Під назвою «Рафаелло» ховаються не тільки солодкі цукерки відомої марки, але і винахід метикованих господинь - доступна та проста в приготуванні холодна закуска. Різноманітність рецептів «Рафаелло» з різними смаками може ввести в оману, але ми спростимо вам завдання, зібравши кілька найсмачніших рецептів разом.
Рецепт закуски «Рафаелло»
Найпоширеніший і доступний рецепт закуски включає в список основних інгредієнтів яйця, крабові палички і плавлений сир - універсальний та знайоме всім поєднання.
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; яйця - 5 шт.; часник - 1 зубчик; плавлений сирок - 1 шт.; чорний перець - за смаком; мигдаль - 1 жменя; майонез. Приготування Перед тим, як приготувати закуску «Рафаелло», помістіть упаковку крабових паличок в морозильну камеру. Яйця відварюємо круто і натираємо на дрібній тертці. Аналогічним чином робимо і з плавленим сирком. Змішуємо яйця, сир, пропущений через прес зубчик часнику, а також чорний перець. Отриману салатну суміш присмачую майонезом так, щоб вона легко ліпилася і тримала форму. Ділимо салат на рівні порції і скачуємо їх у кульки. Всередину кожної кульки кладемо горішок.
Заморожені крабові палички натираємо на тертці і обвалюємо в отриманій стружці закусочні кульки «Рафаелло».
Закуска з сиру «Рафаелло»
Перебірливі їдці можуть приготувати сирні кульки «Рафаелло», вибравши в якості основи улюблений сорт сиру і обвалявши готову закуску в травах, спеціях або подрібнених горіхах.
Інгредієнти: тертий сир проволоне - 1 ст.; тертий сир моцарелла - 1 ст.; крем-сир - 250 г; майонез - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; салямі - 100 г; зелень - 1 пучок; горіхи - 1 жменя. Приготування Приготування сирної закуски елементарно проста і займає мінімум часу. Змішуємо натерті сири з крем-сиром і майонезом. Отриману клейку масу доповнюємо часником (свіжим або сушеним) і меленим чорним перцем.
Зелень і горіхи подрібнюємо. Салямі обсмажуємо до хрускоту і збиваємо в крихту з допомогою блендера або кавомолки.
З сирної суміші ліпимо кульки і обвалюють їх в одній з трьох підготовлених основ. Готова сирна закуска «Рафаелло» повинна постояти близько години в холодильнику перед подачею.
До речі, поєднувати сири ви можете на свій розсуд. Наприклад, додати пармезан, дор блю, грюйер, козячий сир або сир фета. Таким чином із дрібних закусок можна скласти повноцінну сирну тарілку яка буде радувати як смаком, так і зовнішнім виглядом. Приємного апетиту!