Вернуться назад Распечатать

Рулет з печінки

Рулет з печінки
Печінкові рулети готуються не складніше рулетів з м'яса, рецепти яких нам доводилося розглядати раніше. Подібне блюдо стане унікальним на вашому столі і гарантовано викличе захват у всіх їдців.

Рулет з яловичої печінки з яйцем


Рулети з печінки, з начинкою, мабуть, зірки серед усього розмаїття подібного роду страв. В якості начинки може виступати м'ясо, сир, зелень і овочі, або яйця. У рецептах нижче ми вибрали для себе останній інгредієнт.
Інгредієнти:

  • яловича печінка - 500 г;

  • сало - 80 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зелена цибуля - пучок;

  • яйця - 3 шт.;

  • хлібна паніровка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    У першу чергу займемося яйцями: два яйця слід відварити круто, очистити і подрібнити. На сковороді розтоплюємо дрібно нарізане сало і обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору. Змішуємо цибулеву засмажку з дрібно нарізаним яйцем, невеликою кількістю солі, перцю і дрібно нарізаною зеленою цибулею.
    Яловичу печінку ретельно миємо і чистимо від проток і плівок. Нарізаємо печінку пластинами і злегка відбиваємо до товщини близько половини сантиметра. Печінкову відбивну обсушуємо паперовими рушниками і кладемо на робочу поверхню. З одного з країв відбивною кладемо порцію яєчної начинку і звертаємо печінка в рулет, після чого фіксуємо її зубочистками.
    Залишився яйце збиваємо з сіллю і перцем, занурюємо в неї печінковий рулет, а потім обвалюємо його в панірувальних сухарях.
    У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому печінку до золотистого кольору з усіх сторін. Готовий обсмажений рулет кладемо на серветку, щоб прибрати надлишки жиру, а потім подаємо до столу.

    Рулет з курячої печінки c сиром і беконом


    Рулету з курячої печінки не обов'язково бути ситним головним блюдом, він цілком може бути смачною закускою до келиха пива, і наступний рецепт прямий тому доказ.
    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 3 шт.;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • сир - 60 г;

  • оливки - 6 шт.;

  • бекон - 6 скибочок.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати рулет з печінки, саму курячу печінку промиваємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж навпіл. Укладаємо між половинками шматочок сиру і оливки, а потім туго загорнути печінковий "сендвіч" тонкою смужкою бекону. Фіксуємо бекон зубочистками.
    Розміщуємо рулети на пергаменті для випічки і ставимо в розігріту до 200°С духовку на 10-15 хвилин.

    Рулет зі свинячої печінки в тісті - рецепт


    Ситний рулет з печінки в тісті можна готувати не тільки в честь свята, але і на буденний стіл.
    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 500 г;

  • листкове тісто -1 пакування;

  • капуста - 2-3 листочка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження;

  • яйце - 2 шт.


  • Приготування
    Свинячу печінку миємо, обсушуємо, очищаємо від жил і плівок і нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі натерту моркву і дрібно нашатковану капусту. Тушкуємо овочі до м'якості,
    Рулет з печінки
    а потім закладаємо до них шматочки печінки. Як тільки печінка буде готова, пропускаємо начинку через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера, після чого остуджуємо, приправляємо і змішуємо з одним яйцем.
    Розкочуємо пласт тіста на посипаній борошном поверхні. З одного краю пласта викладаємо печінкову начинку і звертаємо наш рулет. Перед випіканням, змащуємо рулет з печінки залишилися збитим яйцем, а потім ставимо в розігріту до 190°С духовку на 20-25 хвилин.
    Готовий рулет перед нарізанням охолоджуємо протягом 10-15 хвилин, а потім нарізаємо. Приємного апетиту!