Печінкові рулети готуються не складніше рулетів з м'яса, рецепти яких нам доводилося розглядати раніше. Подібне блюдо стане унікальним на вашому столі і гарантовано викличе захват у всіх їдців.
Рулет з яловичої печінки з яйцем
Рулети з печінки, з начинкою, мабуть, зірки серед усього розмаїття подібного роду страв. В якості начинки може виступати м'ясо, сир, зелень і овочі, або яйця. У рецептах нижче ми вибрали для себе останній інгредієнт.
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; сало - 80 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зелена цибуля - пучок; яйця - 3 шт.; хлібна паніровка; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування У першу чергу займемося яйцями: два яйця слід відварити круто, очистити і подрібнити. На сковороді розтоплюємо дрібно нарізане сало і обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору. Змішуємо цибулеву засмажку з дрібно нарізаним яйцем, невеликою кількістю солі, перцю і дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Яловичу печінку ретельно миємо і чистимо від проток і плівок. Нарізаємо печінку пластинами і злегка відбиваємо до товщини близько половини сантиметра. Печінкову відбивну обсушуємо паперовими рушниками і кладемо на робочу поверхню. З одного з країв відбивною кладемо порцію яєчної начинку і звертаємо печінка в рулет, після чого фіксуємо її зубочистками.
Залишився яйце збиваємо з сіллю і перцем, занурюємо в неї печінковий рулет, а потім обвалюємо його в панірувальних сухарях.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому печінку до золотистого кольору з усіх сторін. Готовий обсмажений рулет кладемо на серветку, щоб прибрати надлишки жиру, а потім подаємо до столу.
Рулет з курячої печінки c сиром і беконом
Рулету з курячої печінки не обов'язково бути ситним головним блюдом, він цілком може бути смачною закускою до келиха пива, і наступний рецепт прямий тому доказ.
Інгредієнти: куряча печінка - 3 шт.; гірчиця - 2 ст. ложки; сир - 60 г; оливки - 6 шт.; бекон - 6 скибочок. Приготування Перед тим, як приготувати рулет з печінки, саму курячу печінку промиваємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж навпіл. Укладаємо між половинками шматочок сиру і оливки, а потім туго загорнути печінковий "сендвіч" тонкою смужкою бекону. Фіксуємо бекон зубочистками.
Розміщуємо рулети на пергаменті для випічки і ставимо в розігріту до 200°С духовку на 10-15 хвилин.
Рулет зі свинячої печінки в тісті - рецепт
Ситний рулет з печінки в тісті можна готувати не тільки в честь свята, але і на буденний стіл.
Інгредієнти: свиняча печінка - 500 г; листкове тісто -1 пакування; капуста - 2-3 листочка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження; яйце - 2 шт. Приготування Свинячу печінку миємо, обсушуємо, очищаємо від жил і плівок і нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі натерту моркву і дрібно нашатковану капусту. Тушкуємо овочі до м'якості,
а потім закладаємо до них шматочки печінки. Як тільки печінка буде готова, пропускаємо начинку через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера, після чого остуджуємо, приправляємо і змішуємо з одним яйцем.
Розкочуємо пласт тіста на посипаній борошном поверхні. З одного краю пласта викладаємо печінкову начинку і звертаємо наш рулет. Перед випіканням, змащуємо рулет з печінки залишилися збитим яйцем, а потім ставимо в розігріту до 190°С духовку на 20-25 хвилин.
Готовий рулет перед нарізанням охолоджуємо протягом 10-15 хвилин, а потім нарізаємо. Приємного апетиту!