Не знаєте, що приготувати в якості закуски на вечерю, щоб були задоволені і діти, і дорослі? Ми розповімо вам, як приготувати помідори в сирному клярі, які можна подавати як в гарячому, так і в охолодженому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню.
Рецепт помідорів в сирному клярі
Інгредієнти: помідор - 3 шт.; олія рослинна; петрушка для прикраси. Для кляру:
сир - 150 г; яйце - 2 шт.; сметана - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом, знімаємо акуратненько шкірку і нарізаємо м'якоть кружечками. Подрібнюємо сир на дрібній терочке. Далі переходимо до приготування кляра: до тертому сиру додаємо курячі яйця, кладемо сметану, додаємо борошно, приправляємо спеціями і перемішуємо до однорідності. Потім, підготовлені помідори опускаємо в кляр, викладаємо ложкою на сковороду, розігріту з рослинною олією, і підсмажуємо до золотистої скоринки з двох сторін. Після цього викладаємо закуску на паперову серветку, а потім перекладаємо на красиве блюдо, прикрашаємо зеленню петрушки і подаємо на стіл в охолодженому вигляді.
Смажені помідори в сирному клярі
Інгредієнти: щільні середні помідори - 4 шт.; сушена мелена паприка - за смаком; майонез - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; спеції; сир - 150 г; олія - для смаження; яйце куряче - 2 шт. Приготування Помідори промиваємо, опускаємо в окріп і знімаємо шкірку. Потім нарізаємо помідори кружечками, посипаємо меленою паприкою, спеціями і натираємо видавленим через прес часником. Тепер робимо кляр: яйця гарненько збиваємо міксером, додаємо майонез, додаємо тертий сир і знову ретельно перемішуємо. Після цього беремо сковороду, розігріваємо її і наливаємо масло. Далі помідорчики занурюємо в кляр, викладаємо на сковороду з допомогою лопатки і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Помідори в клярі з сиру
Інгредієнти: міцні помідори - 3 шт.; сир - 150 г; яйце - 2 шт.; майонез - 2 ст. ложки; борошно пшеничне - 2 ст. ложки. Приготування Помідори промиваємо, обсушуємо полотенчиком і нарізаємо тоненькими кружальцями. Для приготування кляра, збиваємо міксером яйця з майонезом, додаємо тертий сирочек і борошно. Солимо, перчимо тісто на смак і перемішуємо до однорідного стану. Тепер занурюємо кружечки помідор в приготоване тісто, викладаємо їх на гарячу сковорідку і обсмажуємо в маслечко з двох сторін.