Роли з оселедцем являють собою оригінальну і дуже смачну закуску, яка може бути приготована з рису, картоплі чи риби. Давайте розглянемо з вами кілька способів її приготування!
Картопляні роли з оселедцем в домашніх умовах
Інгредієнти: філе слабосоленої оселедця - 1 шт.; картопля - 5 шт.; цибулина - 2 шт.; оцет яблучний 5% - 2 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; спеції; свіжий кріп - 2 пучка; масло рослинне - 1 ст. ложка. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками і відварюємо до м'якості. Потім воду зливаємо, підсолюємо за смаком, додаємо трохи молока і розминаємо товкачиком в однорідну масу. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, заливаємо яблучним оцтом і перемішуємо. Філе оселедця ріжемо скибочками. Тепер кладемо на обробну дошку лист харчової плівки, потім викладаємо картопляне пюре, розрівнюємо його ложкою і накриваємо зверху другим шматком плівки, прокочуючи качалкою. Далі верхню плівку акуратно знімаємо, розкладаємо на пюре шматочки оселедця і мариновану цибульку. Обережно піднімаємо край плівки разом з картоплею і починаємо згортати рулет. Після цього прибираємо його на півгодини в холодильник і, коли він трохи затвердіє, обрізаємо краю і обсипаємо рулет подрібненим кропом. Перед подачею на стіл розрізаємо закуску рівними шматочками, викладаємо на плоске блюдо і прикрашаємо помідорками черрі або оливками.
Роли з рису з оселедцем
Інгредієнти: філе оселедця - 100 г; буряк - 1 шт.; майонез - 50 мл; рис для суші - 100 г; столовий оцет 5%- 100 мл; оцет для суші - 2 ст. ложки; листя норії - 3 шт. Приготування Рис відварюємо до готовності, вливаємо в нього оцет для суші, перемішуємо і злегка остуджуємо. Буряк відварюємо, очищаємо, шаткуємо соломкою, складаємо в миску і заливаємо оцтом на півгодини. Оселедець нарізаємо невеликими скибочками. Тепер кладемо на стіл целофан, лист норії і викладаємо рівним шаром рис. Відступаємо від краю 2 сантиметри і спочатку кладемо шматочки риби, потім буряк і промазуємо все тонким шаром майонезу. Акуратно скачуємо норі з начинкою в трубочку, розрізаємо рол на кілька частин і подаємо на стіл.
Рецепт ролів з оселедцем
Інгредієнти: філе оселедця - 2 шт.; цибулина - 05 шт.; картопля - 2 шт.; морква - 2 шт.; буряк - 1 шт.; майонез -2 ст. ложки; білий хрін - 2 ст. ложки. Приготування Овочі в шкірці відварюємо до готовності, даємо їм охолонути, чистимо і натираємо на тертці окремо. У картоплю додаємо перець, трохи майонезу і добре перемішуємо. До буряка теж кладемо майонез і розмішуємо. Філе оселедця розкладаємо на харчовій плівці, зрізаємо з нього внутрішню частину м'якоті, розкладаємо по всій поверхні картоплю, потім моркву і по центру буряк. Тепер з'єднуємо філе, загортаємо рулет плівкою і прибираємо в холодильник на 2 години. Охолоджений рол "Оселедець під шубою" розрізаємо на порційні шматки і викладаємо на блюдо.