Вернуться назад Распечатать

Сир з зеленню - рецепт

Сир з зеленню - рецепт
Смачний і корисний сир можна з легкістю приготувати у себе вдома. Він виходить чудово ніжним, однорідним і ароматним! Для гостроти можна додати трохи гострого перчика чилі або часничку, які додадуть страві пікантний і неповторний смак. Таку закуску можна намазувати на грінки, хліб, крекери або звичайне печиво. Порадуйте своїх близьких домашнім сиром із зеленню, а ми підкажемо вам кілька рецептів його приготування.

Рецепт домашнього сиру з зеленню


Інгредієнти:

  • кефір - 1 л;

  • яйце - 6 шт.;

  • молоко - 1 л;

  • сіль - 4 ч. ложки;

  • гострий червоний перець - 05 щіпки;

  • кмин - щіпка;

  • часник - 1 зубчик;

  • кріп, зелена цибуля, кінза - пучок.


  • Приготування
    Виливаємо В каструлю молоко з кефіром і ставимо на плиту. Не доводячи до кипіння, додаємо в суміш тоненькою цівкою злегка збиті з сіллю курячі яйця. Доводимо масу до кипіння і проварюємо, помішуючи, на слабенькому вогні кілька хвилин до моменту, коли почне відділятися сироватка. Після цього акуратно знімаємо каструлю з вогню, даємо їй охолонути трохи, а потім кидаємо подрібнену свіжу зелень, червоний перчик, кмин і видавлюємо зубчик часнику. Ретельно перемішуємо, вливаємо гарячу масу в друшляк, попередньо застелений марлею, і вирівнюємо всі ложкою. Потім закручуємо її вузлом, підвішуємо нам мискою і залишаємо, щоб стекла сироватка. Далі, марлю акуратно розкручуємо, що утворився грудку сиру перекладаємо на тарілку, прикриваємо краєм марлі, зверху накриваємо блюдцем і ставимо на нього який-небудь гніт. Прибираємо конструкцію в холодильник на кілька годин, а потім подаємо готовий сир із зеленню і кмином на стіл, порізавши шматочками, з помідорами і чорним хлібом.

    Рецепт сирного сиру з зеленню


    Інгредієнти:

  • свіжа петрушка - 4 гілочки;

  • кріп - 4 гілочки;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • перець чорний горошком - щіпка;
  • Сир з зеленню - рецепт

  • знежирений сир - 180 г;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Петрушку і кріп промиваємо, струшуємо і рубаємо ножем. Перець чилі розрізаємо уздовж, видаляємо все насіння і подрібнюємо. У ступку насипаємо чорний перчик горошком і гарненько розтираємо його, до порошкового стану. Потім глибоку чашу викладаємо сир, сметану і перемішуємо до отримання пишної маси. Тепер додаємо перець, зелень і спеції. Далі викладаємо все по формочках і прибираємо в холодильник. Готовий сирний сир намазуємо на крекери, печиво, хліб і подаємо до столу.