Уявити собі закуску простіше і зручніше для канапе поглинання під час фуршету просто неможливо. Мініатюрні бутербродики або шпажки не тільки миловидно виглядають на підносах, але й подарують кожному їх з'їв повну гаму смакового задоволення, не гірше закуски, над якою ви проморочились цілу годину. Рецепти елементарно простих канапе ми зібрали нижче.
Канапе з моцарелою і черрі
Якщо ви втомилися від пересічних ідей для канапе на святковий стіл, то візьміть за основу свіжу комбінацію з моцарелли і томатів черрі на шпажках. Виглядає такий аппетайзер куди яскравіше своїх сирно-ковбасних сусідів.
Інгредієнти: томати черрі; маленькі кульки молодий моцарели; листя зеленого базиліка; шинка прошутто; бальзамічна глазур. Приготування Приготування до смішного просто: розріжте помідорки черрі навпіл і злегка присипте зріз чорним меленим перцем. Нанизайте одну з половинок на шпажку, слідом за нею розмістіть кулька сиру, скибочка шинки і листя зеленого базиліка. Закріпіть композицію другою половинкою томату і прямо на страву полийте шпажки бальзамічної глазур'ю.
Закуска канапе з сиром і ананасом
Інгредієнти: кільця ананаса - 4 шт.; фіолетовий цибуля - 1 шт.; помідор свіжий - 1 шт.; червоний солодкий перець; жменю листя коріандру; сік лимона - 15 мл; оливкова олія - 15 мл; крем-сир ; крекери. Приготування Нарізаємо овочі дрібними кубиками і з'єднайте з зеленню коріандру. Заправляємо овочеву сальсу сумішшю з масла і соку лимона, додаємо спеції за смаком.
Змащуємо крекери крем-сиром, зверху викладаємо десертну ложку ананасовій сальси і подаємо.
Канапе з грибами на шпажках
Приготування канапе такого роду займе менше часу, якщо замість гілочок розмарину використовувати звичайні шпажки з дерева, але якщо ви не полінуйтеся, розмаринова гілка наділить блюдо приголомшливим ароматом.
Інгредієнти: печериці - 7-8 шт.; солодкий перець; виноградні помідори; пучок свіжого розмарину; спеції і масло. Приготування Очищаємо гілку розмарину від голок, залишаючи "хвостик" з них на самому краю. Нанизаем на шпажки гриби, шматочки перцю і томати, рясно приправимо овочі і гриби, а потім поллємо маслом. Смажимо шпажки на сковороді або грилі до м'якості перцю.
Канапе з корнішонами
Інгредієнти: тости з білого хліба; сметана - 35 г; зернова гірчиця - 35 г; відварна яловичина - 80 г; корнішони - 60 р. Приготування Хлібні тости нарізаємо кружечками і додатково підсмажуємо під грилем до появи рум'яної скоринки. Повністю охолодити хліб, а потім покриваємо його соусом із сметани і зерновий гірчиці. Відварну яловичину нарізаємо тонкими пластами і викладаємо шматочки м'яса на тост. Поверх кладемо маринований корнішон і наш простий рецепт канапе готовий до подачі на стіл.
Канапе з кальмарами
Інгредієнти: кальмар - 50 г; ковбаса чорізо (або будь-яка інша гостра ковбаса) - 50 р; томати - 75 г; листкове тісто; яйце куряче - 1 шт.; пучок зеленої цибулі; рослинне масло - для смаження. Приготування Тушку кальмара обдаємо окропом і зчищаємо відокремилися плівки. Нарізаємо кальмарів невеликими кубиками і також ріжемо ковбаска чорізо. Змішуємо кальмарів з ковбасою і маленькими скибочками помідорів.
Розкачуємо листкове тісто наскільки тонко, наскільки це можливо. Нарізаємо тісто на квадрати, по діагоналі кладемо смужку начинку і звертаємо все в конус, не забувши промазати краю збитим яйцем, щоб краще склеїлися. Для краси фіксуємо обидві сторони "листкове сигари" шматочками зеленого лука.
Розігріваємо олію і обсмажуємо закуску у фритюрі до тих пір, поки тісто не стане золотистим.