Вернуться назад Распечатать

Канапе - прості рецепти

Канапе - прості рецепти
Уявити собі закуску простіше і зручніше для канапе поглинання під час фуршету просто неможливо. Мініатюрні бутербродики або шпажки не тільки миловидно виглядають на підносах, але й подарують кожному їх з'їв повну гаму смакового задоволення, не гірше закуски, над якою ви проморочились цілу годину. Рецепти елементарно простих канапе ми зібрали нижче.

Канапе з моцарелою і черрі


Якщо ви втомилися від пересічних ідей для канапе на святковий стіл, то візьміть за основу свіжу комбінацію з моцарелли і томатів черрі на шпажках. Виглядає такий аппетайзер куди яскравіше своїх сирно-ковбасних сусідів.
Інгредієнти:

  • томати черрі;

  • маленькі кульки молодий моцарели;

  • листя зеленого базиліка;

  • шинка прошутто;

  • бальзамічна глазур.


  • Приготування
    Приготування до смішного просто: розріжте помідорки черрі навпіл і злегка присипте зріз чорним меленим перцем. Нанизайте одну з половинок на шпажку, слідом за нею розмістіть кулька сиру, скибочка шинки і листя зеленого базиліка. Закріпіть композицію другою половинкою томату і прямо на страву полийте шпажки бальзамічної глазур'ю.

    Закуска канапе з сиром і ананасом


    Інгредієнти:

  • кільця ананаса - 4 шт.;

  • фіолетовий цибуля - 1 шт.;

  • помідор свіжий - 1 шт.;

  • червоний солодкий перець;

  • жменю листя коріандру;

  • сік лимона - 15 мл;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • крем-сир ;

  • крекери.


  • Приготування
    Нарізаємо овочі дрібними кубиками і з'єднайте з зеленню коріандру. Заправляємо овочеву сальсу сумішшю з масла і соку лимона, додаємо спеції за смаком.
    Змащуємо крекери крем-сиром, зверху викладаємо десертну ложку ананасовій сальси і подаємо.

    Канапе з грибами на шпажках


    Приготування канапе такого роду займе менше часу, якщо замість гілочок розмарину використовувати звичайні шпажки з дерева, але якщо ви не полінуйтеся, розмаринова гілка наділить блюдо приголомшливим ароматом.
    Інгредієнти:

  • печериці - 7-8 шт.;

  • солодкий перець;

  • виноградні помідори;

  • пучок свіжого розмарину;

  • спеції і масло.


  • Приготування
    Очищаємо гілку розмарину від голок, залишаючи "хвостик" з них на самому краю. Нанизаем на шпажки гриби, шматочки перцю і томати, рясно приправимо овочі і гриби, а потім поллємо маслом. Смажимо шпажки на сковороді або грилі до м'якості перцю.

    Канапе з корнішонами


    Інгредієнти:

  • тости з білого хліба;

  • сметана - 35 г;

  • зернова гірчиця - 35 г;

  • відварна яловичина - 80 г;

  • корнішони - 60 р.


  • Приготування
    Хлібні тости нарізаємо кружечками і додатково підсмажуємо під грилем до появи рум'яної скоринки. Повністю охолодити хліб, а потім покриваємо його соусом із сметани і зерновий гірчиці. Відварну яловичину нарізаємо тонкими пластами і викладаємо шматочки м'яса на тост. Поверх кладемо маринований корнішон і наш простий рецепт канапе готовий до подачі на стіл.

    Канапе з кальмарами


    Інгредієнти:

  • кальмар - 50 г;

  • ковбаса чорізо (або будь-яка інша гостра ковбаса) - 50 р;

  • томати - 75 г;

  • листкове тісто;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • пучок зеленої цибулі;

  • рослинне масло - для смаження.
    Канапе - прості рецепти


  • Приготування
    Тушку кальмара обдаємо окропом і зчищаємо відокремилися плівки. Нарізаємо кальмарів невеликими кубиками і також ріжемо ковбаска чорізо. Змішуємо кальмарів з ковбасою і маленькими скибочками помідорів.
    Розкачуємо листкове тісто наскільки тонко, наскільки це можливо. Нарізаємо тісто на квадрати, по діагоналі кладемо смужку начинку і звертаємо все в конус, не забувши промазати краю збитим яйцем, щоб краще склеїлися. Для краси фіксуємо обидві сторони "листкове сигари" шматочками зеленого лука.
    Розігріваємо олію і обсмажуємо закуску у фритюрі до тих пір, поки тісто не стане золотистим.