З морепродуктів, зокрема з кальмарів можна приготувати багато смачних і, що важливо, корисних страв. Ми підкажемо вам зараз цікаву ідею. Нижче піде мова про приготування рулету з кальмарів.
Рулет з кальмарів - рецепт
Інгредієнти: кальмари варені - 700 г; яйця курячі сирі - 2 шт.; яйця курячі варені - 3 шт.; сир твердий тертий - 300 г; огірок свіжий - 120 г; огірок маринований або солоний - 120 г; сир сирний - 140 г; зелень кропу - 1 пучок; спеції, сіль - за смаком. Приготування Кальмари подрібнюємо, додаємо тертий сир, сіль, спеції і перемішуємо. Вбиваємо сирі курячі яйця і знову перемішуємо. На деку розміщуємо папір для випічки, на неї рівним шаром розподіляємо отриману масу і на середньому рівні запікаємо 10 хвилин при 190°С. Поки готується основа під рулет, подрібнюємо огірки, зелень кропу і зварені круто яйця. Пласт з кальмарів злегка остуджуємо, а після цього промазуємо сирним сиром. Зверху на нього розкладаємо огірки, які притрушиваем кропом. Потім знову наносимо шар сирного сиру і на нього викладаємо подрібнені яйця. Акуратно згортаємо пласт в рулет, загорнути його фольгою і залишаємо на 1 годину. Потім фольгу прибираємо, а рулет нарізаємо шматочками.
Рулет з лаваша з кальмарами
Інгредієнти: тонкий вірменський лаваш - 1 аркуш; яйця - 1 шт.; молоко - 30 мл; борошно - 1 ч. ложка; плавлений сир - 50 г; кальмари свіжі - 500 г; часник - 2 зубчики; томат - 30 г; майонез, кетчуп - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Очищені кальмари нарізаємо шматочками, посипаємо їх за смаком сіллю, спеціями, додаємо подрібнений часник і обсмажуємо до готовності. Тепер приступаємо до приготування омлету - в ідеалі він повинен бути такого ж розміру, як і лист лаваша. Для цього збиваємо яйце, додаємо молоко, борошно, сіль за смаком, добре перемішуємо і виливаємо масу на змащену маслом сковороду. Готуємо омлет під кришкою до готовності. Потім вимикаємо вогонь, а омлет остуджуємо. Лист лаваша промазуємо сумішшю майонезу і кетчупу, зверху викладаємо цілий омлет, а вже на нього розміщуємо кальмари полоскою у верхній частині омлету. А на його нижню частину кладемо плавлений сир, нарізаний смужками. Це ми зробили для того, щоб сир скріпив край рулету. Звертаємо лист лаваша дуже акуратно, починаючи з того боку, де розміщені кальмари. Готовий рулет можна спочатку поставити в холодильник, щоб він просочився, а вже потім нарізати його скибочками і подати до столу.
Як приготувати рулет з кальмарів?
Інгредієнти: кальмари очищені - 1 кг; батон - 1 скибочка; яйця курячі (відварні) - 2 шт.; часник -2 зубчики; твердий тертий сир - 100 г; цибуля - 1 шт.; спеції, зелень - за смаком. Приготування Кальмари, розмочений скибочку хліба, часник і цибулю перекручуємо. Перчимо, солимо і добре перемішуємо. Отриманий фарш розподіляємо по харчовій плівці, зверху розміщуємо подрібнені варені яйця, потім розподіляємо шар сиру і подрібнену зелень. Тепер звертаємо пласт в рулет. Тепер переміщуємо рулет на шматочок бавовняної тканини і скріплюємо краю, як цукерки. Опускаємо рулет у киплячу воду, підсолену за смаком, і варимо наш рулетик 20 хвилин на середньому вогні. Після цього рулет з кальмарів витягаємо, остуджуємо і розгортаємо. І тільки після цього нарізаємо його скибочками. До цього рулету можна подати майонез або соєвий соус.
Рулет з кальмарів з грибами
Інгредієнти: очищені тушки кальмарів - 4 шт.; сир твердий - 150 г; яйця - 6 шт.; гриби печериці - 300 г; зелень кропу - 40 г; рослинна олія - 30 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Твердий сир подрібнюємо за допомогою середньої терки. Кріп подрібнюємо, а печериці ріжемо тонкими пластинками. На сковороду наливаємо олію, нагріваємо його, додаємо гриби і обсмажуємо їх близько 5 хвилин. Після цього додаємо до грибів сирі яйця, за смаком солимо і перчимо. Перемішуємо і смажимо близько 3 хвилин, потім додаємо тертий сир, подрібнену зелень і знову перемішуємо. Отриманою масою фаршируємо тушки відварених кальмарів, а отвори складаємо за допомогою зубочисток. Викладаємо наші заготовки у форму, попередньо змащену олією. При 200°С запікаємо 20 хвилин. Готові рулетики з кальмарів з грибами нарізаємо скибочками. Вони смачні і в гарячому, і в холодному вигляді.