Якщо ви хочете смачно і ситно поснідати, але при цьому не хочете витрачати на приготування їжі багато часу, то рецепт сирників з яблуками як раз для вас. Це блюдо не тільки корисно, завдяки сиру, що містить кальцій та інші корисні речовини, вона також легко готується і подобається не тільки дорослим, але й дітям.
Сирники із сиру з яблуками
Отже, якщо вам хочеться поживного і ситного сніданку, який зарядить вас енергією на весь день, то сирні сирники з яблуками - ідеальний варіант.
Інгредієнти: сир - 1 кг; яйця - 2 шт.; борошно пшеничне - 25 склянки; яблука - 4 шт.; цукор - 05 склянки; сода - 05 ч. ложки; сіль - 025 ч. ложки; ванілін - на кінчику ножа; рослинне масло. Приготування Розітріть яйця з цукром, потім додайте до них сіль, ванілін, соду, і збийте все це міксером. Яєчну суміш з'єднайте з сиром і знову збийте міксером. Яблука помити, очистити від шкірки, натерти на крупній тертці, додати до сирної маси і знову все добре перемішати.
Потроху додавайте борошно в сирну суміш, добре перемішуючи. Розігрійте Сковороду, додайте рослинне масло, зменшіть вогонь і викладайте ложкою сирно-яблучну суміш в сковороду. Смажте сирники з двох боків до золотистої скоринки. Їжте їх теплими, зі сметаною або своїм улюбленим варенням.
Сирники з персиками і яблуком
Якщо дозволяє сезон і у вас є під рукою свіжі персики, то можна приготувати сирники з персиками і яблуками - їх смак незвичайний і виразний порівняно із звичайними.
Інгредієнти: сир - 500 г; яйце - 1 шт.; цукор - 100 г; яблуко - 1 шт.; персики - 2-3 шт.; крупа манна - 250 г; ванілін на кінчику ножа; сіль - 1/4 ч. ложки; олія - для смаження. Приготування Яйце, ванілін, цукор і сир з'єднуємо і добре перемішуємо. Потім додаємо до сиру манку і знову добре перемішуємо. Яблуко очищаємо і ріжемо невеликими шматочками, персики теж нарізаємо маленькими кубиками. Додаємо фрукти до тесту і акуратно перемішуємо.
На стіл або будь-яку іншу робочу поверхню насипати борошно, а в неї викладаємо тісто. Зверху тісто щедро посипаємо борошном, щоб воно не липло до рук. Формуємо з нього товстий калач, яким потім розрізаємо на шматочки і робимо з них сирники.
Смажимо їх на сковороді з обох сторін за кілька хвилин до появи золотистої скоринки. При подачі посипаємо цукровою пудрою або поливають сметаною.