В масляний тиждень, як правило, хочеться чим-то урізноманітнити прості млинці і порадувати свою сім'ю. Млинці без сумніву люблять всі, а укупі з дуже смачною начинкою вони стають просто шедевр кулінарії. Одним з таких рецептів є млинцевий торт з м'ясом. Готується він у різних варіаціях, просто з куркою або з більш складною начинкою. Так чи інакше, результат завжди чудовий.
Як приготувати млинцевий пиріг?
Один з найпоширеніших рецептів - це млинцевий торт з куркою. Він виходить дуже ніжним і повітряним.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3 ст.; яйця - 2 шт.; молоко - 2 ст.; цукор - 2 ст. ложки; рослинне масло - 100 г; сіль - 1 ч. ложка. Для начинки:
філе курки - 500 г; яйця - 3 шт.; сир - 150 г; зелена цибуля - 100 р; часник - 2 зубчики; майонез. Приготування Куряче філе промийте і поставте варитися в підсоленій воді. Яйця для начинки так само поставте варитися. Всі інгредієнти для млинців змішати в глибокій мисці і добре перемішайте. Тісто має бути середньої консистенції: не рідким і не дуже густим. Приготуйте млинці трохи товстіший, ніж зазвичай. Кожен млинець промажте вершковим маслом.
Почніть готувати начинку. Готове куряче філе нарізати дрібними шматочками. Варені яйця і сир натріть на дрібній тертці. Зелену цибулю подрібніть, а часник пропустіть через прес. Змішайте всі інгредієнти в одній ємності і додайте майонез. Добре все перемішайте. На плоске блюдо викладайте по одному млинцю, рівномірно змащуючи його начинкою. Дайте торту постояти приблизно годину і подавайте на стіл.
Млинцевий пиріг з фаршем
Якщо у вас після сніданку залишилися млинці, з якими ви нічого не можете зробити, то в такому випадку можна приготувати млинцевий пиріг з фаршем. На смак він нагадує млинці з м'ясом, але тільки набагато соковитіше.
Інгредієнти: млинці - 10 шт; фарш - 300 г; помідори - 5 шт.; сир - 300 г; молоко - 250 мл; яйця - 2 шт.; рослинна олія; сіль, перець. Приготування
На рослинному маслі обсмажте до повної готовності фарш. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку, потім натріть на тертці. Додайте томатне пюре у фарш, посоліть і поперчіть. Тушкуйте приблизно 15 хвилин на середньому вогні. Глибоку форму для випікання змастіть маслом. На дно покладіть млинець, зверху рівномірно викладіть фарш, потім посипте тертим сиром і полити 2-3 ложками молока, збитого з яйцями. Поверх покладіть інший млинець і повторіть шари з фаршем, сиром і молоком. Викладіть так всі млинці. Останній верхній шар полийте зверху рештою молоком і посипте сиром. Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте приблизно 25 хвилин. Готовий пиріг перевернути на плоске блюдо. При бажанні можете посипати млинцевий торт з фаршем подрібненою зеленню.
Млинцевий пиріг з куркою і грибами
Інгредієнти: Для млинців:
борошно - 3 ст.; яйця - 3 шт.; молоко - 300 мл; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 05 ч. ложки. Для начинки:
курка - 400 г; гриби - 500 г; сир - 250 г; майонез - 200 г; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 50 г; часник - 4 зубчики; зелена цибуля; рослинна олія; сіль. Приготування Інгредієнти для млинців змішати в глибокій мисці, щоб вийшло рідке тісто. Спечіть млинці, промазуючи кожен вершковим маслом. Куряче м'ясо, краще філе, відваріть в підсоленій воді.
Яйця так само відваріть. Гриби помийте, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Курку і варені яйця наріжте невеликими кубиками і змішайте з грибами. Додайте половину тертого сиру і продавлений через прес часник. Посоліть, поперчіть і додайте майонез. Добре все перемішайте. Викладайте млинці стопкою, змащуючи кожен шар приготовленої начинкою, посипаючи тертим сиром і подрібненою зеленню. Верхній шар полийте розтопленим вершковим маслом і так само посипте сиром і зеленню. Перед подачею можна поставити пиріг в духовку на пару хвилин, щоб сир розплавився.