Вернуться назад Распечатать

Млинцевий торт з куркою

Млинцевий торт з куркою
В масляний тиждень, як правило, хочеться чим-то урізноманітнити прості млинці і порадувати свою сім'ю. Млинці без сумніву люблять всі, а укупі з дуже смачною начинкою вони стають просто шедевр кулінарії. Одним з таких рецептів є млинцевий торт з м'ясом. Готується він у різних варіаціях, просто з куркою або з більш складною начинкою. Так чи інакше, результат завжди чудовий.

Як приготувати млинцевий пиріг?



Один з найпоширеніших рецептів - це млинцевий торт з куркою. Він виходить дуже ніжним і повітряним.

Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 3 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 2 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 100 г;

  • сіль - 1 ч. ложка.



  • Для начинки:

  • філе курки - 500 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сир - 150 г;

  • зелена цибуля - 100 р;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез.



  • Приготування
    Куряче філе промийте і поставте варитися в підсоленій воді. Яйця для начинки так само поставте варитися. Всі інгредієнти для млинців змішати в глибокій мисці і добре перемішайте. Тісто має бути середньої консистенції: не рідким і не дуже густим. Приготуйте млинці трохи товстіший, ніж зазвичай. Кожен млинець промажте вершковим маслом.

    Почніть готувати начинку. Готове куряче філе нарізати дрібними шматочками. Варені яйця і сир натріть на дрібній тертці. Зелену цибулю подрібніть, а часник пропустіть через прес. Змішайте всі інгредієнти в одній ємності і додайте майонез. Добре все перемішайте. На плоске блюдо викладайте по одному млинцю, рівномірно змащуючи його начинкою. Дайте торту постояти приблизно годину і подавайте на стіл.

    Млинцевий пиріг з фаршем



    Якщо у вас після сніданку залишилися млинці, з якими ви нічого не можете зробити, то в такому випадку можна приготувати млинцевий пиріг з фаршем. На смак він нагадує млинці з м'ясом, але тільки набагато соковитіше.

    Інгредієнти:

  • млинці - 10 шт;

  • фарш - 300 г;

  • помідори - 5 шт.;

  • сир - 300 г;

  • молоко - 250 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    На рослинному маслі обсмажте до повної готовності фарш. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку, потім натріть на тертці. Додайте томатне пюре у фарш, посоліть і поперчіть. Тушкуйте приблизно 15 хвилин на середньому вогні. Глибоку форму для випікання змастіть маслом. На дно покладіть млинець, зверху рівномірно викладіть фарш, потім посипте тертим сиром і полити 2-3 ложками молока, збитого з яйцями. Поверх покладіть інший млинець і повторіть шари з фаршем, сиром і молоком. Викладіть так всі млинці. Останній верхній шар полийте зверху рештою молоком і посипте сиром. Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте приблизно 25 хвилин. Готовий пиріг перевернути на плоске блюдо. При бажанні можете посипати млинцевий торт з фаршем подрібненою зеленню.

    Млинцевий пиріг з куркою і грибами



    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • борошно - 3 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • молоко - 300 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки.



  • Для начинки:

  • курка - 400 г;

  • гриби - 500 г;

  • сир - 250 г;

  • майонез - 200 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • зелена цибуля;

  • рослинна олія;

  • сіль.



  • Приготування
    Інгредієнти для млинців змішати в глибокій мисці, щоб вийшло рідке тісто. Спечіть млинці, промазуючи кожен вершковим маслом. Куряче м'ясо, краще філе, відваріть в підсоленій воді.
    Млинцевий торт з куркою
    Яйця так само відваріть. Гриби помийте, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Курку і варені яйця наріжте невеликими кубиками і змішайте з грибами. Додайте половину тертого сиру і продавлений через прес часник. Посоліть, поперчіть і додайте майонез. Добре все перемішайте. Викладайте млинці стопкою, змащуючи кожен шар приготовленої начинкою, посипаючи тертим сиром і подрібненою зеленню. Верхній шар полийте розтопленим вершковим маслом і так само посипте сиром і зеленню. Перед подачею можна поставити пиріг в духовку на пару хвилин, щоб сир розплавився.