Млинцевий торт з печінкою буде відмінно виглядати у вас на святковому столі. Це блюдо не тільки шалено смачне, апетитне, але до того ж ще й корисне, так як в ньому міститься дуже багато білка і кальцію, які позитивно впливають на організм людини. Печінковий млинцевий торт можна готувати не тільки для родини, але і для нежданих гостей.
Давайте розглянемо з вами простий, але дуже цікавий рецепт приготування млинцевого пирога з печінкою.
Млинцевий торт з печінкою
Інгредієнти: Для млинців:
яйце - 1 шт.; молоко - 05 л; сіль - за смаком; цукор - 1 ст. ложка; борошно - 15 склянки; сода - 05 ч. ложки. Для начинки:
куряча печінка - 800 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; вершки - 3 ст. ложки; сир - 100 р. Приготування Рецепт приготування млинцевого пирога досить простий і складається з декількох етапів. Для початку спечемо млинці. Для цього розбиваємо в мисочку яйце, додаємо сіль, цукор і все добре збиваємо міксером. Акуратно вливаємо тепле молоко і поступово додаємо борошно, все ретельно перемішуємо до консистенції сметани. Випікаємо млинці на заздалегідь розігрітій сковороді з обох сторін. Для торта з печінкою нам знадобиться 10 млинців. Складаємо їх стопкою на стіл і залишаємо остигати.
Не гаючи часу, приготуємо начинку. Для цього беремо курячу печінку, гарненько промиваємо, нарізаємо великими шматочками і тушкуємо на сковороді до повної готовності. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, моркву тремо на тертці і додаємо до печінці. Перемішуємо, додаємо трохи олії, солимо, перчимо за смаком і тушкуємо хвилин 15. Коли печінка готова, перекручуємо через м'ясорубку, або подрібнюємо за допомогою блендера. Не пройшло і 30 хвилин, а начинка для млинцевого пирога готова. Якщо вона вийшла сухуватою, то можете додати трохи молока. Тепер приступаємо до приготування самого торта.
Беремо круглу форму для запікання, змащуємо рослинним маслом і кладемо на дно один млинець. Потім змащуємо його тонким шаром начинки і кладемо другий млинець. Далі все повторюємо в такій же послідовності, а останній млинець мажемо сметаною і посипаємо тертим сиром. Відправляємо форму з тортом в заздалегідь розігріту духовку рівно на 10 хвилин, щоб не пересушити блюдо.
Даємо йому трохи настоятися і подаємо на стіл, розрізавши на невеликі апетитні шматочки. Такий торт дуже смачний і в холодному вигляді на наступний день. Приємного апетиту!