Якщо у вас в холодильнику з'явилося кисле молоко або кефір, які в принципі вам більше не знадобляться, то додайте борошно, пару яєць і приготуйте чудові сирні оладки - дуже ситні, смачні і ніжні. Їх можна подати зі сметаною, варенням або медом. Давайте дізнаємося з вами кілька рецептів приготування сирних оладок.
Сирно-бананові оладки
Інгредієнти: сир - 250 г; кефір - 50 мл; банан - 1 шт.; яйце - 1 шт.; мука - 4 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; сода - 05 ч. ложки; рослинне масло. Приготування Рецепт приготування сирних оладок з бананом досить простий. Беремо фрукт, очищаємо від шкірки і ретельно розминаємо за допомогою виделки або блендера в однорідну кашку. Додаємо цукор, яйце і все ретельно перемішуємо ложкою. Кладемо сир, трохи кефіру, соду і борошно. Замішуємо тісто гарненько. Ось в принципі і все - сирно-бананове тісто на оладки готово!
Беремо сковороду, наливаємо олію і ставимо на вогонь. За допомогою ложки викладаємо тісто на розігріту сковороду у вигляді невеликих коржиків. Обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Сирні оладки на кефірі з бананом готові! Можна закликати всіх до чаю!
Оладки сирно-яблучні
Інгредієнти: сир - 200 г; яблука - 5 шт.; борошно - 3 ст. ложки; яйце - 4 шт.; лимонний сік - 1 ч. ложка; мед - 2 ст. ложки; кориця, сіль - за смаком. Приготування Отже, беремо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. В окремій чашці змішуємо терті на крупній тертці яблука, сир, жовтки і мед. Все ретельно перемішуємо і насипаємо борошно, додаємо корицю, сіль і лимонний сік. В іншій мисці гарненько збиваємо білки до утворення густої піни. Потім акуратно вводимо їх в тісто і перемішуємо ложкою.
Смажимо оладки на попередньо розігрітій сковороді з двох сторін. Сирні оладки з яблуками готові. Перед подачею на стіл можете посипати їх цукровою пудрою.
Сирно-гарбузові оладки
Інгредієнти: сир - 250 г; гарбуз - 300 г; яйце - 2 шт.; мука - 4 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; ваніль, сіль - за смаком. Приготування Беремо 300 грам гарбуза і нарізаємо на шматочки. Відварюємо до повної готовності і розминаємо в пюре. Яйця збиваємо з цукром, сіллю і ваніллю. Додаємо сир і все добре перемішуємо. Насипаємо борошно, кладемо розпушувач. В кінці перекладаємо в наше тісто гарбузове пюре і замішуємо густувате тісто. Смажимо оладки на рослинному маслі з обох сторін.