Ми звикли до того, що млинці поливаються медом або варенням, а чи знаєте ви, що їх необов'язково подавати в якості солодкого десерту? Так-так, тонкі, ажурні млинці чудово поєднуються з м'ясної, овочевої і навіть рибною начинкою. А якщо ви викладете шарами млинцевий закусочний торт і подасте на святковий стіл, ваші гості ахнуть від захоплення - адже страва виглядає красиво і нарядно, не кажучи вже про смакові властивості. Як приготувати млинцевий торт? Вся хитрість полягає в тому, щоб його зібрати - викласти шарами і дати або застигнути в холодильнику, або запектися в духовці.
Млинцевий пиріг з сьомгою
Ніжна, сьомга малосольна в поєднанні з м'якою сирною масою і запашними млинцями - воістину царська закуска. Ми розповімо вам один з рецептів приготування млинцевого торта з сьомгою.
Інгредієнти: борошно - 100 г; молоко - 300 мл; цукор - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; сіль - 1/4 ч. ложки; олія рослинна; сьомга - 300 г; сир - 300 г; сметана - 50 г; часник - 3 зубчики; спеції - за смаком. Приготування Для початку треба буде спекти млинці. Візьмемо молоко, яйця, цукор і сіль і добре змішуємо в мисці. Поступово вводячи борошно, замішуємо тісто і випікаємо на змащеній олією сковороді тонкі млинці.
Поки млинці остигають, готуємо начинку. Сир протираємо, змішуємо зі сметаною, видавлюємо до нього часник, солимо і ретельно перемішуємо. Малосольну сьомгу нарізаємо тоненькими скибочками. Тепер беремо форму для запікання або будь-яку іншу глибоку форму і викладаємо в неї три млинчика таким чином, щоб зверху звисали краю. На млинці намазуємо сирну масу, зверху викладаємо сьомгу і загинаємо краю всередину. Точно також укладаємо всі інші млинці. Верхній шар змащуємо сирною масою і відправляємо в холодильник на пару годин.
Млинцевий пиріг з грибами
Для начинки ви можете використовувати гриби, причому абсолютно будь-які, навіть можете комбінувати декілька видів.
Інгредієнти: гриби - 700 г; цибуля - 3 шт.; сир - 100 г; сіль, спеції - за смаком; бульйон грибний - 125 мл; олія рослинна. Приготування Спочатку спечемо млинці, як в рецепті млинцевого пирога з сьомгою, або візьмемо вже готові.
Готуємо начинку. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками й обсмажуємо в рослинному маслі. Додаємо до нього нарізані гриби, вливаємо грибний бульйон і продовжуємо тушкувати до випаровування рідини. Потім солимо, кладемо спеції і додаємо натертий сир.
У форму для випікання викладаємо по черзі млинці, перекладаючи їх грибною начинкою, і відправляємо в духовку хвилин на 30 при температурі 180 градусів.
Млинцевий торт з сиром
Надзвичайно ніжним виходить млинцевий торт з сирною начинкою. Сир можна використовувати, як натертий твердий, так і вершковий плавлений. Змішуєте його з зеленню, можете додати помідори і перед подачею на стіл запечіть в духовці, щоб сирна начинка розплавилася.