Вернуться назад Распечатать

Як приготувати млинцевий торт?

Як приготувати млинцевий торт?
Ми звикли до того, що млинці поливаються медом або варенням, а чи знаєте ви, що їх необов'язково подавати в якості солодкого десерту? Так-так, тонкі, ажурні млинці чудово поєднуються з м'ясної, овочевої і навіть рибною начинкою. А якщо ви викладете шарами млинцевий закусочний торт і подасте на святковий стіл, ваші гості ахнуть від захоплення - адже страва виглядає красиво і нарядно, не кажучи вже про смакові властивості. Як приготувати млинцевий торт? Вся хитрість полягає в тому, щоб його зібрати - викласти шарами і дати або застигнути в холодильнику, або запектися в духовці.

Млинцевий пиріг з сьомгою


Ніжна, сьомга малосольна в поєднанні з м'якою сирною масою і запашними млинцями - воістину царська закуска. Ми розповімо вам один з рецептів приготування млинцевого торта з сьомгою.

Інгредієнти:


  • борошно - 100 г;

  • молоко - 300 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • олія рослинна;

  • сьомга - 300 г;

  • сир - 300 г;

  • сметана - 50 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції - за смаком.



  • Приготування
    Для початку треба буде спекти млинці. Візьмемо молоко, яйця, цукор і сіль і добре змішуємо в мисці. Поступово вводячи борошно, замішуємо тісто і випікаємо на змащеній олією сковороді тонкі млинці.
    Поки млинці остигають, готуємо начинку. Сир протираємо, змішуємо зі сметаною, видавлюємо до нього часник, солимо і ретельно перемішуємо. Малосольну сьомгу нарізаємо тоненькими скибочками. Тепер беремо форму для запікання або будь-яку іншу глибоку форму і викладаємо в неї три млинчика таким чином, щоб зверху звисали краю. На млинці намазуємо сирну масу, зверху викладаємо сьомгу і загинаємо краю всередину. Точно також укладаємо всі інші млинці. Верхній шар змащуємо сирною масою і відправляємо в холодильник на пару годин.

    Млинцевий пиріг з грибами


    Для начинки ви можете використовувати гриби, причому абсолютно будь-які, навіть можете комбінувати декілька видів.

    Інгредієнти:


  • гриби - 700 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • сир - 100 г;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • бульйон грибний - 125 мл;

  • олія рослинна.



  • Приготування
    Спочатку спечемо млинці, як в рецепті млинцевого пирога з сьомгою, або візьмемо вже готові.
    Готуємо начинку. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками й обсмажуємо в рослинному маслі. Додаємо до нього нарізані гриби, вливаємо грибний бульйон і продовжуємо тушкувати до випаровування рідини. Потім солимо, кладемо спеції і додаємо натертий сир.
    Як приготувати млинцевий торт?
    У форму для випікання викладаємо по черзі млинці, перекладаючи їх грибною начинкою, і відправляємо в духовку хвилин на 30 при температурі 180 градусів.

    Млинцевий торт з сиром


    Надзвичайно ніжним виходить млинцевий торт з сирною начинкою. Сир можна використовувати, як натертий твердий, так і вершковий плавлений. Змішуєте його з зеленню, можете додати помідори і перед подачею на стіл запечіть в духовці, щоб сирна начинка розплавилася.