Що найкраще може прогнати нудьгу слякотним березневим ранком? Звичайно ж, млинці, та не прості, а бананові - гарячі, немов тропічне сонце, з шоколадом, джемом або ягідним соусом, зі згущеним молоком чи медом. Почніть свій день з бананових млинців, і світ довкола заграє яскравими фарбами!
Дуже бананові млинці - рецепт
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; цукор коричневий - 15 ст. ложки; яйце - 2 шт.; молоко - 05 склянки; банани - 6 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування За допомогою блендера збиваємо пюре з дуже стиглих бананів. Додаємо дрібку солі. Цукор можна і зовсім не класти, якщо не любите надто солодкі страви. У миску просіваємо борошно з розпушувачем. Додаємо яйця і половину молока. Гарненько вимішуємо, грудочок залишатися не повинно. Вливаємо другу половину молока. З'єднуємо тісто і бананове пюре.
Смажимо млинці на змащеній олією сковорідці до золотистого кольору. Якщо вони «не слухаються» і погано перевертаються, додаємо ще трохи борошна і смажимо як оладки.
Згідно з рецептом подавати бананові млинці слід з вершковим соусом або згущеним молоком.
Млинці з бананів під апельсиновим соусом
Інгредієнти: борошно - 05 склянки; молоко - 15 склянки; банани - 4 шт.; яйця - 2 шт.; олія рослинна рафінована - 1 ст. ложка; апельсин - 2 шт.; цукор коричневий - 4 ст. ложки; ром - 2 ст. ложки. Приготування Як приготувати бананові млинці? Борошно просіваємо гіркою, робимо поглиблення. Додаємо туди щіпку солі, цедру половини апельсина і чайну ложку цукру. Вливаємо половину молока і вимішуємо до однорідності. Вводимо яйця, рослинне масло і молоко, що залишилося.
Банани чистимо й нарізаємо тонкими пластинами. На розігріту сковорідку виливаємо порцію тіста і тут же, поки млинець не схопився, викладаємо шматочки бананів. Перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Для соусу змішуємо цукор з цедрою одного апельсина, вливаємо свіжовичавлений апельсиновий сік. Помішуючи, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Якщо на сніданку не буде дітей, додаємо трохи рому. Млинці подаємо гарячими, поливши апельсиновим соусом. Аромат не передається!
Простий рецепт бананових млинців
Інгредієнти: вода - 2 ст.; борошно - 1 ст.; цукор ванільний - 2 ч. ложки; банан - 1шт.; яйце - 1шт.; сік лимона - 1 ст. ложка; розпушувач - 1/2 ч. ложка; масло рослинне - дляжарки; сіль - 1 щіпка. Приготування Поступово вливаючи в просіяне борошно воду, замішуємо тісто. Додаємо цукор, розпушувач, яйце і бананове пюре.
Порада: щоб подрібнені банани не темніли, потрібно рясно збризнути їх лимонним соком.
Якщо випадково є ложка бананового лікеру, сміливо вливаємо - це тільки посилить смак і аромат. Даємо готовому тісту настоятися півгодини в холодильнику, і випікаємо млинці.
Млинці з бананів з полуничним соусом
За рецептом виходить всього 8 штучок - сніданок на двох. Для великої компанії кількість продуктів потрібно буде подвоїти або потроїти.
Інгредієнти: молоко - 1ст.; масло рослинне - 2 ст. ложки; борошно - 100 г; яйця - 2 шт.; цукор - 50 г; банани - 2 шт.; сіль - 1 щіпка. Для соусу:
цукор - 100 г; полуниця - 400 г; крохмаль - 1 ч. ложка. Приготування Банани з половиною молока подрібнюємо в блендері. Додаємо цукор, яйця, ложку рослинного масла і молоко, що залишилося. Вимішуємо, поступово вводимо просіяне борошно.
Розігріту сковороду змащуємо маслом. Це зручно робити за допомогою спеціальної силіконової пензлика. Смажимо млинці на самому маленькому вогні, вони повинні як би підсихати.
Полуниці (можна заморожену) змішуємо з цукром і розігріваємо на невеликому вогні, поки не закипить виділився сік. Крохмаль (чайну ложку без верху) розводимо двома ложка холодної води. Тонкою цівкою вводимо цю суміш у полуницю. Даємо закипіти і знімаємо з вогню.
Поливаємо готові млинчики соусом і насолоджуємося класичним поєднанням бананів з полуницею.