А що ви готуєте своєї сім'ї на сніданок? Пропонуємо вам чудовий рецепт сирників в духовці, які сподобаються як дітям, так і дорослим. Так чому ж не поєднати приємне з корисним? Тим більше запечені в духовці сирники можна сміливо давати маленьким дітям, тому що обжарювання на олії в них зовсім немає!
Як готувати сирники в духовці?
Інгредієнти: сир - 500 г; яйце - 2 шт.; борошно пшеничне - 200 г; цукор - 5 ст. ложок; розпушувач - 1 ч. ложка; сода - 05 ч. ложки; сіль - за смаком. Приготування Для приготування сирників в духовці беремо сир, бажано не мокрий, і ретельно розминаємо за допомогою виделки. Якщо він сильно комковий і сухий, то перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо цукор, яйця, трохи додаємо сіль і гарненько вимішуємо сирну масу. В окремій мисці змішуємо розпушувач, борошно, соду, а потім акуратно висипаємо сир. Замішуємо однорідне тісто щільне, щоб наші сирники не розтеклися! Тепер присипаємо ручки борошном і катаємо з сирної маси невеликі кульки розміром з яйце. Потім викладаємо їх на змащене маслом деко, подалі один від одного, тому що при випіканні сирники злегка збільшиться в розмірах. Трохи придавлюємо кожен кульку так, щоб вийшли товстенькі коржі. Ставимо деко в розігріту до 180°С духовку і випікаємо протягом 30 хвилин. Готові сирники перекладаємо в закриту посуд, поливаючи розтопленим вершковим маслом. Сирники в духовці виходять пишні, ніжні і шалено смачні!
Сирники з манкою в духовці
Інгредієнти: сир - 500 г; яйце - 2 шт.; манна крупа - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; світлий родзинки - 100 г; борошно пшеничне - для обсипання. Приготування Як зробити сирники в духовці? Спочатку беремо сир і гарненько протираємо через сито або подрібнюємо за допомогою блендера. Потім акуратно відокремлюємо білки від жовтків. До перетертому сиру додаємо жовтки, манну крупу, цукор і родзинки. Все ретельно перемішуємо. Окремо до утворення пишної піни збиваємо білки. Обережно додаємо білки в сирну масу і замішуємо тісто. Потім формуємо маленькі кульки, обвалюємо їх у борошні і викладаємо на змащене олією деко. Трохи придавлюємо кожен кульку так, щоб вийшли товстенькі коржі. Ставимо деко в розігріту до 170°С духовку і випікаємо протягом 15 хвилин. Готові сирники без борошна, спечені в духовці, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою або поливають ягідним джемом.
Сирники без яєць в духовці
Сирники, приготовлені в духовці без яйця виходять дуже ніжними та смачними. Готувати таке блюдо можна як з домашнього сиру, так і з магазинного. Домашній сир, звичайно ж, жирніше магазинного і сирнички у підсумку виходять більш поживними і повітряними.
Інгредієнти: сир - 250 г; борошно пшеничне - 3 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; ванілін - за смаком. Приготування Отже, для приготування сирників беремо сир, бажано не мокрий,
і ретельно розминаємо за допомогою виделки. Потім додаємо в нього цукор, ванілін, щіпку солі і гарненько вимішуємо сирну масу. За консистенцією тісто має вийти таким, щоб з нього можна було скачати ковбаску. Потім обвалюємо цю ковбаску в борошні і розрізаємо на однакові невеликі кружечки. Формуємо з них сирнички і викладаємо на змащене олією деко. Ставимо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин до появи рум'яної скоринки. Подаємо в гарячому вигляді разом зі сметаною або варенням. Приємного вам апетиту та нових кулінарних відкриттів!