Всі діти і дорослі дуже люблять млинці. Особливо це стосується заварних млинців на молоці . А чи знаєте ви, що існують рецепти приготування бананових млинців , шоколадних млинців, які набагато смачніше і вишуканіше звичайних. Давайте розглянемо їх!
Шоколадні млинці з морозивом
Інгредієнти: Для млинців:
борошно - 120 г; цукор - 120 г; какао - 3 ст. ложки; молоко - 75 мл; яйце - 2 шт.; рослинне масло - 75 мл; ваніль - за смаком; сіль - щіпка. Для начинки:
морозиво - 200 г; сироп - 100 мл; полуниця - 100 р. Приготування Як приготувати шоколадні млинці? Беремо глибоку миску і змішуємо в ній наступні інгредієнти: пшеничне борошно, какао-порошок, цукор, молоко, яйця, рослинне масло, ваніль за смаком і трохи солі. Все ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою або рушником і ставимо на 2 години. Сковороду добре накаляем. Дістаємо охолоджене тісто і наливаємо швидким круговим рухом, рівномірно розподіляючи по всій сковороді. Обсмажуємо млинці з кожного боку приблизно по 2 хвилини. Потім на кожну корж кладемо 3 кульки будь-якого морозива, загортаємо млинець трубочкою, поливаємо зверху сиропом або розтопленим шоколадом, прикрашаємо свіжими ягодами полуниці і подаємо до столу!
Шоколадні млинці на молоці
Інгредієнти: борошно пшеничне - 125 г; молоко - 250 мл; вершкове масло - 50 г; яйце - 2 шт.; шоколад - 50 г; ром - 1 ст. ложка; цукор - 5 ст. ложок; сіль - щіпка; цукрова пудра - за смаком; банан - 2 шт. Приготування Як зробити шоколадні млинці? Борошно гарненько просіваємо в миску. Додаємо цукор і щіпку солі. Потім робимо в борошні поглиблення в центрі і додаємо курячі яйця, збиваючи міксером, поступово вливаємо прохолодне молоко. Розмішуємо все до однорідного стану і пропускаємо через сито, щоб відсіяти всі утворилися грудочки. Ставимо тісто в холодильник на 15 години. А самі цим часом готуємо соус, для цього розтоплюємо окремо половину вершкового масла, додаємо ром і гарненько перемішуємо, залишаємо приблизно на 1 годину.
Ополоником наливаємо тісто невеликими порціями на розігріту і змащену маслом сковороду, даючи йому рівномірно розтектися по всій поверхні. Обсмажуємо млинці з кожної сторони до апетитної скоринки. Готовий млинець відразу ж посипаємо тертим шоколадом і складаємо трикутничком. Посипаємо млинці з шоколадною начинкою зверху цукровою пудрою і подаємо з приготованим раніше соусом з масла і рома.
Шоколадні млинці на кефірі - рецепт
Інгредієнти: Для млинців:
кефір-200 мл; шоколад - 100 г; яйце - 3 шт.; сода - 05 ч. ложки; цукор - 05 склянки; рослинне масло - 5 ст. ложок; какао - порошок - 1 ст. ложка; банан - 2 шт.; мука - 4 ст. ложки. Для соусу:
апельсин - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; цукор - 3 ст. ложки. Приготування Відокремлюємо білки від жовтків. Білки ставимо в холодильник, а жовтки гарненько збиваємо з цукром дочиста. Додаємо олію і соду.
Кефір наливаємо в каструльку, додаємо поламаний шоколад і ставимо все на слабкий вогонь. Підігріваємо масу до 40 градусів, постійно помішуючи. Додаємо отриману шоколадну суміш до збитим жовтків і перемішуємо.
Борошно просіваємо, змішуємо з какао-порошком і поступово додаємо в тісто. Охолоджені білки збиваємо з сіллю до міцної піни,
додаємо в тісто, і перемішуємо. Маса повинна вийти пухкою і однорідною. Випікаємо млинці на розігрітій сковороді, змащеній маслом, з обох сторін по 3 хвилини.
Для соусу змішуємо вершкове масло з цукром, розігріваємо на слабкому вогні і вливаємо сік від одного апельсина і кладемо сам апельсин, очищений і порізаний кубиками . Варимо соус до загусання, постійно помішуючи.
На готові млинці кладемо дрібно порізаний банан, загортаємо і поливаємо їх остившім соусом. Подаємо шоколадні млинці з бананом до гарячого чаю або молока.