Сирники - відмінний варіант для сніданку, і навіть для вечері. Це легкий, корисний і до того ж смачний десерт, який, при цьому, навіть любимо тими, хто сир в чистому вигляді не визнає. Їсти сирники можна і зі сметаною, і з варенням або медом, і навіть зі згущеним молоком. У цій статті ми розповімо вам декілька рецептів того, як приготувати смачні сирники. Сподіваємося, що кожен знайде тут рецепт для себе.
Як спекти класичні сирники - рецепт
Інгредієнти: сир - 05 кг; яйця - 1 шт.; борошно - 0 5 склянки; масло - 20 г; цукор - 4 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Спочатку добре перетираємо в мисці сир, потім додаємо в нього яйце, борошно, цукор і сіль, все добре перемішуємо. У результаті повинна вийти досить м'яка маса, яка не буде приставати до рук, але якщо у вас був мокрий сир, і тісто липне, то можете додати ще трохи борошна. Тепер злегка присипаємо робочу поверхню борошном і з сирної маси скачуємо ковбаску діаметром 5-6 див. Нарізаємо її на шматочки товщиною близько 1 см і обвалюємо їх у борошні. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо наші сирники на невеликому вогні хвилини по 4 з кожного боку.
Взявши за основу класичний рецепт сирників, ви можете скільки завгодно його змінювати і доповнювати, додаючи в нього ванілін, корицю, родзинки, подрібнену курагу, ягоди. Загалом, наскільки вистачить вашої фантазії.
Сирники з родзинками - рецепт
Інгредієнти: сир - 250 г; мука - 4 ст. ложки; яйця - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; ванільний цукор - 1 пакетик; родзинки - 50 г; рослинне масло. Приготування Спочатку промиваємо родзинки і заливаємо його окропом, залишаємо хвилин на 15. У глибокій мисці з'єднуємо сир, цукор, ванільний цукор, яйце і борошно. Зливаємо запарені родзинки і також висипаємо його до решти інгредієнтів, все добре перемішуємо. Столовою ложкою, змоченою у воді, набираємо тісто, обвалюємо його в борошні і формуємо сирнички. Обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим рослинним маслом до утворення золотистої скоринки.
Сирники з яблуками рецепт
Інгредієнти: сир (не зернистий) - 250 г; яблуко - 1 шт.; цукор - 4 ст. ложки; кориця - щіпка; яйця - 1 шт.; сіль - щіпка; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; борошно - 150 г; рослинна олія для смаження. Приготування Яблука миємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і натираємо на крупній тертці. Сир розтираємо з цукром, додаємо сіль, яйце, терте яблуко і щіпку кориці, все добре перемішуємо. Борошно, змішану з розпушувачем, додаємо в тісто вимішуємо його ще раз. Сиркова маса для сирників повинна вийти вологою і злегка липнути до рук.
Відщипуємо від тесту невеликий шматочок, обвалюємо його в борошні, формуючи сирник, і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо сирники з яблуками з 2 сторін на невеликому вогні. Ще добре накрити сковороду кришкою, тоді сирники вийдуть ще м'якше і соковитіше.
Сирники сирні - рецепт з манкою
Інгредієнти: м'який сир - 450 г; цукор - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; манна крупа - 3 ст. ложки; ванільний цукор - 1 пакетик; рослинне масло. Приготування Сир змішуємо з яйцями, цукром і ванільним цукром, поступово всипаємо манну крупу, продовжуючи вимішувати. Залишаємо тісто хвилин на 30 щоб манка набухла. Після цього набираємо ложкою тісто, злегка обвалюємо його в борошні, надаючи потрібну форму, і обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Як бачите, рецепт сирників з м'якого сиру з манкою також досить простий. Так що поспішайте на кухню готувати!
Рецепт соковитих сирників
Інгредієнти: жирний сир - 05 кг; ванілін - 1 г; цукор - 200 г; жовтки - 6 шт; борошно - 15 склянки; сода - 1 ч. ложка. Приготування У сир додаємо ванілін, половину цукру і вимішуємо до однорідної м'якої маси. В окремій ємності з'єднуємо сирі жовтки і цукор, що залишився, збиваємо до утворення пишної білої маси. Виливаємо отриману суміш в сир і ще раз перемішуємо. Тепер висипаємо борошно, перемішану з содою, і знову вимішуємо. Тісто має бути вологим, але в той же час легким. Формуємо сирники і смажимо їх на рослинному маслі. Врахуйте той факт, що в процесі приготування вони збільшаться в об'ємі, тому не накладайте відразу багато сирників на сковороду.