На дворі літо і найголовніше, перед прийомом їжі, замислюватися про з'їдених калорій і своїй фігурі. Не обов'язково обмежувати себе в їжі, можна просто приготувати смачні і корисні вівсяні оладки, які сподобаються як дорослим, так і дітям. Подавати їх можна зі сметаною, варенням, згущеним молоком. До того ж готуються такі оладки досить швидко і дуже просто. Давайте не будемо втрачати часу дарма і розглянемо рецепти того, як приготувати вівсяні оладки.
Пісні вівсяні оладки з яблуками
Інгредієнти: яблука - 500 г; дріжджі - 20 г; вівсяне борошно - 400 г; цукор - 50 г; лимон - 05 шт.; цукрова пудра - 20 г; рослинне масло - 20 мл; сіль - за смаком. Приготування Як приготувати вівсяні оладки? У миску наливаємо трохи теплої води і розвести в ньому дріжджі. Потім додаємо цукор, щіпку солі, терту цедру лимона і все добре перемішуємо. Всипаємо просіяне борошно, замішуємо однорідне тісто і ставимо його в тепле місце підходити. Поки тісто підходить, моєму яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими скибочками. Як тільки тісто трохи підніметься, не перемішуючи, обережно наливаємо його дерев'яною ложкою на розпечену, змащену олією сковороду. Після того як оладки злегка підрум'яняться з нижньої сторони, на верхню, кладемо скибочки яблук, поливаємо невеликою кількістю тіста і акуратно перевертаємо на інший бік. Готові вівсяні оладки з яблуками посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Рецепт вівсяних оладки з родзинками
Інгредієнти: родзинки - 10 шт.; вівсяне борошно - 160 г; пшеничне борошно - 1 ст.; цукор - 3 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; яйце - 1 шт.; кефір - 250 мл; рослинна олія - 30 мл; сметана - для прикраси. Приготування Родзинки заливаємо окропом і даємо йому трохи постояти і набрякнути. В глибокій чаші змішуємо обидва сорти борошна, яйце, кладемо цукор, соду, вливаємо кефір і замішуємо злегка однорідне рідке тісто. Зливаємо з родзинок воду, додаємо його в тісто і перемішуємо. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо ложкою оладки і обсмажуємо з двох сторін. Подаємо готові оладки з вівсяної муки до столу, посипавши рясно родзинками і полив зверху сметаною.
Вівсяні млинці з картоплею, беконом і сиром
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 1 ст.; молоко - 1 ст.; відварна картопля - 1 шт.; сир - 100 г; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; бекон - 100 г; рослинне масло - для смаження; сметана і зелень - для прикраси. Приготування Пластівці заливаємо молоком і залишаємо набухати. На великій тертці натираємо сир і очищений варену картоплю, додаємо до них яйце і перемішуємо, на сковороді обсмажуємо тонкі скибочки бекону. Змішуємо всі інгредієнти і смажимо оладки на рослинному маслі до появи гарної скоринки. Подаємо такі оладки зі сметаною, посипавши їх подрібненим кропом або зеленою цибулею.
Вівсяні оладки на кефірі
Інгредієнти: кефір - 1 склянка; вівсяні пластівці - 30 г; цукор - 2 ст. ложки; яйце - 3 шт.; 1 вершкове масло - 10 г; сіль - щіпка. Приготування Рецепт приготування оладок з вівсяних пластівців досить проста і не відніме у вас багато часу.
Отже, беремо пластівці, заливаємо їх і залишаємо хвилин на 15. Яйця збиваємо, поступово додаємо цукор, злегка додаємо сіль і змішуємо з набряклими пластівцями - якщо маса вийшла занадто рідкою, то додаємо трохи борошна. Рідке тісто, за допомогою ложки, невеликими порціями, наливаємо на розпечену сковорідку і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору. Подаємо оладки з вівсяних пластівців трохи теплими, зі сметаною або варенням.
Також на основі тесту з вівсяного борошна, або пластівців виходять відмінні бананові і сирні оладки .