Є безліч цікавих рецептів млинців, напевно у кожної господині є свій улюблений і перевірений. І начинок для них можна придумати безліч. Ну а ми зараз вам розповімо, як приготувати смачні млинці з ікрою. Нижче наведено кілька цікавих рецептів, сподіваємося, що ви знайдете тут цікаве для себе варіант.
Дріжджові млинці з ікрою - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
свіжі дріжджі - 25 г; цукор - 4 ч. ложки; молоко - 05 л; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 100 г; борошно - 10 ст. ложок з гіркою; сіль - щіпка. Для начинки:
ікра червона - 100 р. Приготування У глибоку тарілку виливаємо 100 г теплого молока, додаємо половину цукру і розмішуємо, потім розчиняємо в цій суміші дріжджі і ставимо їх підходити в тепле місце. Тим часом збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі, потім додаємо розм'якшене (але не розтоплене) вершкове масло і ще трохи збиваємо. Коли дріжджі почнуть підходити, виливаємо їх в яєчну масу, додаємо молоко, борошно і замішуємо тісто, воно повинно вийти без грудочок. Прибираємо тісто приблизно на годину в тепле місце підходити. Смажимо дріжджові млинці на добре розігрітій і змащеній маслом сковороді з двох сторін до утворення рум'яної скоринки. Коли млинці охолонуть, намазуємо на них ікру і звертаємо трубочкою. Кожен млинець розрізаємо навскоси навпіл. Зверніть увагу, що млинці повинні обов'язково охолонути, інакше смак ікри зіпсується.
Тонкі млинці з червоною ікрою
Інгредієнти: молоко - 250 г; вода - 250 г; яйця - 3 шт.; борошно - 400 г; цукор - 3 ч. ложки; сіль - щіпка; сода - 05 ч. ложки; ікра червона - 150 р. Приготування Спочатку збиваємо яйця, потім додаємо молоко, цукор і сіль. Всі компоненти перемішуємо і починаємо потихеньку всипати просіяне борошно, не припиняючи мішати. У самому кінці додаємо соду, гасити її не потрібно. Тісто виходить досить рідким - уе переживайте, так і повинно бути. Тепер добре розігріваємо сковороду, злегка змащуємо її рослинним маслом. Зручно це робити, нарубав шматочок сала або сирої картоплі на вилку, потім вмочати їх в масло і змащувати сковороду. Тесту багато не наливайте, воно має розподілитися тонким шаром. Смажимо млинці на молоці з обох боків до рум'яності. Коли вони охолонуть, змащуємо їх ікрою і загортаємо за бажанням - можна трубочкою, а можна і трикутником. Приємного апетиту!
Вівсяно-пшеничні млинці з червоною ікрою - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вівсяна - 200 г; борошно пшеничне - 200 г; яйця - 3 шт.; молоко - 2 склянки; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 05 ч. ложки. Для опари:
свіжі дріжджі - 20 г; борошно пшеничне - 2 ст. ложки; вода - 1 стакан. Для начинки:
ікра червона - 120 г; сметана - 200 г; кріп - 30 г; розтоплене вершкове масло - 50 р. Приготування Спочатку робимо опару: у склянці теплої води розчиняємо дріжджі, додаємо 2 столові ложки борошна і перемішуємо, залишаємо в теплому місці підніматися. Поки тісто піднімається, жовтки акуратно відокремлюємо від білків (білки поки відставляємо в сторону), додаємо сіль, цукор, тепле молоко і перемішуємо, поки цукор не розчиниться. Коли опара піднялася приблизно в 2 рази, додаємо в неї просіяне борошно, молочно-яєчну суміш і добре перемішуємо, даємо тісту постояти в теплому місці приблизно годину. Потім збиваємо білки і акуратно додаємо їх в тісто. Випікаємо млинці на розпеченій сковороді, змазаній рослинною олією, з двох сторін. Поки ще теплі млинці, змащуємо їх вершковим маслом і складемо стопкою один на одного. Готуємо начинку: сметану змішати з подрібненим кропом і ікрою і перемішуємо. Викладаємо отриману масу на млинець приблизно по 1 столовій ложці на кожен і розрівнюємо, а потім згортаємо, як вам більше подобається.
Млинці з ікрою та сиром
Інгредієнти: борошно - 250 г; яйця - 3 шт.; цукор - 50 г; молоко - 400 р; рослинна олія - 50 мл; сіль - щіпка; ікра червона - 100 г; сир плавлений пастоподібний - 200 р. Приготування У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і половину молока, все добре перемішуємо або збиваємо, і потихеньку додаємо борошно, продовжуючи вимішувати. Потім додаємо решту молоко, рослинне масло і знову перемішуємо. Порада: щоб млинці добре знімалися бажано, щоб інгредієнти були кімнатної температури, а не з холодильника. Отже, з отриманого тесту смажимо млинці. Потім кожен млинець змащуємо плавленим сиром і звертаємо трубочкою. Кінчики рулетика обрізаємо, а середину ріжемо на 3-4 частини. Виставляємо наші «барила» вертикально на блюдо і на кожен викладаємо трохи червоної ікри.