Традиційні для російської кухні млинці можна приготувати не одним десятком способів. Одним з найпопулярніших є рецепт млинців з припеком. Як пригріву можна використовувати овочі, фрукти, рубані яйця або подрібнені гриби. Печуться ці млинці трохи складніше, ніж звичайні. Розігріваємо сковороду (чим менше сковорода за розміром, тим легше перевертати млинці), змащуємо маслом, потім кладемо ту начинку, яку обрали, наливаємо тісто і випікаємо з обох сторін. Технологія випікання вимагає деякої вправності, але ваші зусилля будуть винагороджені захопленими відгуками домашніх. Потрібно сказати, що млинці з припеком випікаються не тільки з пшеничного борошна, вони можуть бути і житніми, і гречаними і вівсяними. Так що, якими будуть саме ваші млинці, залежить тільки від вашої фантазії.
Отже, для початку спробуємо спекти млинці з припеком з яблук. Млинці з іншими видами припеков готуються аналогічно.
Млинці з яблучним припеком
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; молоко - 3 ст.; яйця - 4 шт.; олія вершкове -50 р; цукор - 1 ст. ложка; сіль -1 ч. ложка без гірки; яблука - 4 шт. Приготування У процесі приготування тіста для млинців з припеком немає ніяких складнощів, робимо все як зазвичай. Відокремлюємо жовтки від білків. Збовтуємо жовтки, додаємо молоко, цукор, розтоплене вершкове масло, солимо. Потім постійно помішуючи тісто, всипаємо борошно. Білки збиваємо до щільної консистенції і підмішуємо їх в тісто. Тісто повинно бути легким, ніжним, повітряним. Нарізаємо яблука тонкими часточками (чим тонше, тим краще), розподіляємо яблука на сковороді, їх не потрібно викладати товстим шаром, намагаючись покрити все дно сковороди, інакше млинці вийдуть товстими і погано перевертатися. Заливаємо пригрів тонким шаром тіста і підсмажуємо з двох сторін. Далі настає самий напружений момент, в який потрібно перевернути млинець без втрати його цілісності. Якщо млинець погано пропікся, то він розвалиться. Млинці з припеком випікаються на слабкому вогні, не закриваючи кришкою, часу трохи довше, ніж звичайні. Випікаємо блін близько 10 хвилин, перевертаємо на інший

бік і підсмажуємо ще хвилин п'ять. Якщо все - таки млинці розвалюються, то потрібно зробити вогонь менше і випікати їх довше. Млинці з припеком, випечені правильно, виходять пластичними: їх можна подати у вигляді трубочок, згорнути трикутниками.
Страву можна доповнити корицею, меленими горіхами або просто присипати цукровою пудрою.
В рецепті млинців з припеком можна експериментувати з тестом, взявши за основу заварне тісто , або приготоване на кукурудзяній муці .