Картопляні млинці - просте, ситне блюдо, але, незважаючи на це, його подають навіть в меню деяких ресторанів. Деруни , тертики, деруни як їх тільки не називають. А ще й різновиди картопляних млинців у безлічі з'явилися. І пюре, і з кефіром. Хочете дізнатися, як приготувати картопляні млинці? Ласкаво просимо в нашу тему.
Картопляні млинці - рецепт
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; цибуля - 1 шт.; яйце - 3 шт.; борошно - 2 ст. ложки; олія дезодорована; сіль, перець - за смаком; часник. Приготування Саме, мабуть, неприємне, це коли раніше доводилося терти картоплю вручну. Зараз за нас це робить кухонний комбайн. У натерту масу додаємо інші компоненти і швиденько, поки тісто не почорніло, випікаємо товстенькі млинці. Вогонь занадто сильним робити не потрібно, а то млинці зарум'яняться зовні, а всередині картопля залишиться сирим. Зі сметанкою і часничком - смакота невимовна.
Млинці з картопляного пюре
Інгредієнти: картопля - 400 г; яйце - 4 шт.; борошно - 3 ст. ложки; молоко - 400 мл; олія дезодорована; сіль, перець - за смаком. Приготування Ці млинці нічого спільного не мають з дерунами, але з'їдаються вони не менш швидко, і з великим апетитом. Якщо залишками пюре ми не маємо, то доведеться готувати свіже. Його потрібно остудити, а потім додати по черзі, розмішуючи, яйця, борошно, приправи. Смажимо як звичайні млинці, тільки не занадто тонкі.
Картопляні млинці на кефірі
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; кефір - 15 ст.; яйце - 3 шт.; борошно - 8 ст. ложок; масло - для смаження; «Пармезан» - 50 р; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплини і сир натираємо, розбиваємо яйце, подрібнений цибулю, кефір. Розмішуємо, сиплемо спеції і підмішуємо борошно. Смажимо товсті млинці. Таке блюдо смачно їсти зі сметаною і часником. А можна придумувати на його основі різні листкові пироги.