Вернуться назад Распечатать

Млинці з сьомгою

Млинці з сьомгою
Сьомга здатна перетворити будь-яку страву у святковий і вишукане, а вже поєднання млинці з сьомгою та сиром - абсолютно безпрограшний варіант. Тим більше, що з плином часу ця закуска ставати лише смачніше, і готувати її до приходу гостей можна завчасно, не залишаючи все на останню хвилину.

Торт з млинців з сьомгою - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 1 ст.;

  • дріжджі (сухі) - 1 ч. ложка;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Для начинки:

  • печериці (свіжі) - 200 г;

  • сьомга слабосолона - 300 г;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • майонез - 200 г;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Дріжджі з цукром розчиняємо в 3 ст. ложках теплої води. Додаємо ложку борошна, перемішуємо і залишаємо закваску на півгодини в теплому місці. Після вливаємо молоко, вбиваємо яйце, додаємо борошно, рослинне масло, солимо. Замішуємо тісто. Поки воно піднімається, готуємо начинку.
    Печериці нарізаємо тонкими пластинками, збризкуємо їх лимонним соком. Солимо, перчимо і обсмажуємо на вершковому маслі. Сьомгу збиваємо в блендері з майонезом і зеленню кропу.
    Печемо млинці і викладаємо, чергуючи шари: блін, гриби, блін, сьомга. Зверху торт можна прикрасити червоною ікрою і зеленню. Готовому млинців торту даємо настоятися пару годин у холодильнику, так млинцевий торт з сьомгою стане ще смачніше!

    Шпинатні рулетики з млинців з сьомгою


    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • шпинат - 1 пучок;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 2/3 ст.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Для начинки:

  • сьомга слабосолона - 150 г;

  • сир вершковий - 300 р.


  • Приготування
    Млинці з сьомгою
    Як приготувати млинці з сьомгою? Шпинат добре промиваємо і на пару хвилин опускаємо в киплячу підсолену воду. Відкидаємо зелень на друшляк, даємо стекти і подрібнюємо за допомогою ножа.
    У мисці збиваємо яйце з дрібкою солі, додаємо молоко і шпинатну масу. Продовжуючи збивати, поступово вводимо муку. В кінці додаємо рослинне масло і даємо тесту «підрости» хвилин 15. Смажимо млинці на сухий (!) сковороді з антипригарним покриттям, не більше хвилини з кожного боку.
    Сьомгу нарізаємо невеликими шматочками, змішати з м'яким вершковим сиром і розподіляємо отриману масу рівним шаром по млинців. Звертаємо в рулети і нарізаємо порційними шматочками.
    Ще однією пікантною класичної закускою до столу можуть стати млинці з ікрою . Приємного апетиту!