Сьомга здатна перетворити будь-яку страву у святковий і вишукане, а вже поєднання млинці з сьомгою та сиром - абсолютно безпрограшний варіант. Тим більше, що з плином часу ця закуска ставати лише смачніше, і готувати її до приходу гостей можна завчасно, не залишаючи все на останню хвилину.
Торт з млинців з сьомгою - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 1 ст.; дріжджі (сухі) - 1 ч. ложка; мука - 4 ст. ложки; яйце - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Для начинки:
печериці (свіжі) - 200 г; сьомга слабосолона - 300 г; лимон - 1/2 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; майонез - 200 г; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Дріжджі з цукром розчиняємо в 3 ст. ложках теплої води. Додаємо ложку борошна, перемішуємо і залишаємо закваску на півгодини в теплому місці. Після вливаємо молоко, вбиваємо яйце, додаємо борошно, рослинне масло, солимо. Замішуємо тісто. Поки воно піднімається, готуємо начинку.
Печериці нарізаємо тонкими пластинками, збризкуємо їх лимонним соком. Солимо, перчимо і обсмажуємо на вершковому маслі. Сьомгу збиваємо в блендері з майонезом і зеленню кропу.
Печемо млинці і викладаємо, чергуючи шари: блін, гриби, блін, сьомга. Зверху торт можна прикрасити червоною ікрою і зеленню. Готовому млинців торту даємо настоятися пару годин у холодильнику, так млинцевий торт з сьомгою стане ще смачніше!
Шпинатні рулетики з млинців з сьомгою
Інгредієнти: Для млинців:
шпинат - 1 пучок; яйце - 1 шт.; молоко - 2/3 ст.; борошно - 3 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Для начинки:
сьомга слабосолона - 150 г; сир вершковий - 300 р. Приготування Як приготувати млинці з сьомгою? Шпинат добре промиваємо і на пару хвилин опускаємо в киплячу підсолену воду. Відкидаємо зелень на друшляк, даємо стекти і подрібнюємо за допомогою ножа.
У мисці збиваємо яйце з дрібкою солі, додаємо молоко і шпинатну масу. Продовжуючи збивати, поступово вводимо муку. В кінці додаємо рослинне масло і даємо тесту «підрости» хвилин 15. Смажимо млинці на сухий (!) сковороді з антипригарним покриттям, не більше хвилини з кожного боку.
Сьомгу нарізаємо невеликими шматочками, змішати з м'яким вершковим сиром і розподіляємо отриману масу рівним шаром по млинців. Звертаємо в рулети і нарізаємо порційними шматочками.
Ще однією пікантною класичної закускою до столу можуть стати млинці з ікрою . Приємного апетиту!