Вернуться назад Распечатать

Сирник - рецепт

Сирник - рецепт
Сирника, або, по-іншому, сирники з сиру - надзвичайно смачне і ситне блюдо. Яких тільки рецептів приготування не існує на сьогоднішній день! Їх готують додаючи курагу, родзинки, свіжі фрукти, обвалюють у борошні, манки і в сухарях. Деякі господині, примудряються навіть зробити їх без яйця. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування смачних сирників.

Рецепт сирників без яєць


Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • борошно - 1 ст.;

  • свіжа м'ята, мед - за бажанням;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Як приготувати сирник? Отже, беремо сир, кладемо його в миску, додаємо трохи солі, додаємо борошна і цукру. Добре все розмішуємо і розкачуємо з тіста ковбаску. Далі, ріжемо її на рівні частини і, змоченими у воді руками, формуємо коржі. Кожен творожник обвалюємо в борошні і викладаємо на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом. Накриваємо кришкою, зменшуємо газ і обсмажуємо до тих пір, поки низ не підрум'яниться. Потім обережно перевертаємо сирники і знову готуємо їх під кришкою до повної готовності. Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо сирника свіжими листочками м'яти і поливаємо, за бажанням, медом.

    Рецепт сирників з яйцями


    Інгредієнти:

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • борошно - 200 г;

  • сир - 500 г;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Для приготування сирників в домашніх умовах беремо сир, ретельно розминаємо його виделкою, або збиваємо в блендері. Додаємо яєчні жовтки, сіль, цукор і ванільний цукор. Старанно розтираємо, поступово всипаємо просіяне борошно і розмішуємо сирну масу до однорідності.
    У сковороду наливаємо олію і розігріваємо його на слабкому вогні. З тіста формуємо сирника, злегка обвалюємо їх у борошні і викладаємо в сковороду. Накриваємо кришкою і смажимо з обох боків до утворення апетитною і рум'яної скоринки. Ось і все, пишні сирника готові!

    Рецепт сирників з яблуками


    Інгредієнти:

  • манна крупа - 6 ст. ложок;

  • сир - 500 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • картопляний крохмаль - 2 ч. ложки;

  • яблуко - 2 шт.;

  • ванільний цукор - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Сир ретельно розтираємо. Яйця збиваємо і додаємо 2 ст. ложки манки. Гарненько перемішуємо і залишаємо постояти хвилинки на 2-3. Потім переливаємо яєчну суміш в сир і розмішуємо масу до однорідного стану. Тепер додаємо крохмаль, ванільний цукор і кладемо порізані скибочками яблука. Знову ретельно все перемішуємо.
    У сковороді розігріваємо рослинне масло. З сирної маси формуємо невеликі шайби і обкачуємо їх в манці. Викладаємо сирники з яблуками на сковороду і смажимо до золотистого кольору з обох сторін.

    Рецепт сирники з родзинками


    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • родзинки - 05 склянки;

  • манна крупа - 3 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 4 ст. ложок;

  • рослинне масло - для смаження.

  • Сирник - рецепт

    Приготування
    Сир змішуємо з манною крупою і залишаємо приблизно на годину. Потім додаємо цукор, щіпку солі, яйце, заздалегідь вимочений родзинки і кладемо розпушувач. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Тісто на сирник повинно вийти м'яким, але трохи прилипати до рук. За допомогою столової ложки викладаємо приготовану сирну масу на присипану борошном поверхню і обвалюємо їх з усіх сторін у борошні. Тепер акуратно формуємо сирник і обсмажуємо їх на рослинній олії до рум'яності. Подаємо готові сирники теплими, зі сметаною або варенням, прикрасивши свіжими листочками м'яти.
    Приємного вам апетиту!