Сирника, або, по-іншому, сирники з сиру - надзвичайно смачне і ситне блюдо. Яких тільки рецептів приготування не існує на сьогоднішній день! Їх готують додаючи курагу, родзинки, свіжі фрукти, обвалюють у борошні, манки і в сухарях. Деякі господині, примудряються навіть зробити їх без яйця. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування смачних сирників.
Рецепт сирників без яєць
Інгредієнти: сир - 500 г; сіль - щіпка; цукор - 2 ч. ложки; борошно - 1 ст.; свіжа м'ята, мед - за бажанням; рослинне масло. Приготування Як приготувати сирник? Отже, беремо сир, кладемо його в миску, додаємо трохи солі, додаємо борошна і цукру. Добре все розмішуємо і розкачуємо з тіста ковбаску. Далі, ріжемо її на рівні частини і, змоченими у воді руками, формуємо коржі. Кожен творожник обвалюємо в борошні і викладаємо на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом. Накриваємо кришкою, зменшуємо газ і обсмажуємо до тих пір, поки низ не підрум'яниться. Потім обережно перевертаємо сирники і знову готуємо їх під кришкою до повної готовності. Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо сирника свіжими листочками м'яти і поливаємо, за бажанням, медом.
Рецепт сирників з яйцями
Інгредієнти: яєчні жовтки - 3 шт.; борошно - 200 г; сир - 500 г; сіль - щіпка; цукор - 5 ст. ложок; ванільний цукор - 1 ч. ложка; рослинне масло - для смаження. Приготування Для приготування сирників в домашніх умовах беремо сир, ретельно розминаємо його виделкою, або збиваємо в блендері. Додаємо яєчні жовтки, сіль, цукор і ванільний цукор. Старанно розтираємо, поступово всипаємо просіяне борошно і розмішуємо сирну масу до однорідності.
У сковороду наливаємо олію і розігріваємо його на слабкому вогні. З тіста формуємо сирника, злегка обвалюємо їх у борошні і викладаємо в сковороду. Накриваємо кришкою і смажимо з обох боків до утворення апетитною і рум'яної скоринки. Ось і все, пишні сирника готові!
Рецепт сирників з яблуками
Інгредієнти: манна крупа - 6 ст. ложок; сир - 500 г; цукор - 3 ст. ложки; яйце - 2 шт.; картопляний крохмаль - 2 ч. ложки; яблуко - 2 шт.; ванільний цукор - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Сир ретельно розтираємо. Яйця збиваємо і додаємо 2 ст. ложки манки. Гарненько перемішуємо і залишаємо постояти хвилинки на 2-3. Потім переливаємо яєчну суміш в сир і розмішуємо масу до однорідного стану. Тепер додаємо крохмаль, ванільний цукор і кладемо порізані скибочками яблука. Знову ретельно все перемішуємо.
У сковороді розігріваємо рослинне масло. З сирної маси формуємо невеликі шайби і обкачуємо їх в манці. Викладаємо сирники з яблуками на сковороду і смажимо до золотистого кольору з обох сторін.
Рецепт сирники з родзинками
Інгредієнти: сир - 500 г; родзинки - 05 склянки; манна крупа - 3 ст. ложки; яйце - 1 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; цукор - 4 ст. ложок; рослинне масло - для смаження. Приготування Сир змішуємо з манною крупою і залишаємо приблизно на годину. Потім додаємо цукор, щіпку солі, яйце, заздалегідь вимочений родзинки і кладемо розпушувач. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Тісто на сирник повинно вийти м'яким, але трохи прилипати до рук. За допомогою столової ложки викладаємо приготовану сирну масу на присипану борошном поверхню і обвалюємо їх з усіх сторін у борошні. Тепер акуратно формуємо сирник і обсмажуємо їх на рослинній олії до рум'яності. Подаємо готові сирники теплими, зі сметаною або варенням, прикрасивши свіжими листочками м'яти.
Приємного вам апетиту!