Зробити звичні оладки незвичайними допоможуть різні фруктові добавки, в цій статті в якості них були обрані цілорічно доступні банани, однак це не принципово, так як в базовий рецепт ви можете додавати будь-які інгредієнти на свій розсуд.
Шоколадні оладки на кефірі з бананом
Інгредієнти: темний шоколад - 50 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; борошно - 1 ст.; какао - 1 ст. ложка; цукор - 2 ст. ложки; банан - 1 шт.; розпушувач - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; кефір - 1 ст. Приготування Шоколад розтоплюємо з шматочком вершкового масла на водяній бані.
У глибокому посуді змішуємо сухі інгредієнти: борошно, какао і розпушувач. До розтопленого і трохи остившему шоколаду вбиваємо яйце і додаємо кефір, перемішуємо до однорідності і, поступово підсипаючи сухі інгредієнти, замішуємо густе тісто. Перед приготуванням в тісто нарізаємо кубиками банани.
Обсмажуємо оладки на кефірі з бананом на сковороді з рослинним маслом.
Рецепт американських оладок на кефірі з бананом
Російська душа любить все, та побільше, від того на нашій батьківщині відмінно прижилися закордонні панкейкі : пишні оладки розміром з наш млинець. Готуємо закордонне ласощі на основі звичного продукту - кефіру.
Інгредієнти: банан - 1 шт.; борошно - 1 ст.; кефір - 250 мл; розпушувач для тіста - 1 ст. ложка; цукор - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; кленовий сироп - за смаком. Приготування Борошно просіваємо і ретельно змішуємо з розпушувачем.
У суху суміш вбиваємо яйце, додаємо кефір, цукор, замішуємо тісто. Банан пюрируем в блендері і пюре додаємо в тісто для оладок.
Розігріваємо Сковороду з рослинним маслом і викладаємо на неї наші американські оладки, десь за 3-4 столових ложки на 1 панкейк. Смажимо страву на середньому вогні до зарум'янювання з обох сторін.
Готові панкейкі викладаємо стопкою, прикрашаємо кружечками банани і поливаємо кленовим сиропом. Любителі кориці наостанок можуть посипати ласощі ароматною спецією.