Вернуться назад Распечатать

Млинці зі згущеним молоком

Млинці зі згущеним молоком
Як свідчить стара народна приказка: «Сніданок з'їж сам, обідом поділися з другом, вечерю віддай ворогові». Звичайно, як поділиться настільки ситної і корисною трапезою, особливо якщо в меню є млинці? У цій статті ми поділимося з вами рецептами млинців зі згущеним молоком, калорійність яких не бентежить ні одного ласуна.

Як приготувати млинці зі згущеним молоком?


Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 1ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • згущене молоко.


  • Приготування
    Яйце збиваємо з цукром і сіллю дочиста. Не припиняючи збивання, тонкою цівкою вливаємо в ємність з яйцем половину молока. Щоб боротьба з борошняними грудочками не стала проблемою, ми будемо додавати борошно саме до половинній кількості молока і вже потім доповнювати тісто рідиною, що залишилася. Отже, засипаємо до молочно-яєчної суміші борошно і гарненько все перемішуємо. Розводимо густе однорідне тісто молоком і додаємо столову ложку рослинної олії.
    Сковороду також змащуємо маслом за допомогою серветки, але робимо це тільки перед випічкою першого млинця. Смажимо тонкі млинці до рум'яного кольору з обох сторін і складаємо акуратною стопкою. Подавати млинці можна окремо від згущеного молока, а можна змастити нею весь млинець і згорнути його рулетом.

    Рецепт «Панкейків» зі згущеним молоком і чорницею


    Інгредієнти:

  • кефір - 450 мл;

  • борошно - 1 ст.;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1 ст. ложка;

  • яйце -1 шт;

  • вершкове масло;

  • щіпка солі;

  • рослинна олія для смаження;

  • Млинці зі згущеним молоком

  • згущене молоко;

  • чорниця.


  • Приготування
    У мисці збиваємо домашній кефір , топлене вершкове масло (3 ст. ложки), яйце і ваніль. В окремій ємності змішуємо борошно з порошком для випічки, сіллю і цукром. Постійно помішуючи «вологі» інгредієнти додаємо до них суху суміш. З отриманого тесту смажимо панкейкі і подаємо їх, склавши чарочку і переклавши згущеним молоком і ягодами чорниці.