Як свідчить стара народна приказка: «Сніданок з'їж сам, обідом поділися з другом, вечерю віддай ворогові». Звичайно, як поділиться настільки ситної і корисною трапезою, особливо якщо в меню є млинці? У цій статті ми поділимося з вами рецептами млинців зі згущеним молоком, калорійність яких не бентежить ні одного ласуна.
Як приготувати млинці зі згущеним молоком?
Інгредієнти: борошно - 200 г; яйце - 1 шт.; молоко - 1ст.; цукор - 1 ст. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; згущене молоко. Приготування Яйце збиваємо з цукром і сіллю дочиста. Не припиняючи збивання, тонкою цівкою вливаємо в ємність з яйцем половину молока. Щоб боротьба з борошняними грудочками не стала проблемою, ми будемо додавати борошно саме до половинній кількості молока і вже потім доповнювати тісто рідиною, що залишилася. Отже, засипаємо до молочно-яєчної суміші борошно і гарненько все перемішуємо. Розводимо густе однорідне тісто молоком і додаємо столову ложку рослинної олії.
Сковороду також змащуємо маслом за допомогою серветки, але робимо це тільки перед випічкою першого млинця. Смажимо тонкі млинці до рум'яного кольору з обох сторін і складаємо акуратною стопкою. Подавати млинці можна окремо від згущеного молока, а можна змастити нею весь млинець і згорнути його рулетом.
Рецепт «Панкейків» зі згущеним молоком і чорницею
Інгредієнти: кефір - 450 мл; борошно - 1 ст.; порошок для випічки - 1 ч. ложка; цукор - 3 ст. ложки; ванільний екстракт - 1 ст. ложка; яйце -1 шт; вершкове масло; щіпка солі; рослинна олія для смаження; згущене молоко; чорниця. Приготування У мисці збиваємо домашній кефір , топлене вершкове масло (3 ст. ложки), яйце і ваніль. В окремій ємності змішуємо борошно з порошком для випічки, сіллю і цукром. Постійно помішуючи «вологі» інгредієнти додаємо до них суху суміш. З отриманого тесту смажимо панкейкі і подаємо їх, склавши чарочку і переклавши згущеним молоком і ягодами чорниці.