Млинці - це традиційна і найпоширеніша у всьому світі страву російської кухні. Не важливо, масляна на порозі, чи ні - смачні млинці завжди порадують вас своєю присутністю на столі. Пропонуємо Вам кілька рецептів приготування млинців з шинкою, які припадуть до смаку і душі всім вашим гостям.
Млинці з грибами і шинкою
Інгредієнти: Для млинців: борошно - 2 ст.; молоко - 500 мл; яйце - 3 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; цукровий пісок - за смаком; сіль. Для начинки:
мариновані гриби - 200 г; шинка - 300 г; сир - 200 р. Приготування Зараз розповімо, як приготувати млинці з шинкою і грибами. Отже, спочатку давайте замісимо тісто. Для цього насипати в миску борошно, поступово вливаємо молоко, розбиваємо яйця і ретельно вимішуємо масу до однорідності. Потім додаємо за смаком сіль і цукор, перемішуємо і випікаємо млинці на розігрітій сковороді з обох сторін.
Для приготування начинки для млинців з шинки, мариновані гриби промиваємо, обсушуємо і нарізаємо пластинами. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко разом з грибами, подсаливая за смаком. Потім викладаємо трохи начинки на середину млинця, посипаємо тертим сиром, звертаємо конвертиком і обсмажуємо млинці з двох сторін на вершковому масло до утворення рум'яної скоринки. Ну ось і готові млинці з грибами і шинкою!
Млинці з шинкою і помідорами
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; молоко - 2 ст.; куряче яйце - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; рослинна олія; сіль, цукор. Для начинки:
сир - 250 г; шинка - 200 г; помідор - 1 шт.; сіль - щіпка; зелень кропу - за бажанням. Приготування Борошно просіваємо гіркою, розбиваємо в центр яйця, вливаємо молоко і замішуємо однорідне рідкувате тісто. Потім кидаємо трохи
соди, кладемо за смаком сіль і цукор. Масу ретельно перемішуємо, наливаємо ополоником на гарячу сковороду, змащену маслом, і випікаємо млинці з обох сторін. Після цього складаємо їх стопкою один на одного і залишаємо остигати.
А цим часом переходимо до приготування начинки: шинку нарізаємо дрібними кубиками, зелень шаткуємо, солимо і все перемішуємо. Помідори миємо, обсушуємо, подрібнюємо напівкружечками. Тепер беремо млинець, кладемо на середину приготовлену начинку, накриваємо зверху помідори і туго загортаємо. Перед вживанням підігріваємо блюдо в мікрохвильовці, запікаємо 5 хвилин в духовці, або злегка підсмажуємо на сковорідці.