В силу певних переконань, або проблем зі здоров'ям, деякі з нас можуть не вживати в їжу борошняних продуктів, однак це не привід відмовляти собі у смачних стравах, адже і без борошна можна втілити в життя широкий спектр різних страв. Цю статтю ми присвятимо рецептом сирників.
Рецепт сирників з сиру без борошна
Секрет приготування такого роду сирників полягає в тому, що головною сполучною речовиною в рецепті послужить не суміш яєць і борошна, а суміш збитих яєць з цукром і сіллю. Щільна, повітряна і клейка маса без проблем утримає вологу нежирного сиру (близько 9%) і таким чином наше ласощі не розпадеться під час смаження.
Інгредієнти: сир - 200 г; яйця - 1 шт.; цукор - за смаком; ванільний цукор - 1/2 ч. ложки; сіль - щіпка; рослинне масло - для смаження. Приготування Отже, яйця кімнатної температури поділяємо на жовтки і білки. До жовтків додаємо дрібку солі і збиваємо до утворення м'яких піків, після чого, не перестаючи збивати, підсипаємо до яєць цукор (1-2 столових ложок буде достатньо) і продовжуємо збивання ще 5 хвилин. Тепер сир протираємо через сито і змішати з жовтками. Отриману сирну масу обережно з'єднайте зі збитими білками. Додаємо ванільних цукор. Готове тісто для сирників повинно мати консистенцію сметани.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому сирники із сиру . Готові сирники без борошна і манки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
Сирники без яєць і борошна
Ніжні сирники можна приготувати зовсім без яєць! І навіть без борошна! У цьому рецепті борошно ми замінимо манною крупою, кількість якої буде регулюватися густотою самого сиру.
Інгредієнти: сир - 300 г; цукор - 1-2 ст. ложки; манна крупа - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; рослинне масло - для смаження. Приготування Сир протираємо через сито і змішати з манною крупою. Додаємо до сиру цукор, сіль і обминаємо його товкачкою. Готова маса не має липнути до рук. Тепер сирну основу скачуємо в товсту ковбаску і нарізаємо кружечками.
Кожен такий кружечок - майбутній сирник. робиться це для того, щоб всі сирники вийшли однакового розміру. На даному етапі сирники краще злегка обваляти в борошні, щоб вони не прилипли до сковороді під час смаження, але якщо борошно не використовується принципово - замініть її крохмалем, або тієї ж манкою.
У сковороді розігріваємо олію і смажимо сирники з обох боків до золотистої скоринки. Подати рум'яні сирники можна зі сметаною, або ягідним джемом.
Сирники без борошна і цукру в духовці
Інгредієнти: сир - 300 г; яйця - 2 шт.; манна крупа - 1-2 ст. ложки; сіль - щіпка; ванільна есенція - 1 ч. ложка; родзинки - 1 жменя; рослинне масло. Приготування Сир протираємо через сито, або збиваємо з допомогою блендера в однорідну масу. Залежно від жирності сиру додаємо до нього 1 або 2 яйця 1 або 2 столові ложки манної крупи. Усе ретельно вимішуємо і додаємо ванільну есенцію і щіпку солі.
Щоб сирники були солодші, можна додати до сирної маси попередньо замочений ізюм, або будь-які інші сухофрукти на ваш смак.
Тепер візьмемо форми для кексів і змастимо їх рослинною олією. Кожну таку форму наполовину заповнюємо сирною масою і ставимо в розігріту до 170 градусів духовку. Сирники будуть готові через 20-25 хвилин, після чого вони повинні злегка охолонути перед тим, як витягти їх з форми, інакше сирники розваляться.
Готову страву посипаємо цукровою пудрою, або подаємо з медом, джемом, або сметаною.