Оладки - цілком звичайне і звичне для нашого столу страву. Можна робити оладки з додаванням овочів, фруктів, навіть рибного або м'ясного фаршу. А якщо захочеться чого-небудь особливого, можна приготувати кокосові оладки. Для цього зовсім необов'язково купувати кокосовий горіх, можна (і це навіть зручніше) використовувати кокосову стружку (яку легко знайти в продажу).
Як приготувати кокосові оладки?
Інгредієнти: кокосова стружка - 1 захід (наприклад, склянку); яйце куряче - 1-2 шт.; молоко або кефір - 2 заходи (кокосові оладки можна готувати і на ряжанка, йогурт та інших подібних молочних продуктах); борошно пшеничне високосортна - близько 1-ї заходів; шматочок свинячого сала або трохи рослинного масла. Приготування Змішаємо косовую стружку, яйця і домашній кефір (або інший молочний продукт). Підмішуємо обов'язково просіяне борошно. Ретельно розмішуємо і злегка збиваємо віночком, можна і міксером. Тісто не повинно бути занадто густим - як зазвичай на оладки, може, трохи густіше. Дамо тісту постояти хвилин 20-30 і можна приступати.
Сковороду краще змастити свинячим салом, а не смажити на рослинній олії, тому що тоді ми оладки швидше спечемо, а не насмажимо. Такий спосіб термічної обробки можна вважати більш здоровим.
Випікаємо оладки до підрум'янення з обох сторін. Відтінок повинен бути золотистим.
Подаємо кокосові оладки з несолодким живим йогуртом, вершками або сметаною. Добре також подати свіжий гарячий чай з лимоном, гарячий шоколад, каркаде, мате, ройбуш або свіжий гарячий компот.
Щоб приготувати морквяно-кокосові оладки, дотримуємося пропорції і послідовність дій попереднього рецепта (див. вище). Тільки ще додаємо в тісто 1 протерту на дрібній тертці моркву і трохи зменшуємо кількість борошна. Слід зауважити, що гарбуз та/або банан дають більш цікаві результати, морква все ж дещо грубувата. Якщо додаєте банан, можна просто розім'яти його вилкою або подрібнити в блендері або комбайні. Гарбуз, зрозуміло, треба натерти на тертці або
пюрировать яким-небудь іншим способом, наприклад, блендером або чоппером.
Цікаво також приготувати кокосові оладки з рисового борошна. Рисову муку можна знайти в торгових мережах або виготовити самостійно за допомогою домашньої млинки. Пропорції приблизно ті ж, що і в попередньому рецепті (див. вище). До кокосовим млинців з рисового борошна добре подати фруктові соуси. Якщо до складу цих соусів буде входити манго, авокадо, лайм, гострий червоний перець, тамариндовая паста та інші відповідні компоненти, буде ще краще в плані автентичної гармонійної сполучуваності.