Сирники - відмінний варіант для сніданку, і для вечері. Пропонуємо вам цікавий варіант приготування цієї страви - зараз мова піде про сирники з бананом.
Рецепт сирників з бананом
Інгредієнти: сир 9%-ної жирності - 05 кг; борошно - 100 г; яйця - 2 шт.; банани - 2 шт.; цукор - 80 г; жирні вершки - 100 р. Приготування Змішуємо сир і 2 яйця. Додаємо цукор. Дрібними кубиками ріжемо банан і додаємо його до сирній масі і перемішуємо. Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Мокрими руками формуємо сирники і обсмажуємо їх на рослинному або вершковому маслі. Подаємо до столу разом з вершками.
Сирники з бананом в духовці
Інгредієнти: сир - 500 г; цукор - 100 г; борошно - 100 г; яйця - 1 шт.; банани - 1 шт. Приготування Банан ріжемо кубиками, змішуємо з сиром. Додаємо 2 столові ложки борошна, яйце і цукор, акуратно перемішуємо. Формуємо сирники і обвалюємо їх у борошні. Деко застеляємо фольгою і злегка змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо сирники на фольгу і при температурі 200 градусів випікаємо 15 хвилин, потім перевертаємо і випікаємо ще 10 хвилин.
Сирники з бананом і манкою
Інгредієнти: сир - 400 г; манка - 120 г; цукор - 100 г; банан - 1 шт.; рослинна олія; борошно для обвалювання. Приготування Сир змішуємо з манкою і цукром. Розминаємо виделкою банан, додаємо його в тісто і перемішуємо. Руки змащуємо рослинним маслом і скачуємо кульки, трохи придавлюємо, надаючи форму сирника. Обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо з обох сторін на невеликому вогні. Сирники з бананом без яєць подаємо гарячими, поливши сметаною, варенням або медом.
Дієтичні сирники з бананом
Інгредієнти: сир - 250 г; борошно - 75 г; мед рідкий - 25 г; банани - 2 шт.; яйця - 1 шт.; родзинки - 30 г; курага - 30 р. Приготування Змішуємо сир з яйцем і сиром. Коли маса стане однорідною, вмішуємо борошно. Банан, курагу і родзинки перемелюємо в блендері. Додаємо отриману масу в тісто і перемішуємо. Якщо тісто виходить рідкуватим, можна ще додати борошна. Формуємо сирники і смажимо їх на рослинному маслі.
Сирники із сиру з бананом та яблуком
Інгредієнти: сир - 300 г; борошно - 70 г; яйця - 1 шт.; сіль - щіпка; банан - 1 шт.; яблука - 1 шт.; цукор - 4 ч. ложки; рослинна олія для смаження. Приготування Банан розминаємо до пюреобразного стану виделкою. Яблуко чистимо і тремо на крупній тертці. Сир змішуємо з яйцем, додаємо сіль, цукор, борошно, бананове пюре і яблуко. Замішуємо однорідне тісто. Руками, змоченими у воді, формуємо круглі або овальні сирники. Викладаємо їх на сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо їх по 3 хвилини з кожного боку.
Сирні сирники з бананом під соусом
Інгредієнти: сир - 200 г; борошно - 2 ст. ложки; банани - 2 шт.; яйця - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; ванілін - щіпка; кефір - 2 ст. ложки; манка - 2 ст. ложки; родзинки - 40 г; сіль - щіпка. Приготування Яйце збиваємо з цукром і сіллю. Додаємо сир, ванілін, борошно і перемішуємо. Банан за допомогою блендера перетворюємо у пюре, викладаємо його до сирної маси, туди ж додаємо родзинки і добре все перемішуємо. Накриваємо тісто плівкою і прибираємо в холодильник хвилин на 20. Після цього дістаємо і формуємо сирники. Паніруємо їх у манці і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Викладаємо готові сирники на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Тепер готуємо соус: у блендері змішуємо половину банана, кефір і щіпку цукру. А другу частину банана нарізаємо кружечками. Викладаємо на тарілки сирники, поливаємо їх банановим соусом і прикрашаємо гуртками банана. Подаємо до столу гарячими.