Всі без винятку люблять гарячі ароматні млинці. Приготувати їх можна просто так, можна подати з медом, варенням, а можна начинити будь-якою начинкою і вони відразу перетворяться на цікаву і ошатну закуску. Пропонуємо вам кілька рецептів млинців з сиром, які неодмінно сподобаються вам і стануть улюбленим ласощами на вашому столі.
Млинці з сьомгою та сиром
Інгредієнти: Для млинців:
борошно - 15 склянки; молоко - 600 мл; яйце - 3 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Для начинки:
слабосолона сьомга - 200 г; плавлений сир - 200 р. Приготування У миску розбиваємо яйця і збиваємо їх міксером до стійкої піни. Потім вливаємо трохи молока, кладемо сіль і цукор, поступово підсипаємо борошно. Тісто розмішуємо, додаємо решту молоко і рослинне масло. Сковороду змащуємо маслом, наливаємо тісто ополоником і смажимо млинці з двох сторін. Далі змащуємо їх плавленим сиром і викладаємо шматочки вздовж слабосоленої сьомги. Звертаємо млинці трубочками і подаємо на стіл.
Млинці з ковбасою і сиром
Інгредієнти: молоко - 1 л; сіль - щіпка; цукор - 2 ст. ложки; олія рослинна; яйце - 3 шт.; борошно - 400 р. Для начинки:
ковбаса варена - 100 г; сир твердий - 100 г; масло вершкове. Приготування Спочатку виливаємо в миску молоко і поступово всипаємо просіяне борошно, перемішуючи все до однорідності. Потім додаємо яйця, сіль, цукор і рослинне масло. Після цього випікаємо з отриманої маси тоненькі млинці. Варену ковбасу подрібнюємо кубиками, твердий сир натираємо на крупній терочке і змішуємо їх в мисці. Тепер викладаємо начинку на кожен млинець і загортаємо конвертиком. Укладаємо фаршировані млинці на деко і відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин, поки сир повністю не розплавиться. Наші млинці з ковбасою і сиром готові!
Млинці з сиром і часником
Інгредієнти: кефір - 500 мл; яйце - 1 шт.; борошно - 1 ст.; масло рослинне - 4 ст. ложки; сир твердий - 100 г; часник - 3 зубчики; олія рослинна; сіль. Приготування Яйце гарненько збиваємо з сіллю. Додаємо кефір, всипаємо борошно і підливаємо рослинне масло. Замішуємо однорідне рідке тісто для млинців і смажимо їх на гарячій сковороді з обох сторін періодично. Для начинки беремо сир, натираємо його на крупній тертці, а часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і перемішуємо з сиром. Викладаємо підготовлену начинку на кожен млинець і загортаємо «конвертиком». Підготовлені таким чином, млинці перекладаємо в змащену маслом форму, зверху посипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
Млинці з ікрою та сиром
Інгредієнти: Для млинців:
борошно - 150 г; молоко - 1 ст.; яйце - 2 шт.; цукор і сіль - щіпка; масло вершкове - 30 г; коньяк - 1 ч. ложка. Для начинки:
сир сирний - 150 г; червона ікра - 140 р. Приготування Борошно змішуємо з сіллю і цукром. Яйця збиваємо з половиною
склянки молока і акуратно вливаємо в борошно, постійно перемішуючи. Потім додаємо другу порцію молока і знову злегка збиваємо. Масло розтоплюємо до рідкого стану, додаємо коньяк і виливаємо суміш у основу для тіста.
Сковороду змащуємо маслом, розігріваємо, наливаємо тісто ополоником і обсмажуємо млинці з кожного боку до золотистого кольору. Кожен млинець відразу ж змащуємо розтопленим вершковим маслом, викладаємо трохи сирного сиру і рівномірно розмазуємо по всій поверхні. Зверху кладемо чайну ложечку ікри і розподіляємо її по половині млинця. Скачуємо млинці в рулет і подаємо оригінальну закуску до святкового столу.