Вернуться назад Распечатать

Млинці з сиром

Млинці з сиром
Всі без винятку люблять гарячі ароматні млинці. Приготувати їх можна просто так, можна подати з медом, варенням, а можна начинити будь-якою начинкою і вони відразу перетворяться на цікаву і ошатну закуску. Пропонуємо вам кілька рецептів млинців з сиром, які неодмінно сподобаються вам і стануть улюбленим ласощами на вашому столі.

Млинці з сьомгою та сиром


Інгредієнти:
Для млинців:

  • борошно - 15 склянки;

  • молоко - 600 мл;

  • яйце - 3 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • слабосолона сьомга - 200 г;

  • плавлений сир - 200 р.


  • Приготування
    У миску розбиваємо яйця і збиваємо їх міксером до стійкої піни. Потім вливаємо трохи молока, кладемо сіль і цукор, поступово підсипаємо борошно. Тісто розмішуємо, додаємо решту молоко і рослинне масло. Сковороду змащуємо маслом, наливаємо тісто ополоником і смажимо млинці з двох сторін. Далі змащуємо їх плавленим сиром і викладаємо шматочки вздовж слабосоленої сьомги. Звертаємо млинці трубочками і подаємо на стіл.

    Млинці з ковбасою і сиром


    Інгредієнти:

  • молоко - 1 л;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • олія рослинна;

  • яйце - 3 шт.;

  • борошно - 400 р.


  • Для начинки:

  • ковбаса варена - 100 г;

  • сир твердий - 100 г;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Спочатку виливаємо в миску молоко і поступово всипаємо просіяне борошно, перемішуючи все до однорідності. Потім додаємо яйця, сіль, цукор і рослинне масло. Після цього випікаємо з отриманої маси тоненькі млинці. Варену ковбасу подрібнюємо кубиками, твердий сир натираємо на крупній терочке і змішуємо їх в мисці. Тепер викладаємо начинку на кожен млинець і загортаємо конвертиком. Укладаємо фаршировані млинці на деко і відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин, поки сир повністю не розплавиться. Наші млинці з ковбасою і сиром готові!

    Млинці з сиром і часником


    Інгредієнти:

  • кефір - 500 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • сир твердий - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • олія рослинна;

  • сіль.


  • Приготування
    Яйце гарненько збиваємо з сіллю. Додаємо кефір, всипаємо борошно і підливаємо рослинне масло. Замішуємо однорідне рідке тісто для млинців і смажимо їх на гарячій сковороді з обох сторін періодично. Для начинки беремо сир, натираємо його на крупній тертці, а часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і перемішуємо з сиром. Викладаємо підготовлену начинку на кожен млинець і загортаємо «конвертиком». Підготовлені таким чином, млинці перекладаємо в змащену маслом форму, зверху посипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.

    Млинці з ікрою та сиром


    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • борошно - 150 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукор і сіль - щіпка;

  • масло вершкове - 30 г;

  • коньяк - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • сир сирний - 150 г;

  • червона ікра - 140 р.


  • Приготування
    Борошно змішуємо з сіллю і цукром. Яйця збиваємо з половиною
    Млинці з сиром
    склянки молока і акуратно вливаємо в борошно, постійно перемішуючи. Потім додаємо другу порцію молока і знову злегка збиваємо. Масло розтоплюємо до рідкого стану, додаємо коньяк і виливаємо суміш у основу для тіста.
    Сковороду змащуємо маслом, розігріваємо, наливаємо тісто ополоником і обсмажуємо млинці з кожного боку до золотистого кольору. Кожен млинець відразу ж змащуємо розтопленим вершковим маслом, викладаємо трохи сирного сиру і рівномірно розмазуємо по всій поверхні. Зверху кладемо чайну ложечку ікри і розподіляємо її по половині млинця. Скачуємо млинці в рулет і подаємо оригінальну закуску до святкового столу.