З усіх видів млинців з різноманітними начинками, мабуть, тільки млинці з м'ясом користується настільки великою популярністю і народною любов'ю. Ми поділимося з вами кількома рецептами цього смачного страви, а ви зможете вибрати поєднання на свій смак.
Рецепт тонких млинчиків з м'ясом
Інгредієнти: Для млинців:
яйця - 2 шт.; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 1/3 ч. ложки; молоко - 2 ст.; борошно - 1 1/5 ст.; рослинне масло - 2 ст. ложки. Для начинки:
вершкове масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яловичий фарш - 450 г; сіль, перець - по смаку. Приготування Для приготування м'ясної начинки спершу варто розігріти в сковороді олію. На розігрітому маслі обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості, після чого додаємо фарш, сіль з перцем і смажимо все разом до тих пір, поки він не придбає золотавий колір.
Перед тим, як приготувати млинці з м'ясом, борошно для млинців слід просіяти через дрібне сито, бажано зробити це кілька разів. Починаємо приготування зі збивання яєць з цукром і сіллю, після чого додаємо в суміш по черзі борошно і молоко порціями, щоб уникнути утворення грудочок. У готове тісто вливаємо олію.
Розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній млинці з обох боків до золотистого кольору. Для того, щоб млинці зберегли свою еластичність до завертання, їх слід промащувати маслом і тримати в теплі до цього часу.
У центр млинця кладемо столову ложку начинки і звертаємо млинець конвертом. Подають млинці, фаршировані м'ясом зі сметаною, або топленим маслом із зеленню. При необхідності млинці можна зберігати в холодильнику, а перед поїданням обсмажувати на рослинному маслі з усіх боків до золотистого кольору.
Млинці з курячим м'ясом і рисом
Інгредієнти: готові млинці - 15-20 шт.; куряче філе - 1 шт.; рис відварний - 2 ст.; селера - 3 стебла; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
вершкове масло - 2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; молоко - 250 мл; тертий твердий сир - 3 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Для приготування соусу на сковороді розтоплюємо маслом і обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Борошняну масу поступово змішуємо з молоком, намагаючись уникнути появи грудочок. Варимо соус на мінімальному вогні 10 хвилин, після чого приправляємо його за смаком і додаємо сир.
Для начинки куряче філе слід відварити, остудити і розібрати на волокна. Селера з ріпчастою цибулею дрібно нарізати і спасерувати, а потім додати в начинку. Млинці начиняємо рисовою начинкою і згортаємо. Обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії і подаємо з вершковим соусом.
Як зробити млинці з м'ясом і грибами?
Інгредієнти: свинина - 500 г; гриби - 350 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яйця - 4 шт.; сіль, перець - за смаком; майонез - 1 ст. ложка; готові млинчики - 10-12 шт. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до прозорості. Додаємо до цибулі і подрібнені гриби і чекаємо, поки надлишки рідини не випарятся повністю. Тепер гриби з цибулею слід
змішати зі свинячим фаршем (можна брати фарш із суміші свинини і яловичини) і обсмажувати до золотистого кольору. Поки фарш обсмажується, відварюємо курячі яйця круто і нарізаємо великими шматками. М'ясний фарш з яйцями пропускаємо через м'ясорубку, або подрібнюємо за допомогою блендера. Готову начинку заправляємо столовою ложкою майонезу і розподіляємо по поверхні готового млинчика. Звертаємо блін рулетом і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Млинці з м'ясом, грибами і яйцем подаються зі сметаною або крем-сиром.