Вернуться назад Распечатать

Млинці з кабачків

Млинці з кабачків
З настанням сезону кабачків настає та пора страв з них, головним з яких, безумовно, є кабачкові млинці . Легкі і надзвичайно ніжні, вони можуть стати частиною будь-якої трапези протягом дня, а завдяки простоті приготування ще й стануть супутниками початківців кулінарів.

Рецепт млинців з кабачків


Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 6-8 ст. ложок;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Натираємо кабачки на крупній тертці. Відразу ж додаємо до них яйце і натертий червоний лук. Додаємо 6 столових ложок борошна, попередньо просіяної з порошком для випічки, а також сіль і перець. У разі, якщо кабачки дадуть зайву рідину, додайте ще 2 столові ложки борошна.
    У сковороді розігріваємо столову ложку рослинної олії і викладаємо на поверхню порції кабачкового млинців, це може бути як один великий млинець, так і декілька невеликих. Як тільки млинець підрум'яниться, перевертаємо його на іншу сторону і чекаємо, поки вона покриється золотистою скоринкою. Подаємо кабачкові млинці з порцією сметани і вершкового масла.

    Як приготувати солодкі млинці з кабачків?


    Інгредієнти:

  • борошно - 1/2 ст.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • грецький йогурт - 1/2 ст.;

  • розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • цукіні - 1 шт.;

  • молоко - 1/2 ст.


  • Приготування
    Борошно просіваємо з содою і порошком для випічки. До сухої суміші додаємо цукор і сіль.
    В окремому посуді збиваємо яйця, йогурт, розтоплене масло. Тепер з'єднуємо рідкі інгредієнти з сухими і замішуємо однорідне тісто. Доповнюємо його тертими кабачками і розбавляємо молоком або водою.
    Розігріваємо сковороду з невеликою кількість рослинної олії і розподіляємо по поверхні 1/3 всієї млинцевої суміші. Обсмажуємо кабачкові млинці до золотистого кольору з обох сторін.

    Пісні млинці з кабачків і картоплі


    Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • кабачок - 2 шт.;

  • часниковий порошок - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Картопля і кабачок натираємо на крупній тертці, приправляємо сіллю, перцем і сушеним часником, перемішуємо і обсмажуємо суміш на сковороді до рум'яної скоринки з обох сторін.

    Як приготувати кабачкові млинці?


    Інгредієнти:

  • самоподнимающаяся борошно - 150 г;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 310 мл;

  • кабачки - 150 г;

  • оливкова олія;

  • томати черрі - 250 г;

  • авокадо -1 шт.;

  • листя базиліка - 1 ст.;

  • червоний цибуля - 1/2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • бальзамічний оцет.


  • Приготування
    Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, додаємо сіль і перець. В середині борошняний гірки робимо колодязь і вливаємо в нього суміш яєць і молока. Поступово підбираючи борошняну гірку, замішуємо тісто. Як тільки тісто стане однорідним, додаємо в нього тертий кабачок.
    У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо
    Млинці з кабачків
    на ньому млинці по 3-4 хвилини з кожної зі сторін.
    Поки млинці смажаться на окремій сковороді обсмажуємо бекон по 3-4 хвилини з кожного боку, після чого нарізаємо його великими шматками. Змішуємо нарізані томати черрі, шматочки очищеного авокадо, тонкі кільця цибулі, пропущений через прес часник і поливаємо все парою чайних ложок бальзамічного оцту. Посипаємо отриману салатну суміш сіллю і перцем. Викладаємо салат поверх млинчика і подаємо до столу.
    Додатковими добавками до млинців може стати піала з грецьким йогуртом або сметаною.