З настанням сезону кабачків настає та пора страв з них, головним з яких, безумовно, є кабачкові млинці . Легкі і надзвичайно ніжні, вони можуть стати частиною будь-якої трапези протягом дня, а завдяки простоті приготування ще й стануть супутниками початківців кулінарів.
Рецепт млинців з кабачків
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; яйця - 2 шт.; борошно - 6-8 ст. ложок; порошок для випічки - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки; рослинне масло. Приготування Натираємо кабачки на крупній тертці. Відразу ж додаємо до них яйце і натертий червоний лук. Додаємо 6 столових ложок борошна, попередньо просіяної з порошком для випічки, а також сіль і перець. У разі, якщо кабачки дадуть зайву рідину, додайте ще 2 столові ложки борошна.
У сковороді розігріваємо столову ложку рослинної олії і викладаємо на поверхню порції кабачкового млинців, це може бути як один великий млинець, так і декілька невеликих. Як тільки млинець підрум'яниться, перевертаємо його на іншу сторону і чекаємо, поки вона покриється золотистою скоринкою. Подаємо кабачкові млинці з порцією сметани і вершкового масла.
Як приготувати солодкі млинці з кабачків?
Інгредієнти: борошно - 1/2 ст.; цукор - 3 ст. ложки; порошок для випічки - 1 ч. ложка; сода - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/4 ч. ложки; яйце - 1 шт.; грецький йогурт - 1/2 ст.; розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки; цукіні - 1 шт.; молоко - 1/2 ст. Приготування Борошно просіваємо з содою і порошком для випічки. До сухої суміші додаємо цукор і сіль.
В окремому посуді збиваємо яйця, йогурт, розтоплене масло. Тепер з'єднуємо рідкі інгредієнти з сухими і замішуємо однорідне тісто. Доповнюємо його тертими кабачками і розбавляємо молоком або водою.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількість рослинної олії і розподіляємо по поверхні 1/3 всієї млинцевої суміші. Обсмажуємо кабачкові млинці до золотистого кольору з обох сторін.
Пісні млинці з кабачків і картоплі
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; кабачок - 2 шт.; часниковий порошок - 1/2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Картопля і кабачок натираємо на крупній тертці, приправляємо сіллю, перцем і сушеним часником, перемішуємо і обсмажуємо суміш на сковороді до рум'яної скоринки з обох сторін.
Як приготувати кабачкові млинці?
Інгредієнти: самоподнимающаяся борошно - 150 г; порошок для випічки - 1/2 ч. ложки; яйце - 1 шт.; молоко - 310 мл; кабачки - 150 г; оливкова олія; томати черрі - 250 г; авокадо -1 шт.; листя базиліка - 1 ст.; червоний цибуля - 1/2 шт.; часник - 1 зубчик; бальзамічний оцет. Приготування Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, додаємо сіль і перець. В середині борошняний гірки робимо колодязь і вливаємо в нього суміш яєць і молока. Поступово підбираючи борошняну гірку, замішуємо тісто. Як тільки тісто стане однорідним, додаємо в нього тертий кабачок.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо
на ньому млинці по 3-4 хвилини з кожної зі сторін.
Поки млинці смажаться на окремій сковороді обсмажуємо бекон по 3-4 хвилини з кожного боку, після чого нарізаємо його великими шматками. Змішуємо нарізані томати черрі, шматочки очищеного авокадо, тонкі кільця цибулі, пропущений через прес часник і поливаємо все парою чайних ложок бальзамічного оцту. Посипаємо отриману салатну суміш сіллю і перцем. Викладаємо салат поверх млинчика і подаємо до столу.
Додатковими добавками до млинців може стати піала з грецьким йогуртом або сметаною.