Млинці готують з різноманітними начинками - з одного боку, це може бути і основне страву, коли, наприклад, начинка з м'яса. А може бути і десерт до чаю, коли млинці з сиром або варенням. У цій статті ми розповімо вам рецепт приготування сирних млинців.
Сирні млинці з сулугуні
Інгредієнти: борошно - 300 г; сода - 05 ч. ложки; молоко - 700 г; цукор - 1 ч. ложка; сир сулугуні - 100 г; цибулю зелений - 50 р; яйця курячі - 2 шт.; сіль - щіпка; рослинне масло. Приготування Просіваємо борошно. Розбиваємо яйця в глибоку миску, додаємо цукор і сіль. Гарненько перемішуємо за допомогою віночка. Потихеньку додаємо борошно і вливаємо молоко, постійно помішуючи. В кінці додаємо соду і вливаємо 1 столову ложку рослинної олії.
Знову ретельно перемішуємо. Сулугуні тремо на крупній тертці. Промитий і обсушенний зелену цибулю подрібнюємо і змішуємо з сиром. Отриману суміш додаємо в тісто і знову добре перемішуємо, щоб сир рівномірно розподілився. Сковороду добре розжарюємо і змащуємо її рослинним маслом. Потім наливаємо трохи тіста і, повертаючи сковороду, розподіляємо його. Обсмажуємо млинці з сиром з обох боків до рум'яної скоринки.
Млинці з сиром і цибулею
Інгредієнти: борошно - 2 склянки; молоко - 500 мл; цибуля - 400 г; твердий сир - 200 г; яйця - 5 шт.; цукор - 15 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; сіль - 05 ч. ложки; рафінована рослинна олія. Приготування Яйця збиваємо з цукром і сіллю. Додаємо 100 г молока і потихеньку вмішуємо борошно, щоб вийшло тісто приблизно консистенції сметани. Додаємо тертий на дрібній тертці сир, соду, борошно і інше молоко. Добре перемішуємо. Цибулю подрібнюємо. Тепер на рослинному маслі обсмажуємо 1 столову ложку цибулі, потім зверху наливаємо тісто і обсмажуємо до рум'яності спочатку з однієї сторони, а потім - з іншого.
Сирні млинці з зеленню
Інгредієнти: твердий сир - 150 г; молоко - 350 мл; борошно - 1 склянка; яйця - 2 шт.; часник - 1 зубчик; зелень - 1 пучок; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; розпушувач - 1 ч. ложка; рослинна олія рафінована - 10 мл; вершкове масло. Приготування Сир тремо на дрібній тертці. Зелень миємо, обсушуємо і подрібнюємо. Борошно разом з розпушувачем просіваємо. Пропускаємо через прес часник. Яйця збиваємо з цукром і сіллю і збиваємо до міцної піни. Молоко трохи підігріваємо і вливаємо його в яєчну суміш, перемішуємо.
Додаємо борошно з розпушувачем і знову збиваємо. Тепер додаємо подрібнену зелень і часник. Вливаємо олію і добре збиваємо міксером або перемішуємо вінчиком. Сковороду добре розігріваємо, змащуємо рослинним маслом і смажимо млинці з двох сторін. За бажанням готові гарячі млинці змащуємо вершковим маслом.