Налисник - це тонкий млинець невеликого розміру. Зараз ми розповімо, як приготувати смачні налисники з вишнями.
Налисники з вишнею
Інгредієнти: молоко - 500 мл; борошно - 2 склянки; яйця - 4 шт.; цукор - 5 ст. ложок; рослинне масло - 2 ст. ложки; консервовані вишні - 300 г; вершкове масло - 100 г; ванілін - за смаком; цукрова пудра. Приготування Молоко змішати з яйцями, ваніліном і 3 ст. ложками цукру. Ретельно перемішуємо, вливаємо олію і всипаємо просіяне борошно, замішуємо ллється тісто. Печемо тоненькі млинці. З консервованої вишні зайвий сік зливаємо, додаємо цукор, що залишився і перемішуємо. На край кожного млинчика викладаємо в ряд вишні і звертаємо в трубочки. Викладаємо млинці з вишнею у вогнетривкий посуд і поливаємо розтопленим вершковим маслом. Ставимо в духовку і готуємо при 180 градусах 15 хвилин. Виймаємо наші налисники з духовки, даємо їм охолонути 10 хвилин і посипаємо цукровою пудрою.
Налисники зі свіжими вишнями
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; борошно - 400 г; молоко - 900 мл; сіль, цукор - за смаком; вишня свіжа - 300 г; крохмаль картопляний - 2 ст. ложки; цукрова пудра; ванілін; олія рослинна. Приготування Готуємо тісто для налисників. Розбиваємо яйце до нього додаємо молоко, цукор і сіль. Після цього потихеньку додаємо попередньо просіяне борошно. Перемішуємо наше тісто, поки воно не стане однорідним і густим. Смажимо млинці, вливаючи порцію тіста на розпечену сковороду з олією. Готовим млинців даємо охолонути.
З свіжої вишні виймаємо кісточки, потім засипаємо її цукровою пудрою, додаємо трохи води і доводимо до кипіння, варимо близько трьох хвилин. Крохмаль розчиняємо в 20 грамах теплої води і додаємо його до вишням. Знову доводимо до кипіння, ретельно перемішуємо. У готовий налисник кладемо вишні і загортаємо трубочкою, посипаємо зверху ваніліном і цукровою пудрою.
Налисники з вишнями та сметаною
Інгредієнти: борошно - 250 г; яйця - 3 шт.; молоко - 600 мл; олія соняшникова 50 мл; вишні консервовані - 300 г; сметана - 05 кг; цукор - 1 склянка; шоколад - 200 р. Приготування Готуємо тісто для налисників. Збиваємо 3 яйця з 1 ст. ложкою цукру, щіпкою солі і ванілі, додаємо борошно і
вимішуємо, не перестаючи заважати, додаємо молоко, коли тісто стане рідкуватим можна збити міксером. У готове тісто додаємо три столові ложки соняшникової олії. Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її не шматочком солоного сала . Наливаємо тісто і смажимо.
Даємо млинців охолонути і загортаємо в один ряд консервовані вишні без кісточок, викладаємо їх на тарілку. Робимо крем. У сметану додаємо одну склянку цукру, ваніль і збиваємо міксером, поки цукор не розтане. Наші налисники рясно змащуємо кремом і ставимо в холодильник на 2 години, для застигання.