Вернуться назад Распечатать

Оладки з картоплі

Оладки з картоплі
Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати оладки з картоплі. Таке блюдо чудово підійде для розвантажувальних або пісних днів, а також урізноманітнює ваш повсякденний раціон харчування.
Оладки з гарбуза і картоплі
Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 100 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • пшеничне борошно - 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • гарбуз - 250 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Отже, для приготування оладок з сирої картоплі спочатку готуємо всі овочі. Для цього чистимо гарбуз, картоплю натираємо з допомогою великої насадки в кухонному комбайні. Потім вбиваємо яйце і перемішуємо. Печериці обробляємо, подрібнюємо на терочке, а цибулю шаткуємо кільцями. До гарбузово-картопляній масі викладаємо гриби з цибулею, приправляємо спеціями і гарненько перемішуємо. Далі всипаємо просіяне борошно і ретельно вимішуємо. У сковороді розігріваємо масло і за допомогою столової ложки викладаємо овочеву масу. Смажимо котлетки спочатку з одного боку, а потім акуратно перевертаємо лопаткою і підсмажуємо до готовності. Подаємо готову страву зі сметаною або іншим соусом.
    Кабачкові оладки з картоплею
    Інгредієнти:

  • кабачки - 500 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • картопля - 500 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Рецепт оладок з картоплі досить простий. Для цього очищаємо від шкірки і насіння кабачок, натираємо його на дрібній терочке. Картоплю гарненько промиваємо, чистимо і точно також подрібнити. Потім змішуємо два види пюре вбиваємо яйця, ретельно перемішуємо і додаємо за смаком спеції. Обсмажуємо котлетки на розігрітій сковороді, викладаючи масу ложкою, в рослинному маслечко, зі всіх сторін.
    Оладки з картоплі з сиром
    Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • спеції;

  • олія - для смаження;

  • молоко - 50 мл


  • Приготування
    Картоплю чистимо, промиваємо і, нарізавши довільними шматочками, відварюємо до готовності. Потім розминаємо за допомогою товкачика в пюре і залишаємо остигати. Цим часом натираємо на дрібній терочке сир, а яйця збиваємо до однорідності з розм'якшеним вершковим маслом.
    Тепер з'єднуємо картопляну масу, яйця, вливаємо молоко, поступово всипаємо просіяне борошно і сіль з перцем. Гарненько все перемішуємо, додаємо тертий сир і знову перемішуємо. Смажимо оладки на розігрітій рослинній маслечко, з двох сторін до золотистого кольору. Далі викладаємо на блюдо і подаємо на стіл зі сметаною. Можете посипати зверху оладки з вареної картоплі подрібненим зеленим луком.
    Оладки з фаршу і картоплі
    Інгредієнти:

  • цибулина - 7 шт.;

  • картопля - 7 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • м'ясний фарш - 250 р.


  • Приготування
    Овочі попередньо чистимо, обполіскуємо і перекручуємо кілька разів через м'ясорубку. Потім обережно зливаємо зайвий сік, додаємо яйця і всипаємо борошно. Приправляємо масу спеціями за смаком, додаємо подрібнену зелень і вимішуємо однорідний фарш. На плиті розігріваємо сковорідку з олією і починаємо викладати оладки: спочатку ложка картоплі, зверху м'ясний фарш і знову картопелька. Після цього накриваємо сковорідку кришкою і смажимо оладки на маленькому вогні, перевертаючи по мірі необхідності.
    Оладки з картоплі
    Інгредієнти:
    Оладки з картоплі


  • картопля - 300 г;

  • борошно - 60 г;

  • молоко - 60 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • дріжджі - 3 г;

  • жир - 30 мл;

  • сметана - 25 мл


  • Приготування
    Очищений картопля подрібнюємо на тертці і відкидаємо його на марлю. Після цього змішуємо масу з борошном, кладемо дріжджі, розведені теплим молоком, й ставимо тісто в тепле місце. Коли воно підніметься, додаємо яйце, солимо за смаком і поставити для бродіння на 2 години. Випікаємо оладки на добре розігрітій сковороді з жиром до готовності, а подаємо з охолодженої сметаною.