Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати оладки з картоплі. Таке блюдо чудово підійде для розвантажувальних або пісних днів, а також урізноманітнює ваш повсякденний раціон харчування.
Оладки з гарбуза і картоплі
Інгредієнти: свіжі печериці - 100 г; картопля - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; пшеничне борошно - 3 ст. ложки; спеції; гарбуз - 250 г; яйце - 1 шт. Приготування Отже, для приготування оладок з сирої картоплі спочатку готуємо всі овочі. Для цього чистимо гарбуз, картоплю натираємо з допомогою великої насадки в кухонному комбайні. Потім вбиваємо яйце і перемішуємо. Печериці обробляємо, подрібнюємо на терочке, а цибулю шаткуємо кільцями. До гарбузово-картопляній масі викладаємо гриби з цибулею, приправляємо спеціями і гарненько перемішуємо. Далі всипаємо просіяне борошно і ретельно вимішуємо. У сковороді розігріваємо масло і за допомогою столової ложки викладаємо овочеву масу. Смажимо котлетки спочатку з одного боку, а потім акуратно перевертаємо лопаткою і підсмажуємо до готовності. Подаємо готову страву зі сметаною або іншим соусом.
Кабачкові оладки з картоплею
Інгредієнти: кабачки - 500 г; яйце - 2 шт.; картопля - 500 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Рецепт оладок з картоплі досить простий. Для цього очищаємо від шкірки і насіння кабачок, натираємо його на дрібній терочке. Картоплю гарненько промиваємо, чистимо і точно також подрібнити. Потім змішуємо два види пюре вбиваємо яйця, ретельно перемішуємо і додаємо за смаком спеції. Обсмажуємо котлетки на розігрітій сковороді, викладаючи масу ложкою, в рослинному маслечко, зі всіх сторін.
Оладки з картоплі з сиром
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; сир твердий - 100 г; яйце - 3 шт.; масло вершкове - 50 г; борошно - 5 ст. ложок; спеції; олія - для смаження; молоко - 50 мл Приготування Картоплю чистимо, промиваємо і, нарізавши довільними шматочками, відварюємо до готовності. Потім розминаємо за допомогою товкачика в пюре і залишаємо остигати. Цим часом натираємо на дрібній терочке сир, а яйця збиваємо до однорідності з розм'якшеним вершковим маслом.
Тепер з'єднуємо картопляну масу, яйця, вливаємо молоко, поступово всипаємо просіяне борошно і сіль з перцем. Гарненько все перемішуємо, додаємо тертий сир і знову перемішуємо. Смажимо оладки на розігрітій рослинній маслечко, з двох сторін до золотистого кольору. Далі викладаємо на блюдо і подаємо на стіл зі сметаною. Можете посипати зверху оладки з вареної картоплі подрібненим зеленим луком.
Оладки з фаршу і картоплі
Інгредієнти: цибулина - 7 шт.; картопля - 7 шт.; морква - 1 шт.; яйце - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; м'ясний фарш - 250 р. Приготування Овочі попередньо чистимо, обполіскуємо і перекручуємо кілька разів через м'ясорубку. Потім обережно зливаємо зайвий сік, додаємо яйця і всипаємо борошно. Приправляємо масу спеціями за смаком, додаємо подрібнену зелень і вимішуємо однорідний фарш. На плиті розігріваємо сковорідку з олією і починаємо викладати оладки: спочатку ложка картоплі, зверху м'ясний фарш і знову картопелька. Після цього накриваємо сковорідку кришкою і смажимо оладки на маленькому вогні, перевертаючи по мірі необхідності.
Оладки з картоплі
Інгредієнти: картопля - 300 г; борошно - 60 г; молоко - 60 мл; яйце - 1 шт.; дріжджі - 3 г; жир - 30 мл; сметана - 25 мл Приготування Очищений картопля подрібнюємо на тертці і відкидаємо його на марлю. Після цього змішуємо масу з борошном, кладемо дріжджі, розведені теплим молоком, й ставимо тісто в тепле місце. Коли воно підніметься, додаємо яйце, солимо за смаком і поставити для бродіння на 2 години. Випікаємо оладки на добре розігрітій сковороді з жиром до готовності, а подаємо з охолодженої сметаною.