Оладки - це блюдо, яке асоціюється у багатьох людей з дитинством. Смачні і пишні булочки завжди входили в кулінарну книгу наших мам, їх подавали і шкільних їдалень. Гарячі оладки, политі свіжою сметанкою або ягідним варенням, порадують вас в будь-який час. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати смачні оладки на йогурті.
Пишні оладки на йогурті
Інгредієнти: питний йогурт - 180 мл; борошно - 200 г; харчова сода - щіпка; яйце - 2 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки. Приготування Виливаємо В миску питної йогурт , розбиваємо яйця і додаємо цукровий пісок. Гарненько все перемішуємо вінчиком, кидаємо трохи солі, соди і вливаємо соняшникове масло. Потім невеликими порціями всипаємо борошно і перемішуємо тісто до отримання однорідної маси. Розігріваємо Сковороду, змащуємо маслом і столовою ложкою викладаємо наше тісто. Коли одна сторона оладок підрум'яниться, перевертаємо і обсмажуємо до готовності.
Оладки на питне йогурті
Інгредієнти: питний йогурт - 250 мл; куряче яйце - 1 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; цукровий пісок - 2 ст. ложки; ванілін - за смаком; харчова сода - 05 ч. ложки; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Тепер з'єднуємо в одній посуді цукровий пісок, ванілін, масло, яйце і виливаємо йогурт. Все перемішуємо і відставляємо поки в сторону. В другу миску просіваємо борошно, кладемо соду і розпушувач. Потім акуратно виливаємо вміст першої миски в другу, розмішуємо і залишаємо масу на 15-20 хвилин. Сковороду злегка змащуємо маслом і акуратно викладаємо ложкою тісто. Смажимо оладки з двох боків до золотистого кольору. Подаємо випічку з джемом і гарячим чаєм, прикрасивши листочками м'яти.
Оладки на йогурті з дріжджами
Інгредієнти: пшеничне борошно - 500 г; питний йогурт - 400 мл; сухі дріжджі - 2 ч. ложки; яйце - 2 шт.; цукровий пісок - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; олія рослинна. Приготування Питний йогурт трохи підігріваємо, всипаємо в нього сухі дріжджі, цукор і трохи борошна. Все перемішуємо і залишаємо опару приблизно на півгодини в теплому місці. А цим часом збиваємо міксером яйця і виливаємо їх до готової опарі. Висипаємо залишок борошна, підсолюємо, вливаємо трохи масла і розмішуємо. Залишаємо тісто на 30 хвилин, щоб воно підійшло і стало пишним.
Розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи олії, викладаємо столовою ложкою тісто і смажимо оладки з двох сторін. Не викладайте занадто багато тіста, тому що оладки можуть вийти занадто великими і безформними. Готове ласощі перекладаємо на тарілку і подаємо ще гарячими, разом зі свіжою сметаною, шоколадним сиропом, згущеним молоком або будь-яким варенням на ваш смак. Дріжджові оладки виходять неймовірно пишними і обов'язково сподобаються всім без винятку.
Оладки на йогурті з яблуками
Інгредієнти: питний йогурт - 250 мл; масло рослинне - 4 ст. ложки; цукровий пісок - 50 г; мелена кориця - 2 ч. ложки; пшеничне борошно - 150 г; харчова сода - щіпка; куряче яйце -2 шт; червоне яблуко - 1 шт. Приготування Яблуко промиваємо, видаляємо насіння, зрізаємо шкірку і дрібно рубаємо ножем. Окремо змішуємо яйця з цукром, додаємо борошно і сіль. Соду розчиняємо в склянці йогурту, а потім виливаємо до продуктів. Добре все перемішуємо, додаємо порізане яблуко і трохи кориці. У сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо оладки на середньому вогні, викладаючи тісто столовою ложкою.