Про те, як готувати налисники нам уже доводилося говорити раніше, але ось про рецепти начинок для цієї модифікації млинців ми не згадували. Що ж, раз налисники створені для того, щоб бути обгорнутими навколо начинки, чому б не розглянути можливі варіанти таких начинок. Сьогодні ми розберемося з тим, як приготувати налисники з грибами.
Рецепт налисників з грибами
Інгредієнти: налисники - 8-10 шт.; розтоплене вершкове масло - 1/4 ст.; печериці - 450 г; бекон - 30 г; часник - 2 зубчики; шпинат - 60 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Ставимо Сковороду на середній вогонь і розігріваємо на ній вершкове масло. Гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо до легкого золотистого кольору. Солимо і перчимо їх за смаком, після чого додаємо часник і шматочки бекону, залишаємо все готувати ще хвилину і знімаємо з вогню. У гарячу грибну суміш додаємо листочки молодого свіжого шпинату швидко все перемішуємо і поділяємо начинку між налисниками. Звертаємо налисники будь-яким зручним способом, при бажанні додатково обсмажуємо і розрізаємо навпіл.
Налисники з грибами і сиром
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ст. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка; печериці - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; козячий сир - 60 р. Приготування Печериці нарізаємо пластинками, а ріпчасту цибулю - тонкими кільцями. На сковороді розігріваємо суміш з рослинного і вершкового масла й обсмажуємо на ній цибулю до прозорості. Додаємо до смаженій луку печериць пластинки, приправляємо, і чекаємо, поки надлишки вологи випарятся. Як тільки гриби придбали легкий золотистий відтінок, поливаємо начинку бальзамічним оцтом і чекаємо, поки випарується і він. Викладаємо на налисник грибну начинку і шматочки козячого сиру. Звертаємо.
Налисники з грибами і яйцем
Інгредієнти: печериці - 300 г; цибулю-шалот - 4-5 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки; естрагон - 2 ч. ложки; яйця - 8 шт.; сметана - 1/2 ст.; тертий твердий сир - 1/2 ст.; часник - 1 зубчик; налисники. Приготування Печериці максимально дрібно нарізаємо. Аналогічним чином робимо і з шалотом. У сковороді розігріваємо вершкове і оливкове масло, обсмажуємо на масляної суміші цибулю до золотистого кольору, після чого додаємо гриби і часник, трохи естрагону, солі і перцю. Смажимо все разом до повного випаровування вологи, а потім змішуємо грибну начинку зі сметаною.
Великі форми для кексів змащуємо маслом і покриваємо налисниками. Викладаємо грибну начинку, зверху вбиваємо яйце і запікаємо в духовці при 180 градусах 20 хвилин.