Кожна господиня смажила сирники і стикалася з проблемою, пов'язаною з кількістю борошна. То її додаси багато, і замість нежненьких биточків виходять тугі і гумові шайби. То її, навпаки, дуже мало, і сирнички розтікаються на сковорідці в безформні коржі. Ми розповімо вам, як вирішити цю проблему і приготувати смачні сирники з кукурудзяним борошном.
Сирні сирники з кукурудзяним борошном
Інгредієнти: сухий сир - 250 г; яйце - 1 шт.; кукурудзяна мука - 4 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; пудра цукрова - 05 ст. ложки; олія рослинна. Приготування Сир розтираємо вилочкою, розбиваємо яйце, додаємо за смаком сахарочек, цукрову пудру, сіль і все ретельно перемішуємо. Потім поступово порціями всипаємо борошно і перемішуємо. Тепер руками формуємо сирнички, обвалюємо їх у борошні і викладаємо на розігріту з рослинним маслом сковорідку, обсмажуємо до готовності на помірному вогні. Подаємо сирники зі сметанкою, липовим медом або полуничним варенням .
Рецепт сирників з кукурудзяним борошном
Інгредієнти: сир - 180 г; перепелине яйце - 2 шт.; кукурудзяне борошно - 1 ст. ложка; цукор - 05 ч. ложки; родзинки або цукати - 1 ст. ложка; олія рослинна. Приготування Сир розтираємо вилочкою з яйцями, додаємо сахарочек, кладемо цукати, вводимо борошно і знову перемішуємо. Тепер ложкою акуратно зачерпиваем сирну масу, формуємо сирники, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на гарячій сковороді в невеликій кількості масла з 2 сторін до повної готовності.
Сирники з кукурудзяним борошном і варенням
Інгредієнти: сир сухий - 350 г; кукурудзяне борошно - 3 ст. ложки; коричневий цукор - 1 ст. ложка; мелена кориця - 05 ч. ложки; куряче яйце - 1 шт.; лимонна цедра - 1 ст. ложка; мигдальний екстракт - 1 ч. ложка; листочки свіжої м'яти для прикраси; брусничне варення - за смаком. Приготування Сир викладаємо в глибоку миску, розбиваємо яйце, додаємо цукор і розтираємо все дерев'яною лопаткою або столовою ложкою до отримання однорідної пасти. Потім додаємо терту цедру лимона, вливаємо трохи мигдального екстракту і перемішуємо. Додаємо мелену корицю, всипаємо кукурудзяне борошно грубого помелу і формуємо з тіста кругленькі сирники. Обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на широкій сковороді в розігрітому рослинному маслечко з обох сторін. Після цього перекладаємо готові сирники на блюдо, поливаємо за смаком варенням і прикрашаємо блюдо листочками свіжої м'яти.