Вернуться назад Распечатать

Сирники з кукурудзяним борошном

Сирники з кукурудзяним борошном
Кожна господиня смажила сирники і стикалася з проблемою, пов'язаною з кількістю борошна. То її додаси багато, і замість нежненьких биточків виходять тугі і гумові шайби. То її, навпаки, дуже мало, і сирнички розтікаються на сковорідці в безформні коржі. Ми розповімо вам, як вирішити цю проблему і приготувати смачні сирники з кукурудзяним борошном.

Сирні сирники з кукурудзяним борошном


Інгредієнти:

  • сухий сир - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • кукурудзяна мука - 4 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • пудра цукрова - 05 ст. ложки;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Сир розтираємо вилочкою, розбиваємо яйце, додаємо за смаком сахарочек, цукрову пудру, сіль і все ретельно перемішуємо. Потім поступово порціями всипаємо борошно і перемішуємо. Тепер руками формуємо сирнички, обвалюємо їх у борошні і викладаємо на розігріту з рослинним маслом сковорідку, обсмажуємо до готовності на помірному вогні. Подаємо сирники зі сметанкою, липовим медом або полуничним варенням .

    Рецепт сирників з кукурудзяним борошном


    Інгредієнти:

  • сир - 180 г;

  • перепелине яйце - 2 шт.;

  • кукурудзяне борошно - 1 ст. ложка;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • родзинки або цукати - 1 ст. ложка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Сир розтираємо вилочкою з яйцями, додаємо сахарочек, кладемо цукати, вводимо борошно і знову перемішуємо. Тепер ложкою акуратно зачерпиваем сирну масу, формуємо сирники, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на гарячій сковороді в невеликій кількості масла з 2 сторін до повної готовності.

    Сирники з кукурудзяним борошном і варенням


    Інгредієнти:

  • сир сухий - 350 г;

  • кукурудзяне борошно - 3 ст. ложки;

  • коричневий цукор - 1 ст. ложка;

  • мелена кориця - 05 ч. ложки;

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • лимонна цедра - 1 ст. ложка;

  • мигдальний екстракт - 1 ч. ложка;

  • листочки свіжої м'яти для прикраси;

  • Сирники з кукурудзяним борошном

  • брусничне варення - за смаком.


  • Приготування
    Сир викладаємо в глибоку миску, розбиваємо яйце, додаємо цукор і розтираємо все дерев'яною лопаткою або столовою ложкою до отримання однорідної пасти. Потім додаємо терту цедру лимона, вливаємо трохи мигдального екстракту і перемішуємо. Додаємо мелену корицю, всипаємо кукурудзяне борошно грубого помелу і формуємо з тіста кругленькі сирники. Обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на широкій сковороді в розігрітому рослинному маслечко з обох сторін. Після цього перекладаємо готові сирники на блюдо, поливаємо за смаком варенням і прикрашаємо блюдо листочками свіжої м'яти.