Як тільки не готують сирники - і з родзинками, і з фруктами, і з курагою. Загалом, немає межі досконалості і фантазії. А ми вам запропонуємо ще один цікавий варіант і розповімо, як приготувати апельсинові сирники.
Рецепт апельсинових сирників
Інгредієнти: борошно - 5 ст. ложок; сир 9%-ної жирності - 05 кг; апельсин - 1 шт.; рафінована соняшникова олія - 4 ст. ложки; курячі яйця - 1 шт.; цукор - 5 ст. ложок. Приготування Викладаємо сир в миску, додаємо до нього яйце, цукор і щіпку солі. Апельсин акуратно очищаємо і натираємо цедру на дрібній тертці. А з м'якоті видавлюємо сік, який потім вливаємо до решти інгредієнтів. Туди ж відправляємо апельсинову цедру і просіяне борошно. Гарненько перемішуємо тісто, а потім збиваємо його за допомогою блендера. Завдяки цій процедурі тісто набуває пухкої консистенції. Після цього формуємо сирники, обвалюємо їх у борошні і смажимо на рафінованій рослинній олії з обох сторін. До столу апельсинові сирнички подаємо зі сметаною.
Ванільно-апельсинові сирники
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; сир - 400 г; сметана - 1 склянка; яйця - 1 шт.; цукор - 100 г; ванільний цукор - 1 пакетик; апельсин - половинка; рослинна олія для смаження сирників. Приготування Очищаємо половину апельсина від цедри і подрібнюємо її за допомогою дрібної терки. Видавлюємо 20 мл апельсинового соку. Змішуємо сир, сметану, ванільний цукор, яйце і цукор. Додаємо сік і цедру апельсина. Поступово вводимо борошно і замішуємо некруте тісто. А далі робимо, як кому зручніше: можна просто скачати заготовки сирників у вигляді кульок, яким потім потрібно надати плоску форму за допомогою виделки. А можна сформувати з тіста ковбаску і вже потім порізати її порційними шматочками. Викладаємо сирнички на розігріту сковороду на помірному вогні смажимо до золотистого кольору з обох сторін.
Сирники з апельсином
Інгредієнти: сир - 500 г апельсин великий - 1 шт.; цукор - 05 склянки; яйця - 1 шт.; манна крупа - 05 склянки; рослинна олія для смаження сирників; борошно для панірування. Приготування Апельсин добре миємо й знімаємо з нього цедру. З м'якоті видавлюємо сік. Всипаємо в нього манку, перемішуємо і залишаємо набухати. В окремому посуді перетираємо сир з цукром, тертої на дрібній тертці апельсиновою цедрою і яйцем. Зручніше за все це зробити за допомогою блендера. Набряклу манку додаємо до решти інгредієнтів. Якщо тісто виходить рідкуватим, додаємо трохи борошна. Скачуємо з тіста кульки, а потім надаємо їм плоску форму за допомогою ножа. Обсмажуємо до рум'яної скоринки з двох сторін на рослинній олії. Кращим доповненням до апельсиновим сирників буде сметанка.