Тонке тісто для млинчиків смачно і без додаткових інгредієнтів, але якщо ви бажаєте зробити його смак трохи більш яскравим і перетворити млинець не просто в оболонку для начинки, а в самостійний інгредієнт - додайте в тісто трави і спеції. У рецептах нижче ми будемо робити млинці з кропом.
Несолодкі млинці з кропом і морепродуктів
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; борошно - 128 г+20 г; молоко - 375 мл; масло оливи для смаження; масло вершкове - 6 г; пучок кропу і зеленої цибулі; цибулю-порей (біла частина) - 1 шт.; рибний бульйон - 375 мл; сметана - 80 г; діжонська гірчиця - 5 г; рибне філе (будь-яка біла риба) - 600 г; креветки - 600 р. Приготування Збиваємо яйця з молоком і щіпкою солі, а потім починаємо поступово підсипати муку. Готове млинцеве тісто з'єднуємо з подрібненим кропом і ставимо в холодильник на півгодини. Відпочиле тісто порціями (по 2 столові ложки) виливаємо на змащену сковороду і обсмажуємо з обох сторін. Виходять прості і дуже гарні млинці з кропом.
На маслі, що пасеруємо порей протягом 4 хвилин. Змішуємо цибулю з залишилася борошном і продовжуємо готування аналогічне час. У бульйоні сметану розводимо і заливаємо отриманою сумішшю цибулю на сковороді. Як тільки рідина дійде до кипіння, зменшуємо жар і додаємо гірчицю. Коли соус загусне, тушкуємо в ньому креветки і невеликі шматки риби протягом 5 хвилин. Соус з морепродуктів викладаємо в середину млинця, краї млинця підверніть, щоб вийшов "мішечок" і фіксуємо пір'ям зеленого лука.
Зелені млинці з кропом, кале і сиром
Інгредієнти: відварна капуста кале - 1/2 ст.; молоко - 200 мл; вода - 50 мл; яйця (великі) - 2 шт.; пучок свіжого кропу; борошно - 70 г; тертий чеддер - 2 ст.; томатна сальса -90 р. Приготування Для того, щоб млинці були зеленішими, крім кропу, суміш молока і яєць слід додати пюрированную капусту кале. Підсипавши в отриману масу борошно отримуємо рідке млинцеве тісто, яке слід приправити і обсмажувати на змащеній сковорідці порціями, як звичайні млинці. Охолоджені зелені млинці покриваємо томатної сальсою (або просто дрібно нарізаними помідорами) і шаром тертого сиру чеддер, звертаємо конвертом і повторно обсмажуємо або запікаємо в духовці до тих пір, поки сир не розплавиться.
Сирні млинці з кропом слід подавати до столу відразу після приготування, поки гарячий сир ще м'який і тягучий. Подавати можна з соусом або без нього, смачно в будь-якому разі.