Оладки - прекрасний варіант для легкого перекусу або сніданку. Вони виходять дуже пишними, смачними і є відмінним десертом. Давайте дізнаємося з вами кілька способів, як приготувати яблучні оладки.
Яблучні оладки на молоці
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; молоко - 1 ст.; цукор - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; яблука - 2 шт.; кориця - 2 щіпки; масло рослинне - 500 мл; сіль; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Отже, яйця збиваємо до білої піни з цукровим піском, додаємо дрібку солі і вливаємо молоко, перемішуючи все віночком. Борошно просіваємо на стіл, з'єднайте з розпушувачем і висипаємо порціями в яєчно-молочну суміш. Потім додаємо мелену корицю і ретельно перемішуємо. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, виймаємо насінну коробку, дрібно нарізаємо і відправляємо в тісто. У сковороду наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і смажимо оладки з двох сторін, наливаючи їх акуратно ложкою. Перед подачею присипаємо десерт цукрових пудрою або поливаємо медом.
Морквяно-яблучні оладки
Інгредієнти: борошно - 5 ст. ложок; морква - 250 г; яйце - 1 шт.; цукор - 1 ч. ложка; розпушувач - щіпка; масло рослинне - 1 ст. ложка. Приготування Моркву очищаємо, натираємо на дрібній терочке і злегка присипаємо її сіллю. В окремому посуді збиваємо куряче яйце, додаючи до нього поступово цукровий пісок. Далі перекладаємо яєчну масу до натертої моркви і акуратно перемішуємо ложкою. Борошно просіваємо з розпушувачем і поступово всипаємо в овочеву суміш. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла, викладаємо столовою ложкою невеликі морквяні коржі і обсмажуємо оладки до готовності, з обох сторін.
Оладки з яблучного пюре
Інгредієнти: яблучне пюре - 1 ст.; цукор - 05 склянки; борошно - 05 склянки; масло - 50 г; дріжджі - 10 г; сіль. Приготування Яблука запікаємо в духовці до м'якості, протираємо через сито, додаємо просіяне пшеничне борошно, дріжджі, сіль, кладемо вершкове масло і цукровий пісок. Ретельно перемішуємо масу до утворення однорідної густого тіста і випікаємо з нього на топленому маслі рум'яні яблучні оладки без яєць.
Яблучно-кабачкові оладки
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; яблука - 2 шт.; яйце - 2 шт.; борошно - 1 ст.; цукор - 3 ст. ложки; сода - щіпка; олія рослинна. Приготування Кабачок очищаємо від шкірки, натираємо на дрібній терочке і акуратно віджимаємо сік, що виділився. Яблуко теж чистимо, видаляємо насіння і подрібнюємо на тертці. Змішуємо овочеве пюре з фруктовим, додаємо яйця, додаємо борошно, цукор, соду і сіль. Все ретельно перемішуємо і замішуємо негусте однорідне тісто. Потім обсмажуємо оладки з двох сторін на розігрітій сковороді у великій кількості рослинного масла.
Рецепт яблучних оладок на кефірі
Інгредієнти: вівсянка дрібного помелу - 1 ст.; яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 2 ст. ложки; сода - щіпка; яблуко - 1 шт.; кефір - 200 мл; ванілін - за смаком. Приготування Вівсянку висипаємо в глибоку чашу, додаємо соду, цукор і ванілін. Потім вбиваємо яйце, перемішуємо і поступово вливаємо кефір. Залишаємо масу на 10 хвилин, щоб вівсянка гарненько розбухла. Цим часом очищаємо від шкірки яблуко, тремо на тертці і додаємо в тісто. З отриманої маси вівсяно-яблучні оладки і смажимо до готовності з двох сторін.
Сирно-яблучні оладки
Інгредієнти: мелена кориця - 1 ч. ложка; лимон - 05 шт.; масло рослинне - 50 мл; борошно - 140 г; розпушувач - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 3 ст. ложки; сметана - 150 мл; сир - 200 г; яблуко - 2 шт.; яйце - 3 шт. Приготування Яйця з'єднайте зі сметаною, додаємо цукор, сир, сіль і подрібнюємо все блендером. Потім всипаємо борошно з розпушувачем, кладемо натерті яблука, лимонну цедру, кидаємо корицю і перемішуємо. Набирати масу столовою ложкою і смажимо оладки на сковороді в рослинному маслі до золотистої скоринки. Подаємо блюдо гарячим зі сметаною або ягідним варенням.