Вернуться назад Распечатать

Яблучні оладки

Яблучні оладки
Оладки - прекрасний варіант для легкого перекусу або сніданку. Вони виходять дуже пишними, смачними і є відмінним десертом. Давайте дізнаємося з вами кілька способів, як приготувати яблучні оладки.

Яблучні оладки на молоці


Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • кориця - 2 щіпки;

  • масло рослинне - 500 мл;

  • сіль;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, яйця збиваємо до білої піни з цукровим піском, додаємо дрібку солі і вливаємо молоко, перемішуючи все віночком. Борошно просіваємо на стіл, з'єднайте з розпушувачем і висипаємо порціями в яєчно-молочну суміш. Потім додаємо мелену корицю і ретельно перемішуємо. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, виймаємо насінну коробку, дрібно нарізаємо і відправляємо в тісто. У сковороду наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і смажимо оладки з двох сторін, наливаючи їх акуратно ложкою. Перед подачею присипаємо десерт цукрових пудрою або поливаємо медом.

    Морквяно-яблучні оладки


    Інгредієнти:

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • морква - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • розпушувач - щіпка;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Моркву очищаємо, натираємо на дрібній терочке і злегка присипаємо її сіллю. В окремому посуді збиваємо куряче яйце, додаючи до нього поступово цукровий пісок. Далі перекладаємо яєчну масу до натертої моркви і акуратно перемішуємо ложкою. Борошно просіваємо з розпушувачем і поступово всипаємо в овочеву суміш. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла, викладаємо столовою ложкою невеликі морквяні коржі і обсмажуємо оладки до готовності, з обох сторін.

    Оладки з яблучного пюре


    Інгредієнти:

  • яблучне пюре - 1 ст.;

  • цукор - 05 склянки;

  • борошно - 05 склянки;

  • масло - 50 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Яблука запікаємо в духовці до м'якості, протираємо через сито, додаємо просіяне пшеничне борошно, дріжджі, сіль, кладемо вершкове масло і цукровий пісок. Ретельно перемішуємо масу до утворення однорідної густого тіста і випікаємо з нього на топленому маслі рум'яні яблучні оладки без яєць.

    Яблучно-кабачкові оладки


    Інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сода - щіпка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Кабачок очищаємо від шкірки, натираємо на дрібній терочке і акуратно віджимаємо сік, що виділився. Яблуко теж чистимо, видаляємо насіння і подрібнюємо на тертці. Змішуємо овочеве пюре з фруктовим, додаємо яйця, додаємо борошно, цукор, соду і сіль. Все ретельно перемішуємо і замішуємо негусте однорідне тісто. Потім обсмажуємо оладки з двох сторін на розігрітій сковороді у великій кількості рослинного масла.

    Рецепт яблучних оладок на кефірі


    Інгредієнти:

  • вівсянка дрібного помелу - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;

  • сода - щіпка;

  • яблуко - 1 шт.;

  • кефір - 200 мл;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Вівсянку висипаємо в глибоку чашу, додаємо соду, цукор і ванілін. Потім вбиваємо яйце, перемішуємо і поступово вливаємо кефір. Залишаємо масу на 10 хвилин, щоб вівсянка гарненько розбухла. Цим часом очищаємо від шкірки яблуко, тремо на тертці і додаємо в тісто. З отриманої маси вівсяно-яблучні оладки і смажимо до готовності з двох сторін.

    Сирно-яблучні оладки


    Інгредієнти:

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • лимон - 05 шт.;

  • масло рослинне - 50 мл;

  • борошно - 140 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок - 3 ст. ложки;

  • сметана - 150 мл;
  • Яблучні оладки

  • сир - 200 г;

  • яблуко - 2 шт.;

  • яйце - 3 шт.


  • Приготування
    Яйця з'єднайте зі сметаною, додаємо цукор, сир, сіль і подрібнюємо все блендером. Потім всипаємо борошно з розпушувачем, кладемо натерті яблука, лимонну цедру, кидаємо корицю і перемішуємо. Набирати масу столовою ложкою і смажимо оладки на сковороді в рослинному маслі до золотистої скоринки. Подаємо блюдо гарячим зі сметаною або ягідним варенням.