Тонкі млинці на молоці є національним блюдом російської кухні з давніх часів. Найчастіше їх випікали як можна тонше, щоб потім зручніше було в них загортати начинку з сиру , грибів, яєць, м'яса або риби. У багатих будинках до них подавали зазвичай червону або чорну ікру, масло, сметану або дрібно січену слабкосолений оселедець. А в наші дні до цих начинками додалися сири, паштети, згущене молоко та інші продукти. Давайте розглянемо з вами, як приготувати справжні тоненькі млинці на молоці.
Тонкі млинці на сухому молоці
Інгредієнти: пшеничне борошно - 25 склянки; сухе молоко - 5 ст. ложок; яйце - 2 шт.; цукровий пісок - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; масло рослинне - 40 мл; кип'ячена вода - 15 ст. Приготування Отже, для приготування тонких млинців на молоці першим ділом просіваємо гарненько борошно. Робиться це для того, щоб блюдо вийшло більш ніжним і повітряним. Потім висипаємо в каструльку сухе молоко, розбиваємо курячі яйця, додаємо цукровий пісок і сіль. Все ретельно перемішуємо, поступово вливаючи кип'ячену воду. Далі всипаємо просіяне раніше пшеничне борошно, додаємо рослинне масло і вимішуємо. У результаті повинно вийти однорідне тісто, без грудочок, що нагадує по консистенції ріденьку сметану. По мірі необхідності розбавляємо масу тепленькою водою. Після цього відставляємо тісто в сторону, беремо чавунну сковорідку і ставимо її на вогонь. Дно промазуємо олією, використовуючи для цього ватку або силіконову пензлик. Тепер з допомогою невеликого ополоника набираємо тісто і акуратно виливаємо його на дно розігрітій пательні, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Пам'ятайте, що кількість необхідного тесту для одного млинця залежить від діаметра вашої сковорідки. Далі складаємо готові млинці на широке плоске блюдо, а щоб вони швидко не остигали, заздалегідь розігріваємо до 100°С духовку і ставимо туди тарілку, на яку викладаємо «стопкою» звичайні тонкі млинці на молоці. Подаємо їх до столу з будь-якою солодкою начинкою по своєму смаку: джемом, згущеним молоком або медом.
Тонкі ажурні млинці на молоці
Інгредієнти: борошно пшеничне - 1 ст.; яйце - 2 шт.; сіль - за смаком; молоко коров'яче - 1 ст.; олія гірчична - 2 ст. ложки; крутий окріп - 1 ст. Приготування Яйця розбиваємо в миску, додаємо дрібку солі і гарненько збиваємо міксером до утворення піни. Потім, не перестаючи збивати, вливаємо склянку крутого окропу, а потім - склянку холодного молока. Після цього поступово всипаємо необхідну кількість пшеничного борошна, додаємо гірчичне масло і перемішуємо до однорідного стану, без грудочок. Печемо млинці на добре розпеченій сковороді, змазаній оливковою олією або вершковим маслом. Готові млинці складаємо акуратно в «чарочку», промазуючи кожен маленьким шматочком розтопленого масла.
Тонкі смачні млинці на молоці
Інгредієнти: борошно пшеничне - 150 г; куряче яйце - 2 шт.; молоко - 300 мл; сіль - за смаком; вода кип'ячена - 150 мл; олія - за смаком. Приготування У миску просіваємо кілька разів борошно і кидаємо дрібку солі. Потім робимо в центрі отвір і розбиваємо туди курячі яйця. Добре все перемішуємо, поступово вливаючи тепле молоко і воду. Тепер додаємо ложечку рослинного масла, перемішуємо і відправляємо тісто на 2 години в прохолодне місце. Сковороду заздалегідь прогріваємо на середньому вогні, злегка змащуючи рослинним маслом. Випікаємо тонкі млинчики, рівномірно наливаючи тісто і розподіляючи його по поверхні сковороди, до золотистого кольору з обох сторін.