Хто не любить млинці? Млинці люблять усі, особливо, якщо вони постають перед вами у супроводі приголомшливо смачних солодких або солоних начинок. Закладати начинку всередину млинця можна різними способами і далі ми розповімо вам про найпростішому, а разом з тим і самому приємне оку варіанті - фаршированих млинцевих мішечках.
Рецепт мішечків з млинців з куркою
Чим начинити млинці-мішечки вирішуєте лише ви, але ми рекомендуємо почати своє знайомство з цією закускою з мішечків з млинців з куркою і сиром.
Інгредієнти: Для млинців:
молоко - 310 мл; борошно - 150 г; яйце куряче - 1 шт.; розпушувач - 2 г; рослинне масло - для смаження; зелену цибулю. Для начинки:
куряче або індиче філе - 230 г; твердий сир - 120 г; щіпка сушеного естрагон; курячий бульйон - 120 мл; сухе біле вино - 40 мл Приготування Для приготування млинцевого тіста необхідно з'єднати борошно з розпушувачем, ретельно перемішати, а потім просіяти в окрему миску. Також окремо збиваємо яйце з молоком і парою столових ложок олії, туди ж додаємо спеції. Вливаємо чверть рідкої суміші до сухих інгредієнтів, замішуємо густе тісто, а потім, починаємо поступово підливати рідина, продовжуючи помішування. Млинцеве тісто залишаємо відпочити на півгодини в холодильнику.
Виливаємо порції тіста на розігріту сковороду, рівномірно розподіляємо його по поверхні, а потім обсмажуємо млинець з обох боків до утворення характерною золотисто-коричневого забарвлення.
Пропускаємо філе птиці через м'ясорубку і смажимо на сковороді, приправте за смаком. Як тільки м'ясо схопиться, заливаємо сумішшю бульйону і вина, додаємо дрібку экстрагона і тушкуємо на сильно вогні без кришки до повного випаровування вологи.
Викладаємо м'ясо в центр млинця, зверху насипати тертий твердий сир і збираємо краю. Фіксуємо фаршировані млинцеві мішечки пір'ям зеленого лука .
Млинці в мішечку з грибами - рецепт
Цей простий рецепт мішечків з млинців згодитися для тих, хто не вживає м'ясо, ну, або просто дуже любить гриби.
Інгредієнти: готові млинці; вершкове масло - 60 г; білий цибуля - 40 г; часниковий зубчик - 1 шт.; чебрець - 2 гілочки; мікс з грибів - 600 г; зелень петрушки. Приготування Пасеруємо подрібнений цибулю протягом 2 хвилин на розтопленому маслі з чебрецем, додаємо нарізаний часник, чекаємо ще півхвилини. Закладаємо гриби, приправляємо їх і готуємо на великому вогні, поки вся рідина не випарується з поверхні сковороди. Змішуємо гриби з петрушкою, викладаємо на млинець. Формуем наші млинці-мішечки з начинкою, зібравши всі краї млинця разом і перев'язавши їх стеблом петрушки.
Млинці-мішечки з солодкою начинкою - рецепт
Інгредієнти: готові млинці; сік 1 апельсина; яєчні жовтки - 4 шт.; цукор - 40 г; цукрова пудра - 45 г; ваніль; шоколад чорний - 400 г; жирні вершки (від 36%) - 375 мл Приготування Змішуємо апельсиновий сік з цукрової пудрою і ставимо її на вогонь варитися до загустіння. Яєчні жовтки збиваємо з цукром дочиста, ставимо на водяну баню і продовжуємо збивати, поки не загуснуть. Додаємо до яєць розтоплений шоколад, інтенсивно помішуючи. Збиваємо жирні вершки з ваніліном до утворення твердих піків, поступово вводимо вершки до шоколадно-яєчної суміші, обережно перемішуючи повітряну масу лопаткою. Отриманий мус охолоджуємо.
Викладаємо шоколадний мус в центр млинця, збираємо краї млинця разом і фіксуємо за допомогою карамелі або тонкої смужки апельсинової цедри.
Подавати солодкі мішечки з млинців з шоколадною начинкою необхідно в компанії з шоколадним соусом і апельсиновими, або мандариновими часточками.