Млинці, звичайно ж, можна є просто так, окремо, запиваючи чаєм, кефіром або компотом, але набагато смачніше їсти млинці з начинкою. Так зазвичай їдять млинці на Масляну. Начинки для млинців бувають різні, в тому числі: солодкі і несолодкі, м'ясні, рибні, грибні і сирні. Сир сам по собі дуже корисний кисломолочний продукт з високим вмістом білка, тому сирні начинки для млинців - чудовий варіант, особливо для бажаючих зберегти стрункість. До того ж, приготування сирних начинок не вимагає термічної обробки.
Розповімо, як і які сирні начинки для блінов можна приготувати.
Власний смак сиру - трохи кислуватий, але відносно нейтральний, тому в приготуванні начинок на основі сиру використовуємо різні вкусообразующие наповнювачі і натуральні ароматичні добавки.
Загальне правило: якщо сир сухуватий, в нього можна додати трохи сметани, вершків або йогурту.
Найпростіші солодкі сирні начинки для млинців готують, додаючи сир різні фруктові варення і солодкі сиропи. Можна також готувати цікаві начинки для млинців із сиру зі сметаною з додаванням пропарених сухофруктів (ізюм, курага, чорнослив, інжир та інші, великі сухофрукти подрібнюють).
Можна додавати в сирні солодкі начинки різні прянощі: корицю або ваніль, шафран, кардамон, імбир, тертий мускатний горіх та інші спеції, відповідні до продуктів з солодким смаком. Особливі смакові і ароматичні відтінки можна створити, використовуючи різні густі лікери (або лікерні солодкі вина), ром, плодові бренді та ін. Додаємо ці компоненти в невеликих кількостях (не більше 3 чайних ложок на 500 г сиру). Так сирні начинки набувають особливо вишукані смаки.
Смачну солодку сирну начинку для млинців можна приготувати, додавши сир немуого натурального квіткового меду і мелених горіхів або арахісу.
Гостра сирна начинка для млинців з морквою і часником - рецепт
Інгредієнти: сир середньої жирності - 500 г; морква - 1 шт.; часник - 2-3 зубчики; Необов'язкові компоненти:
мелене насіння коріандру, кмину, фенхелю; червоний пекучий перець; рубана зелень кінзи і петрушки. Приготування Сир розминаємо виделкою, моркву тремо на дрібній тертці, часник продавлюємо через ручний прес, додаємо спеції і зелень. Все перемішуємо, можна трохи присолити.
Сирна начинка для млинців з гарбузово-мускатним смаком
Інгредієнти: сир - 500 г; вершки густі - не більше 100 мл; гарбуз мускатний - 200 г; мускатне біле або рожеве міцне вино - 2 ч. ложки; тертий мускатний горіх; шафран. Приготування Гарбуз (у вигляді скибочок) запікаємо в духовій шафі протягом 20 хвилин, зрізаємо запечену м'якоть і пюрируем блендером або розминаємо виделкою. З'єднуємо гарбузове пюре з сиром, додаємо спеції і вино. Перемішуємо ретельно. Любителі сироїдження можуть не запікати гарбуз, а просто натерти на дрібній тертці. В цю начинку можна додати зовсім трохи червоного перцю і 1 зубчик продавленого часнику.
Начинка для млинців з сиру з какао
Інгредієнти: сир - 500 г; вершки сметана або йогурт несолодкий - до 100 мл; якісний какао-порошок - 2-3 ст. ложки; цукрова пудра - 1-3 ст. ложки; ваніль або кориця (але не разом) - 2 щіпки; ром темний або шоколадний лікер - 1 ст. ложка. Приготування В окремій невеликій мисці змішати цукрову пудру з какао-порошком, додаємо ваніль або корицю і ром. З'єднуємо шоколадну суміш зі сметаною або вершками і ретельно розтираємо. Можна ще додати трохи готового розтопленого шоколаду - смак буде більш насиченим. Розминаємо сир виделкою в мисці, додати шоколадну суміш і ретельно перемішуємо.