Сирники - популярна і улюблена багатьма блюдо, приготоване з сиру. Готують їх усі господині по-різному: смажать на плиті або випікають у духовці, підсипають в тісто борошно або манку, а в якості добавок використовують цукати, ванілін, родзинки або сушені ягоди. Сьогодні ми поділимося з вами кількома класичними рецептами приготування сирників.
Класичний рецепт сирних сирників
Інгредієнти: сир - 500 г; яйце - 1 шт.; борошно - 150 г; цукор - 2 ст. ложки; топлене масло - 30 г; сіль - щіпка. Приготування Отже, давайте для початку підготуємо з вами всі інгредієнти. Для цього сир кладемо в миску і розтираємо вилочкою. Потім додаємо яйце, борошно, цукровий пісок і сіль. Ретельно все перемішуємо, щоб вийшло м'яке однорідне тісто. Далі присипаємо стіл борошном, а сирну масу скачуємо у формі невеликої ковбаски і нарізаємо впоперек на однакові шматки товщиною близько 1 сантиметра. Тепер обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на розігрітій олії з двох боків до утворення скоринки. Подаємо класичні сирники із сиру гарячими зі сметаною або будь-яким варенням.
Класичний рецепт сирників з манкою
Інгредієнти: сир 9 % - 600 г; манна крупа - 180 г; яйце - 3 шт.; цукор - 60 г; родзинки - 50 г; сіль - щіпка; масло рослинне - 100 р. Приготування Сир перекладаємо в каструльку і гарненько розтираємо виделочку до однорідного стану. Потім розбиваємо сюди курячі яйця і ретельно все перемішуємо. Після цього всипаємо 80 грам манки, додаємо за смаком цукор і солимо. Перемішуємо і залишаємо тісто на пару хвилин постояти, щоб манна крупа піднебінного набухла. Родзинки промиваємо під струменем теплої води і висушуємо, використовуючи одноразові паперові рушники. Далі викладаємо його в сирну масу і вимішуємо лопаткою, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися в тісті. Тепер, використовуючи столову ложку, набираємо невелику кількість сирної маси, обвалюємо її в манній крупі і ліпимо сирники. У сковороду наливаємо трохи олії і, як тільки воно підігріється, обсмажуємо в ньому класичні сирники з манкою до золотистої скоринки з обох сторін.
Класичні сирники в духовці
Інгредієнти: цукровий пісок - 50 г; сир сільський - 500 г; яйце - 2 шт.; сода харчова - 05 ч. ложки; розпушувач - щіпка; борошно - 170 р. Приготування Для приготування класичних сирних сирників беремо не дуже мокрий сир, викладаємо в миску і розтираємо виделкою до отримання м'якої однорідної маси. Якщо ж ваш сир сильно зернистий, то перекручуємо через м'ясорубку або збиваємо в блендері. Потім додаємо курячі яйця, додаємо за смаком цукор, підсолюємо трохи і ретельно вимішуємо сирну масу. В окрему миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо розпушувач, соду, перемішуємо і

висипаємо суху суміш в сирну масу. Тепер замішуємо досить щільне, але повітряне тісто. Якщо воно вийде у вас занадто м'яким, то сирники розтечуться і не вийдуть. Після того, як тісто готове, посипаємо борошном руки і катаємо з сирної маси невеликі кульки, розміром приблизно з куряче яйце. Далі викладаємо заготовки на деко, промазанний маслом, зверху придавлюємо їх трохи рукою, щоб вийшли досить товсті коржики. Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо 30 хвилин при температурі 190°С. Готові класичні сирники перекладаємо в каструлю, поливаємо розтопленим вершковим маслом, накриваємо зверху кришкою і злегка струшуємо посуд, щоб масло рівномірно розподілилася по випічці.