Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
завжди були
одним із самих смачних частувань, які пекли навесні. Сьогодні купити цибульні пір'я – не проблема, хоча набагато соковитіше випічка виходить зі свіжою зеленню. Пиріжки можна приготувати печені або смажені, з додаванням рису або капусти.
Як зробити пиріжки з яйцем і цибулею?
Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею приготувати дуже легко, є прості рецепти тесту на кефірі, але і з дріжджовим впоратися не важко, якщо слідувати інструкціям досвідчених господинь. Можна додавати ще шпинат, щавель, кріп, кінзу, черемшу. Оригінальний смак додадуть кропива, пагони грициків. Начинка для пиріжків з яйця з зеленою цибулею вийде соковитою, а тісто – м'яким, якщо знати деякі хитрощі:
Цибулю потрібно не тільки порізати, але і трохи розім'яти товкачиком, щоб пустив сік. У суміш кладуть пару ложок сметани для соковитості. Ліпити пиріжки потрібно відразу, інакше начинка «попливе». Смажені пиріжки з цибулею і яйцем
Найпростіший рецепт - смажені пиріжки з яйцем і зеленою цибулею, тісто можна робити і дріжджове, і звичайний: на кефірі, сметані, молоці. Для приготування потрібна глибока сковорода, щоб випічка вільно «плавала» у маслі. Ліпити відразу велику партію не потрібно, можуть розкиснути, краще – скільки влазить на сковорідку.
Інгредієнти :
дріжджі - 20 г; вода – 240 мл; молоко – 250 мл; яйце – 4 шт.; сіль – 1 ч. л.; борошно – 2-3 ст.; зелена цибуля – 100 р. Приготування
Змішати тепле молоко з водою, розвести дріжджі і цукор. Залишити на 5 хвилин, поки піднімається шапка піни. Збити яйце з сіллю, влити в суміш, додати борошно. Замісити тісто, залишити на годину. Змішати порізану цибулю з вареним яйцем, посолити, покласти масло. Тісто обім'яти, залишити на 20 хвилин. Зліпити пиріжки, обсмажити з кожної сторони. Пиріжки з цибулею і яйцем в духовці
Найсмачніші пиріжки з яйцем і цибулею виходять в духовці, яку називають аналогом печі. Для цього рецепта краще брати дріжджове тісто, така випічка довго не черствіє. Можна замісити здобне: на молоці або кефірі, на яйцях і маслі. Оригінальний присмак додасть в начинці свіжий кріп.
Інгредієнти :
молоко – 250 мл; сухі дріжджі – 2 ч. л.; яйце – 1 шт.; цукор – 2 ст. л.; борошно – 3-4 ст.; яйця – 4 шт.; зелена цибуля – 3 пучка. Приготування
Розвести дріжджі, сіль і цукор в теплому молоці. Яйце збити з маслом, влити в суміш, досипати борошна. Вимісити тісто, залишити на 15 години. Яйця порізати, змішати з рубаним цибулею, посолити. Зліпити пиріжки, викласти на деко, дочекатися, поки піднімуться. Печені пиріжки з яйцем і зеленою цибулею готуються 15-20 хвилин. Пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі
Якщо потрібно за короткий термін приготувати «перекус», можна зробити швидкі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею. Тісто замішується на кефірі, це суттєво економить час, витрачений на опару. Випічка виходить м'яка і дуже смачна, з рум'яною скоринкою, обсмажується на сковорідці в лічені хвилини.
Інгредієнти :
кефір – 300 мл; яйце – 1 шт.; цукор – 15 ст. л.; борошно – 35 ст.; сода – 1 ч. л.; яйця – 10 шт.; цибуля – 1 пучок; кріп – 1 пучок; сметана – 3 ст. л.; пісне масло – 3 ст. л. Приготування
Борошно просіяти, додати сіль. Збити 2 яйця з цукром, влити теплий кефір, олію, розмішати. Розвести з борошном до стану рідкої сметани. Соду погасити оцтом, влити. Досипати борошна, вимісити тісто, залишити на півгодини. Змішати рубаний цибуля з вареними яйцями і сметаною, посолити. Зліпити пиріжки, смажити до рум'яної скоринки. Пиріжки з яйцем і цибулею на молоці
М'які і соковиті - пиріжки з яйцем і зеленою цибулею на молоці. Дріжджі добре розчиняються, виходить відмінне тісто для смаження. Така випічка смачна і в остившем вигляді, в начинку можна додати улюблені приправи. Щоб цибуля не гірчить, його потрібно пару хвилин обсмажити в соняшниковій олії, бажано – рафінованому, без запаху.
Інгредієнти :
яйце – 10 шт.; цукор – 2 ст. л.; молоко – 05 л; дріжджі сухі – 1 пачка; борошно – 1 кг; вершкове масло – 50 г; цибуля – 3 пучка. Приготування
Збити з цукром 3 яйця, влити тепле молоко. Розвести в суміші дріжджі з борошном, залишити на півгодини. Додати масло, борошно, вимісити, залишити в теплі на годину. Тісто на пиріжки з яйцем і цибулею повинне вийти еластичним. Змішати рубані варені яйця і цибулю. Зліпити пиріжки, обсмажити з двох сторін. Пиріжки з капустою, цибулею і яйцем
Господині винайшли ще один, не менш смачний рецепт пиріжків з яйцем і зеленим цибулею – з додаванням капусти. Це робить начинку більш насиченою, а ще компенсує мала кількість основних інгредієнтів, якщо таких раптом в запасі трохи. Тісто замішується на молоці, випікається в духовці.
Інгредієнти :
молоко – 250 мл; дріжджі – 25 г; маргарин – 150 г; цукор – 3 ст. л.; борошно – 3-4 ст.; капуста – 05 вилка; цибуля – 1 пучок; яйця – 3 шт.; вершкове масло – 50 р. Приготування
Розтерти дріжджі з цукром, залити теплим молоком, залишити на 15 хвилин в теплі. Додати маргарин, посолити, розтерти. Всипати борошно, вимісити тісто, залишити на 2 години. Капусту порізати, згасити на вершковому маслі. Варені яйця і цибулю порубати, змішати з капустою. Зліпити духові пиріжки з яйцем і зеленою цибулею, випікати 15 хвилин. Листкові пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
Можна здивувати домашніх або гостей, приготувавши листкові пиріжки з цибулею і яйцем. Це суттєво економить час, витрачений на замішування дріжджового тіста, листкове краще купити в готовому вигляді. Не забороняється зробити і самому, але рецепт досить складний, і займе не одну годину, а ще залишається ризик зіпсувати тісто.
Інгредієнти :
тісто – 500 г; яйця – 3 шт.; зелена цибуля – 100 р; вершкове масло – 20 р. Приготування
Яйця відварити, порубати, розтерти з сіллю і маслом, додати рубаний лук. Тісто нарізати прямокутниками, на половині кожного зробити 3 розрізу поперек. На цілу частину викласти начинку, згорнути. Викласти на деко, посипаний борошном, змастити сирим жовтком. Випікати пиріжки листкові з яйцем і зеленою цибулею до 30 хвилин. Пиріжки з рисом, яйцем і зеленою цибулею
Цілком замінять робочий обід пиріжки з рисом, яйцем і цибулею, така начинка – сама ситна, чудово втамовує голод. Дивовижно поєднується за смаком і з курячим бульйоном. Рис підійде будь-якого сорту, для швидкості приготування можна взяти пропарений. У начинку додають кріп, щавель або петрушку.
Інгредієнти :
рис – 100 г; яйця – 6 шт.; зелена цибуля – 1 пучок; вершкове масло – 100 г; борошно – 4 ст.; дріжджі – 10 г; цукор – 2 ст. л. Приготування
Рис відварити, заправити олією, остудити. У теплій воді розвести дріжджі, сіль і цукор. Додати борошно, замісити тісто, залишити на годину. Цибулю і варені яйця подрібнити, змішати з рисом. Зліпити пиріжки, обсмажити до рум'яної скоринки. Картопляні пиріжки з яйцем і цибулею
Якщо несподівано збираються заглянути гості, а з фінансами – ситуація напружена, господині допоможе показати себе з кращого боку таке оригінальне блюдо, як пиріжки з картоплею , яйцем і зеленою цибулею. З підливою зі сметани і часнику вийде відмінний частування, можна подати до них квашену капусту.
Інгредієнти :
картопля – 600 г; яйця – 8 шт.; борошно – 6 ст. л.; цибуля – 1 пучок. Приготування
Картоплю відварити, воду злити, розім'яти або збити в блендері, остудити. Додати 2 яйця, борошно, вимісити тісто. Змішати варені яйця з рубаним луком. Розкачати коржі, покласти начинку, защепити краї. Пиріжки картопляні з яйцем і зеленою цибулею обсмажують до золотистої скоринки. Пиріжки з цибулею і яйцем з лаваша
Якщо належить незапланований виїзд на пікнік або на дачу, можна на швидку руку приготувати пиріжки з яйцем і зеленою цибулею з лаваша. Це справжня палочка-виручалочка для малодосвідчених господинь, зробити таке частування дуже просто. Головне – соковита начинка, і страва залишиться смачним навіть в холодному вигляді.
Інгредієнти :
лаваш – 2 шт.; яйця – 8 шт.; зелена цибуля – 1 пучок; твердий сир – 30 г; сметана – 3 ст. л.; кріп – 1 пучок. Приготування
Зелену цибулю подрібнити, варені яйця і сир натерти, змішати. Додати сметану, посолити, поперчити. Кожен аркуш лаваша розрізати на 6 квадратів. На край квадрата покласти пару ложок начинки, підвернути по краях, скачати в трубочку. Викласти у форму, змастити сирим яйцем. Випікати 25 хвилин. Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем
Найшвидший і простий рецепт для дуже зайнятих жінок - ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею. Назва говорить сама за себе, це те ж саме блюдо, тільки з вигляду більше схоже на оладки, готується - аналогічно. Такі пиріжки виходять менш повітряними, але за смаком не поступаються випічці. Тісто замішують на кефірі.
Інгредієнти :
кефір – 1 склянка; яйця – 3 шт.; борошно – 250 г; сода – 1 ч. л.; зелена цибуля – 1 пучок. Приготування
Змішати кефір і соду, додати борошно, 1 яйце, посолити. Розвести тісто консистенції густої сметани. Цибулю і варені яйця подрібнити, з'єднати. Всипати в тісто, розмішати. Зачерпуючи ложкою, виливати на сковороду, обсмажувати з двох сторін до скоринки.