Аджика з перцю чилі використовується для додання блюдам гостроти і пікантності, але додавати її треба трохи, адже вона ну дуже пекуча. Як зробити таку приправу вдома ми розповімо докладно нижче.
Як зробити аджику з перцю чилі і часнику – рецепт на зиму з кінзою
Інгредієнти: перець чилі – 495 г; часникова головка велика – 1 шт.; кінза (зелень) – середнього розміру пучок; сіль кам'яна не йодована – 65 г; хмелі-сунелі – повна столова ложка. Приготування Приготувати аджику з перцю чилі абсолютно нескладно. Але перш ніж приступати до процесу, необхідно подбати про наявність гумових рукавичок, якими обов'язково рекомендуємо захистити руки перед обробкою стручків перцю, які необхідно буде не тільки помити і обсушити, але ще й розрізати навпіл, а також звільнити від насіння і плодоніжок. Очистити слід також і часникові зубці, після чого разом з підготовленою м'якоттю чилі і зеленню кінзи пропустити їх через м'ясорубку кілька разів або ж пробити блендером.
Тепер до отриманої пюреподібної маси додаємо сіль і хмелі-сунелі, перемішуємо ретельно і розфасовуємо по стерильним баночках невеликого розміру. Зберігати таку аджику рекомендується на полиці холодильника.
Аджика з перцю чилі і болгарського перцю
Інгредієнти: стручки перцю чилі – 495 г; солодкі перці болгарські – 995 г; часникова велика головка – 1 шт.; хмелі-сунелі – повна столова ложка; коріандр (мелений) – 15 г; сіль кам'яна не йодована – за смаком. Приготування Відмітна особливість даного рецепту від попереднього в присутності солодкого перцю, який значною мірою пом'якшує смак заготовки і робить її не такий сильний. Стручки овоча (болгарського перцю чилі) звільняємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і разом з очищеним часником подрібнюємо тим же методом, що і в попередньому випадку, скориставшись блендером або м'ясорубкою. Тепер додаємо в основу аджики за смаком сіль, коріандр мелений і хмелі-сунелі, вимішуємо все ретельно і розкладаємо по стерильним невеликим ємкостей.
Корейська аджика з перцю чилі
Інгредієнти: мелений перець чилі – 2 ст. ложки з невеликою гіркою; часникові зубки – 3 шт.; вода холодна кип'ячена – 15 мл; цукор-пісок – 10 г; сіль кам'яна не йодована – 10 р. Приготування Для приготування корейської аджики досить просто змішати в мисочці сіль, цукор і мелений чилі, додати видавлені попередньо очищені часникові зубки і влити воду. Після ретельного розтирання компонентів між собою, перекладаємо суміш в баночку і використовуємо по потребі.