Одним з найпростіших способів повернути спогади про літо є заготівля овочів, фруктів, ягід і зелені запас. Якщо з великою кількістю солінь і варення питань не виникає, то з заготівлею зелені на холодний період року може виникнути маса проблем. У цьому матеріалі ми поговоримо про все, що стосується базиліка, а точніше, приготування соусу песто з нього на зиму, який легко і зручно зберігати і використовувати.
Класичний соус песто – рецепт на зиму
Інгредієнти: часник – 1/2 зубчика; великий пучок зелені базиліка; жменя кедрових горішків ; оливкова олія – 215 мл; лимонний сік – 10 мл Приготування Для приготування песто можна озброїтися потужним блендером або діяти по-старому, орудуючи товкачем або гострим ножем. Вимиті базиликовые гілочки обсушують, стебла можна залишити, вони зроблять соус навіть більш ароматним. У чашу блендера помістіть зелень разом з горіхами і часником. Збийте всі разом, влийте половину масла і лимонний сік, додайте за хорошою дрібку солі і перцю слідом. Повторіть збивання до тих пір, поки не доведете соус до бажаної консистенції, підливаючи оливкова олія при необхідності. Щоб соус не псувався, ми не додаємо в нього один з ключових інгредієнтів класичного рецепту – пармезан.
Тару для соусу добре промийте, обшпарте, обсушити паперовими рушниками і наповніть песто. Розрівняйте поверхню соусу і наслоите невелику кількість оливкової олії зверху. Закрутіть банки ошпареними кришками і залишайте соус песто на зиму на зберігання в холодильнику.
Рецепт соусу песто з базиліком і м'ятою на зиму
Поряд з класичним песто, заготовте баночку соусу з м'ятою і базиліком. Така цікава варіація песто ідеально доповнить страви з овочів і пасти, або стане смачним соусом до м'ясних і рибних страв.
Інгредієнти: листя базиліка – 175 г; листя м'яти – 65 г; часник – 2 зубки; жменя горіхів; оливкова олія – 115 мл Приготування Заготівля соусу песто на зиму починається зі збивання всіх складових зі списку разом в чаші бледнера до досягнення бажаної консистенції. У відсутність блендера компоненти соусу перетираються до пастоподібної консистенції у ступі, а потім розлучаються маслом до бажаної консистенції. Готовий соус відразу ж розкладіть по стерильним банкам і наслоите трохи оливкової або соняшникової олії без запаху поверх.