Якщо розкрите черевце купленої вами кети виявилося наповненим щільними, червоними ікринками, тоді ви просто зобов'язані посолити це ласощі і насолодитися вишуканим смаком. Отже, спеціально для такого випадку ми підготували для вас кілька чудових рецептів, з яких ви дізнаєтеся, як смачно і правильно посолити, що дісталася вам ікру кети.
Як правильно посолити червону ікру кети будинку – рецепт «П'ятихвилинка»
Інгредієнти: ястики з ікрою кети – 4 шт.; чиста вода – 900 мл; морська сіль – 130 г; соняшникова олія – 2-3 десертної ложки. Приготування Кожен, промитий звичайною водою ястика акуратно піддягаємо тонким гострим ножем і витягаємо з плівок ікринки.
У вже киплячу на плиті чисту воду всипаємо велику морську сіль і кип'ятимо розсіл або як частіше його називають – тузлук, близько 5 хвилин. Далі виставляємо його в прохолодне місце і чекаємо його повного остигання. Тепер виливаємо весь отриманий тузлук в ємність із підготовленою ікрою і залишаємо її в такому вигляді на 5 максимум на 8 хвилин. Відкидаємо всі вміст цієї ємності в чистий друшляк і залишаємо ікру в ньому на 1-15 години. Переміщаємо готову ікру кети в стерильну скляну баночку. Поверх неї наливаємо олію і щільно закриваємо всі підходящої, обробленої окропом, кришкою. Зберігати ікру потрібно в камері холодильника, але не більше 20 днів.
Як правильно і смачно посолити червону ікру свіжої кети будинку?
Інгредієнти: свіжа ікра кети – 600 г; питна вода – 12 л; кухонна сіль – 35 ст. ложки; цукровий пісок – 6 ст. ложок; чорний і запашний перець – 4 шт.; лист лавра – 3 шт.; оливкова олія – 4 ст. ложки. Приготування Підготовлену, тобто вже відокремлену від непотрібних плівок ікру покласти в пластиковий контейнер з кришкою.
У каструльку невеликого розміру висипаємо кухонну сіль, цукровий пісок, кладемо листочки лавра і горошини двох видів перцю. Заливаємо всі ці інгредієнти питною водою і виставляємо на конфорки плити. Після закипання варимо тузлук протягом 5 хвилин. Тепер виставляємо всі в прохолодне місце і даємо максимально охолонути. Переливаємо цей розсіл в контейнер з ікринками, закриваємо і на 3 години відправляємо в камеру холодильника.
Друшляк застеляємо вдвічі складеним відрізу чистої марлі і переміщаємо в нього вже просолившуюся ікру. Збираємо краї марлі і зав'язуємо їх вузликом, а після підвішуємо отриманий мішечок на кухонний кран на 15-2 години. Перекладаємо делікатес в чисту тару зі скла, поливаємо хорошим оливковою олією і сміливо насолоджуємося чудовим смаком.