Оселедець – риба, містить досить велику кількість жирних кислот Омега-3. Тому вона, звичайно, дуже корисна для організму. Її можна придбати вже засоленості, а можна зробити це самостійно. Як це зробити смачно, зараз дізнаєтесь.
Як смачно засолити оселедець в домашніх умовах?
Інгредієнти: свіжоморожена оселедець – 4 шт.; сіль – 50 г; цукор – 25 г; чорний і запашний перець горошком – 5 шт.; бутони гвоздики , лавровий лист – 3 шт.; очищена вода – 1 літр. Приготування Вливаємо в каструлю воду, після закипання солимо, додаємо цукор, кладемо спеції і проварюємо 5-10 хвилин на невеликому вогні. Потім розсолу даємо охолонути і займаємося рибою. Оселедець розморожуємо в нижній частині холодильника. Потім кожну тушку чистимо від нутрощів і видаляємо голову. Оселедець моєму, залишкам води даємо стекти. Поміщаємо підготовлені тушки в каструлю і заливаємо маринадом. Після цього залишаємо на годину при кімнатній температурі, а потім відправляємо в холод на 3 доби.
Як швидко і смачно засолити оселедець?
Інгредієнти: цукор – 10 г; оселедець – 1 кг; сіль – 25 р. Приготування У оселедця видаляємо тельбухи і голову. Приблизно на годину-дві поміщаємо її в холодну воду. Потім витягуємо, обсушуємо, натираємо сіллю і цукром. Загортаємо рибку в харчову плівку і залишаємо на 2 години. Потім тушку розгортаємо, змиваємо залишки солі і цукру, нарізаємо шматочками і подаємо.
Як засолити оселедець в розсолі?
Інгредієнти: оселедець – 1 кг; сіль – 120 г; цукровий пісок – 75 г; лист лавровий, перець горошком запашний – по 5 шт.; очищена вода. Приготування Кип'ятимо воду. Потім кладемо спеції, цукор, сіль і варимо розсіл хвилини 3 на невеликому вогні. Готуємо рибу. Кожну тушку добре моєму, кладемо в невелику ємність для маринування. При цьому голову і нутрощі залишаємо на місці. Ємність з рибою ставимо в холод на 3 доби. Потім витягуємо її, чистимо і подаємо.
Як самому засолити свіжу оселедець в тузлуці?
Інгредієнти: оселедець; вода; сіль. Приготування Звичайну сіль потроху розчиняємо в гарячій воді, поки чергова порція перестане розчинятися. Це відбувається, коли розсіл вмістив в себе максимальну кількість солі. Також ступінь насиченості тузлука сіллю можна перевірити з допомогою сирого курячого яйця. Якщо розчин достатньо концентрований, яйце спливе на поверхню і підніметься приблизно наполовину. Якщо ж хочеться отримати не тільки солону, але та пряні оселедці, то перед тим, як всипати у воду сіль, додаємо запашний перець, зерна коріандру, лавровий лист і гвоздику.
Оселедець миємо, чистимо, укладаємо в широку глибоку посуд спинкою вгору і заливаємо охолодженим тузлуком, щоб вся риба була покрита рідиною. На годинку залишаємо при кімнатній температурі, а потім уже на добу-двоє прибираємо в холод.
Як засолити оселедець цілком з гірчицею?
Інгредієнти: оселедець – 2 шт.; сіль поварена – 100 г; вода питна очищена – 1 літр; коріандр – 1 ст. ложка; цукор – 75 г; чорний перець горошком, лавровий лист – по 7 шт.; гірчиця – 2 ст. ложки; подрібнений кріп – 30 р. Приготування Оселедець розморожуємо і гарненько промиваємо тушки. Змащуємо їх 2 столовими ложками гірчиці і укладаємо в посуд для засолювання. Воду кип'ятимо, сахарим, солимо, додаємо спеції і зелень. Ретельно розмішуємо, даємо рідини закипіти і остуджуємо розсіл. Заливаємо їм підготовлену оселедець, при кімнатній температурі даємо 2 години постояти, а потім на 2-3 дні ставимо в холод. Після цього риба повністю готова до вживання. Чистимо її, ріжемо на порційні шматочки і подаємо з цибулькою і попередньо відвареної картоплею. Приємного всім апетиту!