Смачну та корисну рибку – тріску можна використовувати для приготування як повсякденних, так і святкових страв. Сьогодні ми запропонуємо декілька рецептів з філе тріски і розповімо, як можна приготувати таку рибу в мультиварці, духовці на сковороді.
Як смачно приготувати філе тріски в мультиварці – рецепт
Інгредієнти: філе тріски – 860 р; помідори свіжі – 12 кг; сир твердий – 110 г; сметана густа – 145 г; гірчиця – 20 р; рослинна без аромату масло – 35 мл; перець мелений (суміш декількох видів) – 2 щіпки; сушений базилік і петрушка – по щіпці; кухонна велика сіль – за смаком. Приготування Перед приготуванням в мультиварці філе тріски розрізаємо на порційні шматочки, приправляємо їх сумішшю перців і сіллю і залишаємо ненадовго в мисці. Змішуємо сметану з гірчицею, додавши за смаком сіль і сушену зелень базиліка і петрушки. Помідори споліскуємо і розрізаємо на часточки, а твердий сир перетираємо на крупній тертці. Промаринованное філе тріски викладаємо в промаслений мультикастрюлю і покриваємо сметанно-гірчичним соусом. Зверху розкладаємо скибочки томатів, притрушиваем страва сиром і налаштовуємо прилад на режим «Випічка» на двадцять п'ять хвилин. Як приготувати запечене філе тріски в духовці – рецепт
Інгредієнти: філе тріски – 860 р майонез домашній – 280 м; ріпчасті цибулини – 220 г; зелень будь-яка на вибір – за смаком; сметана – 60 г; зубці часникові – 1-2 шт.; соняшникова без аромату масло – 25 мл; яйце куряче – 1 шт.; перець мелений (суміш декількох видів) – 2 щіпки; кухонна велика сіль – за смаком. Приготування Для запікання в духовці приправлені перцем і сіллю скибочки філе тріски укладаємо в промаслений форму. Зверху розподіляємо нарізану кільцями ріпчасту цибулю і заливаємо все сумішшю майонезу, сметани, збитого яйця, нарубаної зелені і часнику. Не забуваємо підготовлений соус для заливки підсолити також за смаком і поперчити. Залишилося тільки витримати рибу при температурі 200 градусів протягом двадцяти п'яти хвилин і можна буде подавати її, розклавши по тарілках і доповнивши доречним гарніром. Як смачно приготувати філе тріски на сковороді?
Рибне філе можна просто посмажити на сковороді в клярі. Але ми не будемо шукати легких шляхів і приготуємо з філе тріски смачні котлети. Зробити це абсолютно не складно, але потрібно трохи більше часу.
Інгредієнти: філе тріски – 995 р невеликий білий батон – 05 шт.; молоко – 130 мл; ріпчасті цибулини – 130 г; зелень будь-яка на вибір – за смаком; майонез (в ідеалі домашній) – 30 г; соняшникова без аромату масло – 65 мл; яйце куряче – 1 шт.; перець мелений (суміш декількох видів) – 2 щіпки; кухонна велика сіль – за смаком. Приготування Для приготування котлет нарізаємо філе середнього розміру скибочками і пропускаємо їх через м'ясорубку. Багато воліють ріпчаста цибуля при приготуванні рибних котлет спочатку пасерувати на рослинній олії, а тільки тоді перекручувати через м'ясорубку. І ви можете зробити. Але якщо часу обмаль, то й сирої згодиться. Відправляємо його в пропускний отвір измельчительного приладу слідом за рибою. Тепер черга білого батона. Ми будемо використовувати тільки м'якуш, його попередньо замочуємо в молоці, а перед подрібненням віджимаємо від надлишків вологи. З'єднуємо перекручені компоненти в миску, додаємо майонез, яйце, дрібненько нашатковану зелень, сіль і перчик (суміш кількох видів), ретельно вимішуємо отриманий фарш і трохи відбиваємо. Тепер формуємо з отриманої маси котлетки бажаної форми і розміру і смажимо їх на розігрітій сковороді, наливши в неї трохи соняшникової без аромату маслечка. Після отримання апетитної рум'яної скоринки на виробах з двох сторін, витягаємо їх на тарілку і подаємо з гарніром.